Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Költözés munkahely miatt?...

Költözés munkahely miatt? (bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Igyekszem röviden leírni. Megpályáztam egy állást, az ország másik végében. Ehhez természetesen el kell utazni és részt venni az interjún. Oda vissza 810 km... a munkaügyi központ téríti a jegyet így ezzel nincs gond.

A fő probléma jelenleg az, hogyha esetleg összejönne a lehetőség akkor igénybe venném az albérlet támogatást hogy tervezhetőek és könnyebbek legyenek a kiadásaim.

A munkaügyi központban azt mondta az egyik ügyintéző, hogy sajnos most nincs pénz erre a támogatásra.

A programban való részvétel alapfeltétele egy munkaszerződés..így lehet pályázni. Viszont az elbírálás egyedi, kvázi lehet még akkor sem kapnám meg ha rendelkeznék egy állásajánlattal.

A céghez akkor pályáztam amikor még ezeket nem tudtam...így viszont már pár napja folyamatosan ezen jár az eszem hogy belevágjak-e vagy sem..?!

Csak ezzel az albérlet támogatási programmal tudnék költözni a munka miatt, saját erőből sajnos nem.

Viszont ha sikerül az interjú, de nincs pénz erre a programra akkor magamat égettem le, keltem éjszaka és utaztam át az országot feleslegesen.

Nektek mi a véleményetek?

2014. febr. 10. 18:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egy próbát megér, hátha fizetnek annyit, hogy albérlettámogatás nélkül is tudsz lakást bérelni.
2014. febr. 10. 18:32
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, de azt hiszem félreértetted:)

Nem a fizetésen van a hangsúly, hisz ahhoz hogy költözni tudjak és albérletet béreljek..na ehhez kell ez a igénybe vehető támogatás. Fizetésig lakni kell valahol, önerőből nem tudom finanszírozni.

2014. febr. 10. 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Rokon vagy munkásszálló, bocsánat munkavállalói hotel nincs a környéken?

Pár hónapot ki lehet húzni ott is. Albérlet kiadókkal is lehet egyezkedni, hogy részletben fizeted meg a kauciót magánhirdetőket érdemes kérdezni, személyesen. Néha lehet találni kaució mentes helyet is. Bérelj szobát. Pest mellett budakeszin laktam egyszer egy hotelben szoba zuhanyzóval havi 40 ezerért kaució nélkül. Érdemes panziókat felhívni a szezonig biztos kiadnak egy szobát hosszútávra is olcsóbban.

2014. febr. 10. 21:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha megkapod a munkát, hívod a providentet, abból ki tudod fizetni az albérletet.
2014. febr. 10. 22:15
 5/11 anonim ***** válasza:

"Ehhez természetesen el kell utazni és részt venni az interjún. "

Ez nem jelenti, hogy megkapod az állást, csak egy interjú.

"A munkaügyi központban azt mondta az egyik ügyintéző, hogy sajnos most nincs pénz erre a támogatásra. "

= Soha sem lesz rá pénz :/

Nem érdemes eladósodni a provdentnél vagy bárkinél. Már azért sem mert a hosszú tává állások már rég a szocializmusban vesztek, ma max, de max 2,3-5 évig van egy ember egy cégnél aztán költözhet tovább. Azaz a hitelt tovább tőrleszted, mint az állásod. Ha helyben nem vesznek fel, felejtős

2014. febr. 10. 22:43
 6/11 anonim ***** válasza:

Bármilyen támogatást utólag utalnak ki...

A Provident viszont kellemes csalódás = amikor évekig láttam a THM: 427 % hanyattestem, aztán amikor pár éve egyszer rászorultam, a legolcsóbban jöttem ki belőle. Az fontos, hogy banki átutalással vállald, mert a hetente értemegy házhoz az kerül 100%-kal drágábba.

(Utálom Lázárt, de abban igazat mondott, hogy Csányi uzsorás!)

2014. febr. 11. 08:17
 7/11 A kérdező kommentje:

Provident felejtős, unokatesómék kettőjük havi nettó 270 ezres fizetésük ellenére sem kapták meg az igényelt 80 ezret. Úgyhogy a Provident valóban egy furcsa "kölcsön" kihelyezést folytat.

# 5/6 Igen tudom hogy még csak egy interjú...viszont ha már eleve nincs pénz erre a programra, akkor mi f-@sznak reklámozzák állandóan? :)

2014. febr. 11. 15:22
 8/11 anonim ***** válasza:

csak vannak barátaid, családod, akik adnak kölcsön a kezdésre egy kis tőkét. főleg ha tuti a meló. aztán szépen megadod mindenkinek a tartozást amint kapod a fizut.

először a lehető legolcsóbb lakhatási megoldást válaszd, aztán bevételek/kiadások ismeretében tudsz majd továbblépni.

2014. febr. 15. 01:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Egy pár dolog nem tiszta. Behívtak már az interjúra? Mert nekem addig eszembe nem jutna ilyeneken gondolkodni. Már nem nézlek hülyének de a kérdésből az jön le,hogy be se hívtak még. Vagy kaptál valami visszajelzést? Egy tanács. Felejtsd el a munkaügyi központot. Csak azért mondom, mert nem csak azon keresztül lehet igényelni ezt a lakhatási támogatást, legalábbis én úgy tudom. talán a Széchenyi terves-es oldalon, de nem biztos. Na most csak azért mondom,mert egy ismerősöm íg tudott elmenni Kecskemétre a Mercedeshez, ráadásul még maga a cég is ad támogatást. Meg ha én már költöznék valahova, akkor az Budapest vagy környéke lenne. Vagy külföld.
2014. febr. 15. 16:16
 10/11 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Lakhatási támogatást kizárólag munkaügyi központnál lehet igényelni, máshol nem..és ez biztos.

Az ismerősöd más módon kaphatott támogatást, lehet hogy a munkakörhöz járt...vagy valami.

De TÁMOP,SzéchenyiTerv és egyéb programok a munkaügyinél futnak, és nem máshol.

De kösz a választ.

2014. febr. 26. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!