El rendelheti a munkaadó hogy vasárnap is bemenjünk dolgozni, ha 3 műszakban dolgozom és szombaton is kell menni túlórába?
"Tényleg már mindent megtehettnek velünk?"
Igen! Ahogy te magad is írtad, ha meg akarod tartani a munkát, akkor nem szólsz. Amúgy meg ha kifizetik a túlórát, annyira nem vészes.
Nálunk is ez van,januárban nem volt szabadnapom konkrétan,3 műszak szintén.
Nálunk ha már nem lehet több túlórát elszámolni,akkor ajándék megjegyzéssel kapjuk.
Nem háborgunk,minket legalább kifizetnek,van ismerősöm,aki ugyanigy dolgozik,de nekik 2 hónap csúszás van a kifizetésben már.
"Természetesen" nem tehetné meg, de mégis megteszi. Ilyen világot élünk, most a "bologató kiskutyákat" szeretik a munkáltatók. Persze a hatóság hiába tenne ellene, ha mi magunk sem teszünk ellene semmit.
Én is féltem a kenyeremet, de azért úgy nem szeretném leélni az életem, hogy csak az ajtóban találkozom a családtagjaimmal, és a munka frontján halok meg.
Egyébként a túlórát (sajnos) már nem feltétlenül kötelező kifizetni, van rá lehetőség (az új rabszolgatartó munka törvénykönyvének köszönhetően), hogy "szabadidővel" váltsa meg a munkáltató.
Nagyon sajnálom azokat a dolgozókat, akik ebbe a rohadt helyzetbe kényszerülnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!