Kezdőoldal » Utazás » Európa » 2-3 hónap elég ahhoz, hogy...

2-3 hónap elég ahhoz, hogy valamilyen képem legyen az Angliai munkáról, életről?

Figyelt kérdés
Férjemmel tervezzük, hogy megprobáljuk a külföldi életet. Elég ez az idő ahhoz, hogy fel tudjuk mérni kinnt jobb-e vagy itt Mo.-on?
2009. aug. 24. 06:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ.Számít,hogy Anglián belül hová mennétek,számít,hogy mennyi pénzetek van,és mennyi ideig tudtok kint maradni,és számít,hogy mennyi nyelvtudásotok van.Ha tudtok angolul akkor elég lesz..Ha nem akkor nem biztos,hogy 3 hónap múlva is kaptok állást.Hogy itt kint jobb-e mint otthon Magyarországon?Ha nem veszed figyelembe,hogy mi nem vagyunk mások csak kelet európai bevándorló,és ha mindketten dolgoztok,akkor jobban megéri itt kint.nem írom le,hogy mi olcsóbb,és mi drágább,hisz sok kérdésbe leírták már.De azt tanácsolom,hogyha tudtok angolul akkor egyénileg próbálkozzatok,mert felesleges az ügynökségeknek fizetni több száz fontot amit ingyen is meg lehet oldani..(a papírok elintézése ingyenes,és csak pár helyre kell menni érte)A munkát jó angol tudással te is meg tudod keresni,és ezért nem kell senkinek fizetni,ráadásul biztos lehetsz benne,hogy nem vágod át magad!!
2009. aug. 24. 11:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Persze várom még véleményeket!
2009. aug. 24. 15:33
 3/6 A kérdező kommentje:
Én angol tanár vok, a férjem kamionsofőr. Van esélyünk?
2009. aug. 24. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Én csak annyit tennék hozzá, hogy mivel itt épp válság van nem nagyon nézik jó szemmel a külföldieket. De esély persze van, hogy találtok melót, helye válogatja. Ismi most talált munkát, persze mákja volt (és protekciója is).

Tanárként csak azért nehéz, mert nem fognak egyből teljes állásban alkalmazni, valószínüleg helyettesítő tanár leszel és ügynökségen keresztül kapsz munkát. El kell telnie egy kis időnek, míg kialakul a bizalom és utána is évek míg állandóra alkalmaznak tanárként, rendes fizetésért. (Vannak tanár ismik, azért tudok erről).

Én mikor előszőr kijöttem 4 hónap alatt találtam munkát jó angol tudással (jó volt, mert anno itt tanultam meg, tehát nem azt mondom, hogy felsőfokú nyelvvizsga meg ilyenek), de ennek már 4 éve. Rá kb másfél évre, mikor azt a helyet bezárták 2 hét alatt 3 hely közül válogathattam (csak rosszul választottam), most meg per pillanat hónapok óta nem találok a szakmámban munkát. Csak viszonyításként írom.

Ha ügyesek és állhatatosak vagytok jobb itt, de a jóért itt is meg kell dolgozni.

2009. aug. 25. 18:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Angol tanárként nem biztos ,hogy elsőre tudni fogsz dolgozni,de jó angol tudással el tudsz menni pár helyre melózni.Később nagyobb eséllyel tudsz iskolában is állást keresni,hisz addigra már lesz itteni angol referenciád.Annyival szerencsésebb lehetsz te a nyelvtudásoddal,hogy nem kell mosogatással kezdened,hanem komolyabb állásokat is megpályázhatsz.A férjed kamionos.HA tud jól angolul akkor sofőrként ő is tudna dolgozni,de ha nem tud,nos akkor neki jóval nehezebb lesz.Tényleg válság van itt is,és aki másodjára írt,jól írta,hogy egyre nehezebb munkát találni annak is aki már itt dolgozott,és tud kommunikálni..De nem akarok senkit lebeszélni,hogy ne próbálja meg a külföldi munkalehetőségeket,csak azt mondom,hogyha van nyelvtudás,akkor bátran lehet jönni egyénileg is..A te esetedben lebeszélnélek arról,hogy ügynökségen keresztül jöjj ki,mert angol tanárként ha nem is tanári állást,de találnál munkát magadtól is..Ne fizess feleslegeden ha nem muszáj.
2009. aug. 25. 18:36
 6/6 anonim ***** válasza:
bocsi elírtam:feleslegesen ne fizess...
2009. aug. 25. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!