Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » FÉLEK! Egyszer nagyon elszúrta...

FÉLEK! Egyszer nagyon elszúrtam. Kijavíthatom még?

Figyelt kérdés

Röviden az eddigi életem története, hogy ne kelljen fél órát olvasnotok:

19 éves koromig minden rendben ment:

-általános iskola után bekerültem egy akkor elsőnek induló és jó hírnevű kéttannyelvű szakra egy iskolába.

-19 évesen leérettségiztem (azért 19 évesen, mert a kéttannyelvű 5 éves, első évben napi 5-6 óra idegennyelv tanítás-tanulás mellett nem volt se történelem, se irodalom, se más, ahogy egy "hagyományos" középiskolában, így ide 5 évig jár az ember és 5. év végén tesz érettségi vizsgát)

-az érettségivel emelt szintű nyelvvizsgát tettem

-majd bekerültem egy egyetemre

-és itt szépen vége is szakadt ennek az előrehaladásnak, ugyanis elkapott a hév és buli-bulit követett, élveztem az egyetem adta szabadságot, hogy nem kötelező bejárni, hogy nincs dolgozat, hogy nincs felelés, csak félévente stb.

-a vége az egésznek az lett, hogy 4 év! után kiiratkoztam, mert nem haladtam előre a tanulással és nem láttam értelmét a félévi 2 tantárgynak, mivel többet nem tudtam felvenni, mert nem teljesítettem eleget.

-de ezt már nagyon megbántam,az elveszett és elvesztegetett éveket, benőtt a fejem lágya és szeretnék újra egyetemre járni, hogy legyek valaki!

Viszont félek, hogy elrontottam mindent, mert már 25 éves múltam és eddig nem tettem le semmit az asztalra. Pedig vannak konkrét vágyaim, céljaim, de félek, hogy emiatt a botlás miatt már későn kaptam észbe és nem válthatom valóra az álmaimat, mert mindenhol azt fogják kérdezni: és eddig mit csinált? Akkor nem mondtam azt, hogy "jah, buliztam, de most már itt vagyok".

Ti mit gondoltok?

2014. febr. 3. 17:45
1 2
 11/18 egy újabb válaszoló ***** válasza:
28%
Attól mert nem ő dolgozott meg érte, még az övé. Mellesleg nem villogott vele. Csak Téged zavar, ha másnak több van..
2014. febr. 4. 16:50
 12/18 anonim ***** válasza:
Villogott vele, elvégre még azt is megjegyezte, hogy nem is akármilyen.. és nem, nincs neki több még így se :)
2014. febr. 4. 16:59
 13/18 egy újabb válaszoló ***** válasza:
16%
Hű hát igen, fejtsd ki mélységes szerénységed kérlek:) Fő, hogy neked több van, mégis szerényebb vagy:)
2014. febr. 4. 17:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Szóval, ha úgy gondolod, hogy több van neki, akkor irígy vagyok.

Ha megtudod, hogy nincs neki több, akkor meg nagyképű vagyok..

Nagyon jót lehet így vitatkozni, igazán value added lesz.

2014. febr. 4. 18:02
 15/18 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Nézd, nem én kötöttem bele abba, hogy mi van neki és mi nincs. Az érték hozzáadásról meg ne beszélünk, mert használhatót még nem szóltál hozzá az egészhez...
2014. febr. 4. 19:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát persze, Mr 48%-ban hasznos..
2014. febr. 4. 19:53
 17/18 egy újabb válaszoló ***** válasza:
45%
Igen, sajnos, ha az ember igazat ír, lepontozzák. Ellenben olvasd vissza magad és nézd meg mi volt hasznos a hozzászólásaidban. Semmi. Remélem a való életben kicsit hasznosabb próbálsz lenni.
2014. febr. 4. 19:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Kb. ugyan azok vagyunk, kedves kérdező, nagyon kevés eltéréssel.

1992-ben születtem. 2011-ben érettségiztem 5 évfolyamoson. Angolom kiváló, emellett középfokon beszélek norvégul. 4-5 tanuló voltam, az érettségim is viszonylag jó lett: 359 pont. Mondjuk lehetne jobb is, de mindegy.

Egyetemre mentem 2011-ben, (BME-GTK büfészak). Nem vagyok buta, de egyszeruen nem érekel a dolog, unalmas és azóta is szenvedek vele. Ja és költségtérítéses. Ha most mindent megcsinálok normálisan, akkor elvileg 2015 júniusban lesz egy diplomám, amihez nem értek és utálom. ...de kell a papír.

Közben tavaly rájöttem, hogy mit szeretek csinálni: Informatika. Programozás. Hogy hogyan jöttem rá, az kicsit nevetséges: Inni voltunk haverokkal és egy céges bulit tartottak a szórakozóhelyen a mellettünk lévő asztalnál. Elég hangosak voltak, mindent lehetett hallani, érteni. Többek között szó volt egy általuk fejlesztett mobil játékról. Beírtam a nevét a telóba, majd másnap józanon rákerestem. Megtetszett a játék és azon kezdtem el gondolkozni, hogy vajon hogyan készítenek ilyeneket...

Tavaly ezen felbátorodva -és tudván, hogy a gazdasági területen én nem rúgok labdába- elkeztem az Óbudai Egyetem NIK-en a Mérnökinformatikust, estin, államin. (Mérnöki részen alacsony a ponthatár, ez volt a szerencsém.)

Imádom. Imádom a sulit, a szakmát. Önálló projekteket csinálok, ismerősök cégének weboldalakat, ügyfélnyilvántartó rendszereket. Most kezdtem el mobil appokat készíteni, de még csak amatőr szinten. Érdekel, szeretem csinálni, legszívesebben dolgoznék már napi 8 órában, ahogyan kell. ...amit persze nem tudok, mert ennyi időm két iskola mellett nincs. Meg ha lenne sem bírnám szerintem.

Igaz, hogy én még csak 22 vagyok, kicsit fiatalabb mint Te, de télyleg csak azt tudom mondani, hogy találd meg azt a területet, amit szeretsz és akkor nem lesznek gondjaid mert magától jön minden. Vágj bele az egyetembe újra, amit tudsz akkreditáltasd. Sosem késő.

Ha én azon az estén, amikor szórakozni voltam, nem ültem volna le ahhoz az asztalhoz, akkor, még ma sem tudnám, hogy mit csináljak és a semmitérő gazdaságis papíromat lengetném... Nem akarok sértő lenni a -hozzám hasonló- gazdaságis emberekre, de valljuk be, hogy ez az igazság sajnos.

2014. febr. 6. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!