Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten a Bosch-ba mérnökké...

Budapesten a Bosch-ba mérnökként hogy lehet bekerülni, ha nem vagyok stréber?

Figyelt kérdés
2014. márc. 9. 20:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy valaki jó fejű jó tanuló, nem kell automatikusan vonzania maga után hogy stréber. De ha te buta vagy vagy szimplán lusta arra hogy tanulj és oda tedd magad ezért a célért, akkor inkább tegyél le az ilyen irányú elképzelésekről.
2014. márc. 9. 20:37
 2/13 A kérdező kommentje:

Eleve sokkal nehezebb a gépész BSc, mint a legtöbb alapképzés. Sokkal többet szivtam mire elvégeztem, mint akik büfészakokon voltak. És akkor igy kikerülve az iskolából mégis jön a pofáraesés, hogy sokkal többet kellett volna tanulnom? Miközben már eleve sokkal többet tanultam, mint a többség? o.O

Jelentkeztem már A Boschnál, de még válaszra sem méltattak. MSc-t végzett haverjaim közül több is ugy végzett, hogy azt se tudta hol fog dolgozni. 10 perces google keresgélés után jöttek rá, hogy van a Bosch, beadták a jelentkezést, 1 hét mulva már fel is vették őket. Persze itt okos tanulókról van szó. Én csak átlagos vagyok.

2014. márc. 9. 20:49
 3/13 anonim ***** válasza:
El kell menni állásbörzére, konferenciára, időszakos projectmunkára esetleg gyakornoki programra és osztogatni a normálisan összerakott önéletrajzot és nem csak egy céghez jelentkezni.
2014. márc. 9. 21:37
 4/13 A kérdező kommentje:
és ha pl van 5-6 helyröl ilyen 2-3 honapos tapasztalataim, de valójában semmibe se mélyedtem bele igazán az nem ugyanaz, mintha lófaxhoz se értenék?
2014. márc. 9. 21:41
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ugyanaz, de a hozzáállásodon is változtatni kéne hogy jobb esélyeid legyenek egy interjún.
2014. márc. 9. 23:28
 6/13 A kérdező kommentje:
az állásinterjúkon irreális elvárások vannak.
2014. márc. 9. 23:29
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Hällo Herr Eingebildeter!

Undzwar, sprecken Sie fließend Dütsch?

Ha nem, akkor tanuljon meg, és utána jelentkezzen...

2014. márc. 10. 10:45
 8/13 A kérdező kommentje:
Ket ismim is van ott akik nemetul egyaltalan, angolul meg eppencsak tudnak
2014. márc. 10. 12:16
 9/13 anonim válasza:

Sziasztok!

Pár infó a témában:

- A budapesti Bosch autóipari fejlesztésekkel foglalkozik.

- Főleg villamosmérnököket és gépészmérnököket keresnek.

- Lehetetlen bekerülni egy kb. középfokú nyelvtudás (angol/német) nélkül.

- A bekerülés egyik módja, hogy megnézitek az alábbi oldalon, hogy melyik állás érdekelne benneteket:

[link]

Majd jelentkeztek rá.

- A másik mód, hogy ismertek egy ott dolgozó Bosch-os mérnököt, aki beajánl benneteket. Ha tetszik az önéletrajzotok, ezután behívnak, interjúztok, és pár hét után kiderül felvesznek-e.

- A harmadik opció, hogy ott töltötök / töltöttetek pár hónapot / évet gyakornokként, és ha megfeleltek akkor ajánlanak egy pozíciót. A gyakornoki pozíciókra főiskolásként, egyetemistaként van lehetőségetek.

A stréberség egy viszonylagos kérdés, ha valamihez nagyon értesz, tapasztalt vagy valamiben, akkor jók az esélyeid...

Remélem ez segít.

2014. márc. 12. 21:25
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát én egyrészt szakértő sem vagyok semmiben, másrészt meg jellemre sem vagyok olyan, akiért kapkodnának a munkaadók, de nyilván a kettő egymásból következik.
2014. márc. 12. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!