Tudtok olyan munkákat mondani, ahol havi bruttó 250 ezer Ft körül lehet keresni?
Délután írtam egy kommentet: "Én tudok adni egy ötletet, amivel akár 2 millió forintot is kereshetsz, ha ügyes vagy, de a havi 300-400 ezer forint jövedelem garantált, ha gondolod írj privátot." Az admin kitörölte...
Akkor most itt leírom, hogy marhára nem ilyen kamumelóra gondoltam, hogy naponta kattintgass 10 linkre és hopsz, ott van az öledben két milka. Nem, kemény munka, amihez türelem kell,mert hosszú távon gyümölcsözik igazán, jó tanári képességek, perfekt nyelvtudás szükséges hozzá.
Na akkor mondom mit javaslok:
Nyugaton nagyon drágák a magániskolák, de sok tanuló szeretne külön órákat venni, mert le van maradva a tananyaggal, vagy kimagaslóbb tudást akar szerezni. Nagyon divatba jött most, hogy online, Skypeon keresztül vesznek órákat nyelvtanároktól a diákok. Nem nehéz kitalálni, hogy a magyar nyelvre nincs akkora kereslet, de azért a magyar tanárok sem panaszkodhatnak annyira, mert azért van némi érdeklődés. De szerintem azért két idegen nyelv kell minimum, hogy ebből meg tudj élni. A francia, a spanyol, kínai, japán, orosz különösen keresett mostanában. Szóval én azt javaslom csiszold a némettudásod felsőfokra és ha jó a nyelvérzéked igyekezz egy harmadik nyelvet is elsajátítani.
Míg Magyarországon egy magánóra 1500-2500 forint között mozog, ott az árak körülbelül 15 fonttól kezdődnek. A legjobb tanárok, akik 7-8 nyelven beszélnek folyékonyan, a legnépszerűbbek, a legtöbb értékelést, az ötcsillagokat kapják akár egy óráért 35 fontot is elkérnek. Tehát egy skypeos magánóra ára 5000-nél kezdődik, de a profik, a jó reputációkkal rendelkezők akár 12000 forintot is bezsebelhetnek egy leckéért. Nem nehéz kiszámolni, ha mondjuk négy diák rádtalál, szimpatikus vagy nekik és felvesznek téged mondjuk heti két órára(a tanároknak meg lehet jeleníteni az oldalon az órarendjüket, szabad időpontjaikat) akkor lesz heti nyolc órád és mondjuk 20 fontért tartasz egyet, akkor az már havi szinten megközelíti a 250.000 forintot.
Számoljunk egy kicsit a profikkal. Egy arab tanárnő hét nyelvből tart órát és az adatlapja szerint heti 38 órát tart és 34 fontért. Ő egyébként a listavezető több, mint 600 értékeléssel. 38 óra * 34 font * 4 hét * 350 forint-átváltás = 1.808.800Ft. Na, ő biztos keményen dolgozott mire a képzeletbeli hierarchia csúcsára jutott és megkapta a legjobb nyelvtanár címet az oldalon. Rengeteg ilyen "oktatók gyűjtőhelye" weboldal van, guglizz rá. Megtartod nekik az órát, utána netbankon, PayPalon utalják a pénzt. Eleinte biztos döcögne, de ha megszerzed a jó hírnevet, onnantól minden simán megy.
De addig is: tanulni, tanulni, tanulni!
Kérdező, óva intenélek ettől az utolsótól..
"A legjobb tanárok, akik 7-8 nyelven beszélnek folyékonyan"
Nem az a legjobb tanár, aki 8 nyelven beszél. (Amit egyébként nem hiszek el, szerintem 4 nyelvnél többet nem bír befogadni magas szinten az agy.)
"Nem nehéz kiszámolni, ha mondjuk négy diák rádtalál, szimpatikus vagy nekik és felvesznek téged mondjuk heti két órára"
Hát persze, a diákok többsége, akik 5000 Ft-os órabért perkálnak, jellemzően heti 2 órát akarnak.. ugyanmár.
De még ha így is lenne, ez havi 40 ezer, adózás (és az oldal részesedése) nélkül..
Óva inteni? Mitől? Mi rosszat írtam?
Ezért nem jutnak előre az emberek, mert begyepesedtek, nem mernek új dolgokat kipróbálni.
Nem azt írtam, hogy a legjobb tanár 8 nyelven beszél, ha értelmeznéd a szöveget a felsorolásom első tagja volt. És nyílván minél több nyelvet tud, annál keresetebb ergo a találati lista szerint a jobbak közé kerül.
5000 Ft? Látom nem vagy tisztában, hogy mennyit ér ez a pénz nyugaton. Dániában diákmunkát csináltam nyáron 4000 forintos órabérrel. 5000 Ft egy privát óráért aprópénznek számít.
Tanári végzettséggel nem tanárnak lenni? Hát sajnos nem tudom...
Esetleg egy OKJ-s képzést elvégezhetnél. Férfi vagy nő vagy?
Igazából szerencse kell minden munkához, hogy szép fizetés kerekedjen ki belőle. Az egyik ismerősömnek földje van, ott gondoz állatokat, neki ez milliós fizetést jelent havonta, de valaki meg éhen hal ebből. Ez gondolom Magyarországon az állások 99%-ra jellemző. Nincs esetleg hobbid? Vállalkozás?
Bruttó 250-et keres és sír a szája...
Más meg örül ha a nettó 60-70-ét megkapja.
Más meg örül, ha megkapja a 60-70 ezrét.
Nézd, van két egészséges lábad, mások tolószékben élnek, neked meg a pénz miatt sír a szád...
Érted, hova akarok kilyukadni, ugye?
Nem a szám sír, ötleteket vártam, ez az oldal ezért is van, nem? Egyébként meglehetősen sokat tanultam/tanulok, és dolgozom azért, hogy ennyit keressek, ami azért nem akkora pénz, hogy irigyelni kellene érte. De itt nem a pénzen van a lényeg, hanem azon, hogy mást szeretnék csinálni, és a kérdés kiírása óta úgy néz ki, lehetőségem is lesz rá.
Mégegyszer köszönöm annak, aki segítő szándékkal válaszolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!