Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy tapasztalatt...

Mennyit keres egy tapasztalattal rendelkező kontroller Budapesten?

Figyelt kérdés

Pár éve egy ismerősöm azt mondta, hogy 900.000 bruttót keres, a neje meg 600.000-at.

Ahhoz képest most beszéltem egy ismerősömmel, aki egy elég jónevű cégnél kontroller Budapesten, és azt mondta, hogy 200.000-zal kezdte pályakezdőként, és most 450.000-et kap.

Ennyire lementek a bérek? Vagy ekkora különbség lehet két cég között? Vagy az első ismerősöm szimplán vetített?

2014. márc. 9. 14:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen. Aki gyakornokként, pályakezdőkén kezd egy cégnél, az szinte mindig kevesebbet keres azoknál, akiket máshonnan kellett elcsábítani. RÁadásul nem mindegy, hogy belső kontroller, vagy valamelyik Big Four külsős kontroller tanácsadóiról van szó.

Nézz szét a neten, van pár olyan oldal, ahol szerepelnek önbevalláson alapuló adatbázisok munkakörre lebontva.

2014. márc. 9. 17:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem bruttó 650e, de klasszikus kontrolleri teendőknél több mindennel foglalkozom. Szerintem a 900e körüli fizetés akkor reális ha valaki vezető beosztásban van, mondjuk van neki 4-5 embere, egyébként 400-600e között lehet az átlag.
2014. márc. 9. 18:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Néztem én ilyen oldalakat, de szerintem erősen eltúlozza. Én pl. könyvelőként dolgozom, és olyan fizetéseket hoznak ki statisztikának, hogy tudom, hogy ennyit nem keresünk, max. a vezetők, vagy még ők sem.
2014. márc. 9. 18:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A tavalyi éves BRUTTÓ fizetésem 7.875 eFt, ebben már a prémiumom is benne van.

Emellett évi 300 eFt cafeteriát kapok még.

A nettó ugye sok tényezőtől függ, egy gyermekem utáni adókedvezménnyel számolva és 12 hónapra elosztva ez nettóban kb. 455 eFt/hó NETTÓt jelent.

900 eFt-os alapbére (prémium nélkül mondjuk) az osztályt vezető főnökömnek van.

Ez bankszektor.

Az ismerősöd nem csúsztat sokat, amennyiben a feleségével együtt minimum közgazdászok vagy pszf-esek, legalább egy nyelvet felsőfokon beszélnek és a munkában használják (angol), legalább 4-5 éves munkatapasztalatuk van és a magasabb bérű vezető vagy külföldi neves egyetemen szerzett mba-ne van, és a szektor/ cég sem mindegy.

Esetleg a magasabb bérű gazdasági informatikus is lehet, adatbázisokban, SQL programozásban is penge pénzügyes/ közgazdász vagy közvetlenül külföldi anyavállalatnak riportozik, vagy kiváló IFRS vagy USGAAP szakértő.

2014. márc. 9. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!