Titeket nem zavar hogy az anyatokkal eltek es nincsen semmitek?
Engem baromira zavart, főleg, hogy az apám egy alkoholista volt. Kikerülni onnan reménytelennek tűnt.
Aztán berágtam. Minden sz@r melót elvállaltam, éjjel-nappal dolgoztam. Hitelképes nem voltam a bankoknál, de egy megbízható magánszemélytől kaptam anyagi segítséget, jó magas kamatra:) (20 %). Megvettem első lakásom, ami kicsi volt, lepukkant, de az enyém. A nyomott lakásárak jól jöttek nekem. 4 év alatt a "hitelt" visszafizettem. A többi évben pedig helyrehoztam a lakást annyira, hogy eladható legyen. Ugyanis mennék tovább... egy nagyobba, mert családot szeretnék alapítani, és nem 45 éves koromban.:)
Engem annyira nem zavar.
Ha most külön akarnék költözni albérletbe és mindent magamnak kéne állnom (teljes rezsi, internet, tv, stb...) akkor alig tudnék pár tízezer forintot megspórolni havonta.
Így, hogy itthon lakunk - azon felül, hogy egyáltalán nem kellemetlen, hiszen egy 2 szintes ház teljes felső szintjén gyakorlatilag külön vagyunk - 140-150e forintot is el tudok rakni havonta egy jobb hónapban. Még pár év és egy kisebb lakás ára összejön.
Anyámékkal élek én is, fater szintén alkoholista, iszonyat jól többet, mint mi 2en (n. 170-340 között), de 3 hét alatt eltapsolja összegtől függetlenül.
Hogy mim van: kocsim és 4,5 milla megtakarításom.
Beszállók a számlákba, a nagy bevásárlásba, albérletet nem kell fizetni így tudok havi 110e-ből félretenni 70-80e-et. A legolcsóbb albérlet, amit találni 30m2-es garzon 35e/hó+rezsi, szemben a mostani 45m2-es szobámmal :)
Előnye az lenne, hogy fateromtól megszabadulnék!
Hátránya édesanyám nem tudná megvédeni magát az elmebeteg alkoholistától (én megverem és 1hétig csendben van, nem fojtogatja édesanyámat sem). Nem szedi el a pénzét, nem hagyom neki. Enélkül rövid időn belül kikötnének mindent, éheznének a pénztelenségben, vagy rosszabb.
Nem tudnék félretenni 1 Ft-ot sem és ez még a jobb eset lenne, a valósághoz közelebb lenne hogy ki sem jönnék a fizetésből.
Főzés, mosás, takarítás saját/bérelt lakásban teljes mértékben rám szakadna... Igaz most is besegítek, heti 1-2 alkalommal megfőzök, porszívózok férfi létemre. Nem szégyen a munka!
"Titeket nem zavar hogy az anyatokkal eltek es nincsen semmitek?"---NEM!
"Ha nem az anyatokkal eltek akkor nem zavar hogy sokan a szuloknek vegetalnak?"---Miért zavarna, ha más a szüleivel él? Szerintem ez egy szabad ország, amennyiben a lehetősége engedi joga van nem a híd alatt vegetálni!
A párod él a szüleinél ez a gondod???
Zavarni zavar de ez az egyetlen módja hogy 30 éves korom előtt saját lakáshoz jussak és csak azért nem fogok elköltözni albérletbe hogy azt mondhassam nem a szüleimnél élek.
Szüleim anno hitelre vették a lakást, már lassan 20 éve fizetik és már én is azt fizetem ezért hitelt nem fogok fölvenni.
Ha albérletbe költözöm akkor a fizetésemből szinte semmi sem marad.
Így marad a szülőknél élés és gyűjtögetés amivel kb 5-6 év spórolás után hitelmentes lakást tudok venni.
Engem nem zavart, amíg anyámnál laktam, így sokkal többet tudtam megtakarítani, mint ha külön éltem volna. Egy darabig igen is jó megoldás szerintem. Az nem jelenti azt, hogy ne lenne semmink. Nekem már milliós megtakarítás gyűlt össze, mert pár évig még otthon laktam.
Az meg, hogy mások mit csinálnak, nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!