Mit kéne tennem?
Egyetértek veled. Ha megnézed az álláshirdetéseket, a "határozottság, kiváló kommunikációs képesség" már szinte alapfeltétel, a szakértelem, a végzettség, az vagy másodlagos, vagy ezzel egyenértékű szempont.
A lényeg, hogy határozott, kedves és vicces legyen a munkaerő - az sem baj, ha a kedvesség csak látszólagos, és betart a kollégáinak - és ha a munkáját nem tudja elvégezni? Hát kit érdekel, majd beletanul útközben, nem? ;)
Olvastam valahol az interneten, sajnos már nem találom, hol, hogy nyugaton már kezdik a szervezetfejlesztéssel (azt hiszem) foglalkozó szakemberek felfedezni, hogy ez már túlságosan nagy méreteket öltött, mármint hogy egyesek eldöntik, mi az ideális személyiség, és szigorúbban méricskélik, mint a szakértelmet, tapasztalatot. Szóval, kezdik felismerni, hogy ez komolyan visszaüthet a cégek teljesítményére. Ezért azt jósolják, hogy ez a jelenség 10-20 éven belül lecsökken vagy eltűnik majd, mert a cégek már most kezdik felfedezni ennek a hátulütőit. Persze ha nyugaton 10-20 év, akkor nálunk minimum 30. :(
Előző vagyok. Folyt. köv.
Ez a fajta, ügyfélszolgálati munka, amiben te is dolgozol, ez fokozottan ilyen. Az agresszív viselkedést fontosnak tartják a cégek, a jó eladás érdekében. Pedig ez hülyeség, mert én ügyfélként ellenszenvesnek tartottam mindig is a tukmálós ügyintézőket, és már kapásból lerázom őket. Nem találkoztam még senkivel akinek ez szimpatikus lett volna.
Az ügyfelek jobban szeretik a nyugodtabb, barátságosabb ügyintézőket, akiken nem az látszik, hogy mindenáron a jutalékra hajtanak. Csak az a baj, hogy a cégek ezt nem tudják. :D
Szerintem legyél csak önmagad, vagy ha olyan a légkör, hogy rosszul érzed magad, keress magadnak jobb munkahelyet vagy akár válts szakmát. Ez a szakma (ügyintéző) manapság egyre inkább az egymást kitúró, manipulatív emberek gyűjtőhelye, akik megpróbálják a "határozottságukat" erényként feltüntetni, bár aki igazán határozott, annak nincs szüksége rá, hogy leszóljon másokat.
Sok sikert!
Két hasznos link: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!