Egy önéletrajzba mi kell, hogy legyen?
Gondolom nem szakmait...
Attól függ hova kell, tehát a a suliban milyen jellegű önéletrajzot kértek.
Általános iskolában,
Bele kell írni ki vagy, mikor születtél, ki kell térni a családra(arra is,nhogy ők mit csinálnak), mit csinálsz szivesen, melyik targyaid az erősséged, hova jársz suliba, hol laksz..szb
Később a családra annyira nem kell részletesen kitérni, kivéve, ha fontos, hogy hány tesőód van pl. / ösztöndíjhoz/
De ha állásra jelentkezésre kell, akkor én már a születési évemet sem írom veke, a családi allapotomat sem.
Viszont neked ezek nelkül még semmi sem lenne az önéletrajzodban.
Bizosan megkaptátok az a témát, az önéletrajzhoz, vagy beszéltetek róla.
Benen vana. Nyelvtankönyvben amúgy minta is úgy emlékszem, gondolom nem sok változás történt a könyvben 10 év aatt;-)
Itt egy hagyományos önéletrajz minta
"1981. október 21-én születtem Szarvason. Szüleim dr. Fül Albert ügyvéd és dr. Fül Albertné középiskolai tanár. Két testvérem van. Nővérem jogász, öcsém érettségiző gimnazista.
Tanulmányaimat Szarvason a Benka Gyula Általános iskola ének-zenei tagozatán kezdtem. A nyolc év alatt végig jeles tanuló voltam. Érdeklődtem az irodalom, a történelem, ill. a nyelvek iránt, ezért jelentkeztem a szarvasi Vajda Péter Gimnázium nyelvi osztályába. Tanulmányaim során angol nyelvből C típusú nyelvvizsgát szereztem. Német nyelvből kommunikációs szintű nyelvtudással rendelkezem.
A gimnáziumban is jeles eredményt értem el, irodalomból és ének-zenéből dicséretes jelest. Számos irodalmi (vers - és prózamondó, balladamondó szépkiejtési) versenyen vettem részt. Megyei versenyeken - több alkalommal - 1-3. helyezett voltam. Legkiemelkedőbb eredményem az Országos Arany Balladamondó verseny különdíja volt. Szabadidőmben szívesen tanulok nyelveket és sportolok.
2003-ban sikeresen érettségiztem, és felvételt nyertem a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudomány Karára. Különösen a magánjog iránt érdeklődöm. A polgári jogból "jó"-ra vizsgáztam, és az évfolyamdolgozatomat is a polgári jogból, a közös tulajdon gyakorlati problémáiról írtam.
A tanulás mellett szeretnék közelebb kerülni a jogi gyakorlathoz, ezért pályázom az ügyvédi iroda kisegítő jogi munkatársi állására.
Szarvas, 2005. november 10.
Fül Elek
Szarvas, Vajda Sándor u. 3
5540
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!