Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » FÉLEK! Egyszer nagyon elszúrta...

FÉLEK! Egyszer nagyon elszúrtam. Kijavíthatom még?

Figyelt kérdés

Röviden az eddigi életem története, hogy ne kelljen fél órát olvasnotok:

19 éves koromig minden rendben ment:

-általános iskola után bekerültem egy akkor elsőnek induló és jó hírnevű kéttannyelvű szakra egy iskolába.

-19 évesen leérettségiztem (azért 19 évesen, mert a kéttannyelvű 5 éves, első évben napi 5-6 óra idegennyelv tanítás-tanulás mellett nem volt se történelem, se irodalom, se más, ahogy egy "hagyományos" középiskolában, így ide 5 évig jár az ember és 5. év végén tesz érettségi vizsgát)

-az érettségivel emelt szintű nyelvvizsgát tettem

-majd bekerültem egy egyetemre

-és itt szépen vége is szakadt ennek az előrehaladásnak, ugyanis elkapott a hév és buli-bulit követett, élveztem az egyetem adta szabadságot, hogy nem kötelező bejárni, hogy nincs dolgozat, hogy nincs felelés, csak félévente stb.

-a vége az egésznek az lett, hogy 4 év! után kiiratkoztam, mert nem haladtam előre a tanulással és nem láttam értelmét a félévi 2 tantárgynak, mivel többet nem tudtam felvenni, mert nem teljesítettem eleget.

-de ezt már nagyon megbántam,az elveszett és elvesztegetett éveket, benőtt a fejem lágya és szeretnék újra egyetemre járni, hogy legyek valaki!

Viszont félek, hogy elrontottam mindent, mert már 25 éves múltam és eddig nem tettem le semmit az asztalra. Pedig vannak konkrét vágyaim, céljaim, de félek, hogy emiatt a botlás miatt már későn kaptam észbe és nem válthatom valóra az álmaimat, mert mindenhol azt fogják kérdezni: és eddig mit csinált? Akkor nem mondtam azt, hogy "jah, buliztam, de most már itt vagyok".

Ti mit gondoltok?

2014. febr. 3. 17:45
1 2
 1/18 anonim válasza:

off.

a kérdésedben írottaknál, egy résznél, felkaptam a fejem:

"szeretnék újra egyetemre járni, hogy legyek valaki!"

mért, most senki vagy?

senkinek érzed magad?

miért érzed magadat senkinek?

2014. febr. 3. 18:02
 2/18 anonim ***** válasza:
Van egy barátom aki 36 évesen állt neki és tanár lett.Fel a fejjel nem vagy Te még ehhez öreg
2014. febr. 3. 18:07
 3/18 A kérdező kommentje:

Első! Akkor talán úgy kellett volna fogalmaznom, hogy úgy érzem, nem itt kellene tartanom és későn kaptam észhez.:) Mások 25-26 évesen már diplomásak. Én viszont nem tudok semmit felmutatni és ez frusztrál.

Második! Akkor talán mégsem olyan késő számomra!:)

2014. febr. 3. 18:18
 4/18 anonim ***** válasza:
75%

És mit problémázol? Ha az akarás már megvan, mint ahogy a szavaidból kiveszem, akkor mégis mi tart vissza? Az út egyértelmű, amit most tenned kell: dolgozni keményen, közben levelezőn tanulni keményen, és akkor 4 év múlva már diplomád lehet + 4 év munkatapasztalatod. Egy nyelvet is bepaszírozhatsz.

Kemény lesz, de ha nem akarsz a földön maradni életed végéig, előbb-utóbb meg kell feszülni és fel kell állni.

2014. febr. 3. 18:54
 5/18 A kérdező kommentje:
Látom nem csak én vagyok itt frusztrált, kedves utolsó!:) Azért nem kell leharapni a fejem, mert kérdeztem valamit, vagy mert kíváncsi vagyok, hogy idegen emberek mit gondolnak erről.
2014. febr. 3. 19:13
 6/18 anonim ***** válasza:
2%

25 évesen 1.7kp (most kb 2.5 egyenértékű lenne)vettem autót. 27 évesen 2.7m vettem építés telket. 30 évesen 10m a zsebemben kezdtem neki az építkezésnek.

Igen neked már késő.

2014. febr. 3. 20:17
 7/18 anonim ***** válasza:

Ne csüggedj,hasonló voltam én is.

Bekerültem az egyetemre 2006-ban még BSc-re :((((((

Közben persze melóztam is sz_rtam a tanulásra idióta MLM-ekkel foglalkoztam(igen barom voltam,semmi értelme nem volt),de mentségemre legyen mondva mostmár befejezem a sulit 26évesen és már 4 éve a szakmámba dolgozok,de akarok még MSc-t.

Tanuljatok már szorgalmi időszakban is folyamatosan higgyétek el,ne bulizzatok annyit tanuljatok mert jó életetek lesz ha olyan a szak.

Kezd el kérdező hajrá,ügyesen,nem vagy elveszve.

2014. febr. 3. 20:41
 8/18 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os! A kérdés nem az volt, hogy kinek mije lett és mennyi idősen. Ha ilyen szempontból néznénk, hogy kinek késő és kinek nem, akkor valószínűleg Te is jócskán le vagy maradva mondjuk egy 30 éves milliárdoshoz képest. Lehet, sőt biztos, hogy én 30 évesen nem kezdek építkezni, de az is biztos, hogy egyáltalán nem is vágyok erre, mert 10 éve kertes házban élek (nem is akármilyenben), és nem vagyok odaáig érte. Tehát én nem ebben mérem a dolgokat, hogy autót és házat hány évesen tudok venni és mennyiért.
2014. febr. 3. 22:11
 9/18 egy újabb válaszoló ***** válasza:
42%
Sose késő, ha magadban elhatározod. Igen, elvesztegettél pár évet, de ezen már nem tudsz változtatni. Tudom mondani nagyon könnyű, de határozd el magad és hajrá. 25 vagy nem 55.
2014. febr. 3. 23:32
 10/18 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon büszke lehetsz arra a házra, amit apucitól kaptál, tényleg :)
2014. febr. 4. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!