Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan akinek nem jött be...

Van olyan akinek nem jött be a kulfoldi munkavallalas, ezert inkabb haza jött?

Figyelt kérdés

mi volt az ok,amiért haza jöttél?

pl. nem kaptal munkat,vagy nem emberhez melto korulmenyek kozott voltal,honvagy,megbantad -e, hogyan kezdtel uj eletet itthon,koztudottan kevesebb penzert, stb.stb ha lehet reszletesen kifejtve

2014. febr. 17. 22:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%

Nekem is bejött:D 6.5 éve vagyunk kinn párommal. Nem sokat beszéltünk angolul. Sajnos egyelőre gyári munkák és takarítói munkáink voltak, de remélem 1-2 éven belül előre tudok lépni. Készülök lerakni az angol és matek érettségit. Azzal már jó eséllyel kaphatok valami emberibb melót.:D Eddig jók voltak ezek a munkák, de most már szeretnék kicsit normálisabb melót végezni. Érdekes, hogy a környező magyarok, akiket ismerek, megelégszenek a jelenlegi gyári melóikkal. Sajnos végzettségemmel nem megyek itt semmire. Tanító volnék. Újra kéne diplomáznom, de azt anyagilag se bírnánk. Nyáron vettünk házat (na persze hitelre:D).

Láttam már itt sok magyart megfordulni és nekem is az a tapasztalatom, hogy vagy eleve úgy jönnek ki, hogy utálják Angliát és csak muszájból jönnek ki, mert otthon nagyon megszorultak, vagy úgy, hogy nem tudnak angolul, vagy uraságoknak képzelik magukat és büdös a meló. Néha ezek akár mind érvényesek egy-egy emberre. Sajnos olyat is ismerek, akinek büdös a meló élősködő és mégis meg tudott maradni itt, és nagyrészt eltartatja magát az állammal. A gyomrom fordul fel az ilyenektől. Olyannal még nem találkoztam, aki szeretett volna maradni, akart dolgozni és mégsem maradt kinn. Aki akar dolgozni, az előbb-utóbb talál munkát. Egy csajt ismertem, aki honvágy miatt ment haza, szívből gyűlölt itt lenni. Igazából nem értem az ilyet, mert meg se próbálja addig jól érezni magát.

Nem hiszem, hogy túl sok embert találnék, aki külföldön él és azt mondaná, hogy egy cseppet se hiányzik semmi. Mindenkinek van honvágya. A kérdés csak az, hogy le tudjuk e gyűrni egy jobb élet esélyéért.

2014. febr. 18. 21:19
 12/23 anonim ***** válasza:
68%

7: "Utolso, en nyelvtudas nelkül jöttem ki :) Azt meg mindig itt vagyok. Erdekes nekem bejött. "

Ez azért nagyban függ az egyéni hozzáállástól is. Aki keményen dolgozik, igyekszik beilleszkedni és tanulni, annak persze, hogy bejöhet. De nagyon sokan vannak azok, akik kimennek semmi nyelvtudással, nyávognak, hogy toljanak a fenekük alá mindent, lakást, munkát, ügyintézésben segítsenek, ha van is munkájuk, akkor még hónapok után is ott tartanak, hogy hávdujudúúúú. És akkor ha elvesztik a munkát vagy képzetlenségük miatt nem keresnek csak aprópénzt amiből nyomorognak, akkor az a vége, hogy hazakullognak.

2014. febr. 18. 22:44
 13/23 anonim ***** válasza:
50%
Nem értem minek Angliába mentek nekem tökéletes Ausztria és Németország 7-8százezret megkeresek hegesztőként.
2014. febr. 18. 23:56
 14/23 anonim ***** válasza:
86%

Időpont ma 23:56

Talán mert Ausztriában, Németországban német nyelv kell és nem angol?

Egyértelmű, hogy aki angolul tud az nem Ausztriába megy hanem angol nyelvű országokba..

2014. febr. 19. 00:00
 15/23 A kérdező kommentje:

Aki irta hogy tanitónő, annak uzenem,hogy én megóvónő vagyok,és tarsalgasi szinten beszelem az angolt.

3 evig voltam kint, gyerekekre vigyaztam es még igy sem sikerult emberi munkat kapni ahogy te fogalmaztal...

Nem azert nem vallalnam el a takaritói,pincernoi munkat,mert kényeskedem,hanem sajnos egeszsegugyi okokból,nem vegezhetek nehez fizikai munkat,álló foglalkozast.(azert megprobaltam,megjegyzem)

Nekem minden vagyam volt Angliaban élni, de ezek miatt nem maradhattam.

Ausztria nekem felejtos,ha angol teruleten nem sikerult munkat kapni, akkor ott mégugy se kapnek.

Nem gondoltam hogy jó angollal,diplomaval es angliai tapasztalattal is ilyen nehez munkat kapni. (ami nem hotel es pincerno,ill.gyari munka)

Szóval akinek egezssegugyi problemai vannak,es nincs valai szuper keresett szakmaja pl orvos,mérnök,informatikus az felejtse el kulfoldet, mert nem fogja birni a strapat.

2014. febr. 19. 18:46
 16/23 A kérdező kommentje:
*valami
2014. febr. 19. 18:46
 17/23 anonim ***** válasza:

Miért ne bírná a strapát? Három évet dolgoztam hajón szobalányként, három havonta volt szabadság, tehát három hónapig dolgoztam minden áldott nap, szabadnap nélkül, reggel héttől este tízig, napi pár óra szünettel, utána kaptam cirka 10 napot "pihenni". Ha én bírtam, más is kibírja, főleg úgy, hogy szárazföldi munka esetén bizony van heti két szabadnap, tehát össze nem hasonlítható.

Nekem egyébként így sem volt honvágyam, csak azért jöttem haza, mert szeretnék végre letelepedni, egy helyen élni, nem utazni állandóan.

2014. febr. 20. 10:35
 18/23 A kérdező kommentje:
Ha te birod,szerencses vagy,de nem mindenki sajnos.
2014. febr. 20. 21:21
 19/23 anonim ***** válasza:

Én 6éve jöttem haza..

Azóta munkanélküli vagyok.

Nem tudom hogy vissza mennék-e mert a 4 év alatt elég sokat éheztem odakinnt.

2014. jún. 22. 15:01
 20/23 anonim ***** válasza:
9 eve elunk Nemetorszagban, nem iagazn tudjuk elkepzelni hogy visszamenjunk, ha sokat vagyunk Magyarorszagon, mar vagyunk vissza.
2014. jún. 22. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!