Mit kell tudni angliai carer munkáról? Van itt olyan aki csinálja?
Figyelt kérdés
2014. febr. 22. 14:20
2/6 A kérdező kommentje:
istenem elso valaszolo...googlezni mindenki tud, leszarom mit ir egy random website. Szemelyes beszamolok erdekelnek nem ilyen baromsagok.
2014. febr. 25. 01:21
3/6 anonim válasza:
A carer munkának két változata van. 1: beköltözöl az idős emberhez és 24/7-ben mindent csinálsz. Mosol, főzöl, takarítasz, bevásárolsz, orvoshoz viszed a bácsit/nénit, orvost hívsz hozzá, beadod a gyógyszereit, állapotától függően fürdeted, pelenkázod, eteted, itatod, sebeit kezeled. 2: nem élsz egy háztartásban senkivel, viszont napi szinten több idős emberhez elmész és csinálod amit kell - rendet raksz, bevásárolsz, figyeled, hogy szedi-e a gyógyszereket, sebeit kezeled, orvoshoz viszed, stb. A carer munka mindkét változata nagyon nehéz, hihetetlen felelősség van a válladon, ráadásul fizikailag is megterhelő - embereket kell emelgetni, fürdetni, stb. Egy hónapig bírtam, soha többet, semmi pénzért nem csinálnám.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. az első változat, mikor ott kell lakni, nagyon tetszik. A másikat nem csinálnám, elég otthonülő vagyok, nem szeretek rohangálni napi 500 helyre. Főleg ebben az angol időjárásban. Amúgy azt ugye tudod, hogy emelgetni nem szabad senkit, vagy ha megtetted, és emiatt hátsérülésed lett melóban akkor több ezer fontra perelheted a munkáltatód? Még annyit szeretnék kérdezni hogy ezt a beköltözőst mennyivel honorálják, és hogy melyik cégnek dolgoztál?
2014. febr. 25. 08:51
5/6 anonim válasza:
Az emelgetést úgy értem, hogy segíteni felülni, bemászni a kádba, ilyesmi, amennyiben mozgásképes betegről van szó. Gerincsérültet természetesen nem ilyen módon emelgetsz, viszont nem tudhatod előre, kihez osztanak be, így mindenre fel kell készülni. Természetesen nem csak idősekhez keresnek carereket, hanem fiatalokhoz is - általában fekvőbetegekhez, akik vagy betegen születtek, vagy olyan súlyos balesetet szenvedtek, hogy mozgásképtelenek maradtak, ill. állandó felügyeletre szorulnak. Az angol Origin (www.origincare.com) cégen keresztül dolgoztam. A fizetés 525 Font/hét-től kezdődik. Ünnepnapokon plusz pénzt kapsz, tehát a fizetés attól függ, hány ünnepnap volt az adott héten. Ha jó vagy, meg vannak veled elégedve, van elegendő tapasztalatod, valamint a beteg körüli teendők mennyiségétől függően 2600-3000 Fontot is meg lehet keresni egy hónap alatt. A szállás és a kaja ingyen van. Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy a munkaidő 24/7. Ami nagyon fontos még, hogy jogosítvány szükséges, aktív sofőrnek kell lenni. Az esetek nagy többségében nem azért, mert a beteget kell vinni jobbra-balra, hanem mert el kell menni bevásárolni, elintézni ezt-azt és gyakran nagyon messze van az üzlet, gyógyszertár, stb.
6/6 anonim válasza:
Még aktuális a kérdés? Egy évet húztam le egy residential home-ban ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!