Ezek szerint most "éhen is halhatok"?
Diákmunkát akkor vállalhatsz, ha diák vagy.
Segély nem jár egy hónap munka után.
Gyors ingyenes tanfolyam nehéz ügy. Ha indul is ilyen, nehéz bekerülni.
Sztem keress magadnak bármilyen munkát, és ha lesz egy kis pénzed, akkor azzal már tanulhatsz tovább, akár tanfolyamon, akár a felsőoktatásban.
Örülhetsz, hogy a tanfolyamot fizetik, nekem még azt se, pedig akkor lenne egy tuti munkám, de neem, mert diplomám van.
A diploma előtt meg dolgoztam 1,5 évet, így most nem számítok pályakezdőnek. Szerintem a diákmunka is hasonló elven működik.
Pénzre ne számíts sehonnan, sőt. Nekem a 0 Ft-os "jövedelmemmel" még Tb-t is kell fizetnem, és sajnos neked is.
Tehát mindent összevetve, igen, éhen halhatunk.
A történeted alapján elég fiatal vagy, tehát ha visszamész a suliba nappalira, akkor ha te bemész egy iskolaszövetkezethez, és nem kezded elmesélni, hogy te már bezzeg dolgoztál, senki nem kérdez tőled semmit, csak egy iskolalátogatásit fognak kérni.
De, ha nappalin vagy, nem lesz ám sok időd dolgozni, viszont a végén kapsz egy végzettséget, és ha ez a suli fősuli, akkor ha inkább a tanulásra fekszel rá, szép kis ösztöndíjat kaphatsz (szín ötös esetén egy jobb fizetés)
Vagy kereshetsz egy új munkahelyet.
Vagy szerintem így már lehet belőled regisztrált munkanélküli, akkor küldenek is majd vmi segélyt, csak nem biztos, h azonnal. Az oktatást meg úgy tudom fizetik abban az esetben, ha hiányszakmát tanulsz, de ebben én nem vagyok biztos.
Ha visszamégy nappalira tanulni, és diákmunkát akarsz vállalni egyszerűen nem mondod meg, hogy már volt munkahelyed. De szerintem, a diákmunkánál azt nézik, hogy nappalis vagy-e vagy sem.
Ha most érettségiztél, akkor tanulhatsz tovább főiskolán/egyetemen nappalin. Azért nagy ösztöndíjra ne számíts, ha nagyon jól tanulsz, éppen meg lehet belőle élni, de messze nem éri el még a minimálbér szintjét sem, nemhogy egy jobb fizetését. Vagy tanulhatsz szakmát OKJ-s képzésben. Ha középiskola szervezésében tanulod, akkor még családi pótlékot is igényelhetnek utánad a szüleid. Ezek viszont most csak keresztféléves képzésben jöhetnek szóba nálad, vagy szeptembertől (a fősuli és az OKJs is)
Mivel nincs diplomád, ha regisztráltatod magad a munkaügyiben, találhatsz átképzést, tanfolyamot, amit ingyenesen elvégezhetsz. Ha már lenne diplomád, nem lennél jogosult a támogatott átképzésre. Álláskeresési járadékot/segélyt nem kaphatsz, csak akkor ha legalább 365 ill. 200 bedolgozott napod van az elmúlt 4 évben (beleszámít az AMKs foglalkoztatás is)
De mindenképp regisztráltasd magad a munkaügyiben!
14:32-es most sírva ne fakadj, de természettudományon nem fontos a helyesírás. Ott a valódi, lényeges tudásra mennek rá.
Sajnálom, ez neked lehet hogy most kemény, de ott ilyen takonyrázással semmire sem mennél, csak ilyen netes oldalon keménykedhetsz. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!