Mit tehet ellenem ebben az esetben a munkáltatóm?
Sziasztok!
Fura helyzet állt fent munkahelyemen.
Adott egy kis vállalkozás, a jelenlegi munkahelyem, amely egy bizonyos szolgáltatást nyújt egy partnercégnek. Én vagyok ezért a partnerért a felelős, nyújtom a szolgáltatást, megoldom a problémáikat, járok hozzájuk konzultációkra, stb.
Namármost... jelenleg elég alacsony a fizetésem, nem becsülnek meg, így egy ideje állást keresgetek. Partnerünknél adódott egy lehetőség, amely magasabb elismeréssel, fizetéssel, lehetőségekkel járna, így szívesen megpályáznám a pozíciót, biztos örülnének neki, így a tudásomat a továbbiakban a partnernél kamatoztatnám, így jelenlegi cégem eddigi szolgáltatásaira nem lesz szükség, vagyis munkám nagy részét kiváltanám.
Ezzel viszont úgy érzem megkárosítanám a jelenlegi munkahelyemet, hiszen jelentős bevételtől eshetnek el, ha én elmegyek ehhez a partnerhez.
Munkaszerződésemben nincs erre vonatkozó tilalom, de jelenlegi munkáltatóm beperelhet bármilyen indokkal?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Hogy a két cég között a megbízási szerződésben mi van, az a dolgozót nem érinti. Azt majd a két fél elintézi egymás között, ha másképp nem, jogilag.
Egyébként nem valószínű, hogy van bármi ilyen a szerződésben, különben nem csalogatna át a partner magához.
Tehát ezzel a felállással a munkáltató nem tud miért perelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!