"ha 10 emberből 8-an 100 at kapnak, 1 kap 500-at és 1 50-et akkor nem 200 az átlag."
De nem ám! Akkor egész pontosan 135,000...
2014. febr. 1. 16:49
12/19 anonim válasza:
Halkan jegyezném meg, hogy elnéztem a számadatot az előző hozzászólásomnál.
Viszont: én egy hónapban több jelentést is kitöltök a KSH-nak, ha keresetekről van szó, akkor meg kell jelölni a végzettség fokát is.
Szóval ha annyira izgat a dolog, akkor írj nekik és kérj statisztikai adatokat előre megjelölt csoportokra vagy határokon belül. Például közfoglalkoztatottakat és bruttó 500e felett keresőket kizárva mennyi az átlag vagy ilyesmi.
2014. febr. 1. 17:07
13/19 anonim válasza:
80-90 körül. Nekem legalábbis nagyon kevés ismerősöm keres ennél többet, azoknak is egy része külföldön.
Nekem meg kevés ismerősöm keres 300 nettó alatt. Sakk-matt?
2014. febr. 1. 17:45
14/19 anonim válasza:
Talán elég egyértelmű a dolog.
Nem kellene párhuzamot keresni a különböző végzettségűek között.
Sőt igazából a diplomásokat sem kellene egy kalap alá venni.
A 47000 meg a linkelt KSH statisztikában ha jól rémlik nem is szerepel. Mivel csak a teljes állásban dolgozók bérét veszik figyelembe.
2014. febr. 1. 18:20
15/19 anonim válasza:
A hivatalos magyar átlagkereset 145 ezer forint. A medián átlagkereset vagyis amit a legtöbben keresnek 110 ezer forint. Az adatok egyébként fent vannak a KSH oldalán akik 80-90 ezret írnak azok nagyon el vannak tévedve azt már Románia is elhagyta.
2014. febr. 1. 18:59
16/19 anonim válasza:
Kis kiegészítés: amit keresel kérdező az medián keresetnek hívják , ezt Magyarországon a számok szépítése miatt nem szokták közölni , de a KSH-n megtalálható az érték most nem tudom belinkelni mert nem otthon vagyok a lényeg , hogy a hivatalosan közölt átlagnál mindig lényegesen kevesebb. Példa egy jól működő országra egész közel: Ausztriában alapból az ottani statisztikai hivatal a medián keresetet közli ami ott jelenleg 510.000 Ft-nak megfelelő Euró. Van még hova fejlődnünk.
2014. febr. 1. 19:04
17/19 anonim válasza:
A kerdezo "atlag" nézete a MEDIÀN. Szerintem is igy kellene szamolni a keresetek osszeget,mert az atlagszamitas folytan pár horibilis keresetu feltudja nyomni az éhenhalók keresetét olyan szintre,ami a statisztika szerint "hú de jo mindenkinek,telik mindenre mindenkinek"... A KSH igy azt nyomja le a torkodon hogy netto 150 ezer az ÀTLAG kereset,kozben mediannal szerintem kozelebb lennénk a 90-100-as határhoz.
2014. máj. 8. 12:50
18/19 anonim válasza:
Igen, mert van matematikai átlag, de az nem fedi a személyenkénti keresetet. Ugyanolyan hazugság, mint a tőzsde. Ott is szép számokat mutogatnak, a végén meg bukta van.
2014. máj. 8. 12:54
19/19 anonim válasza:
Nemrég olvastam, hogy egy pályakezdő szakmunkás 150.000 nettót keres. Komolyan! Ki fogja ezt elhinni? Ennyit a statisztikákról.
Még a helyi rádióban is foglalkoztak vele, hogy a napi sajtó milyen blődségeket ír, és kiírtak egy kérdést, hogy név nélkül szakmával, végzettséggel írják már meg az emberek, hogy mennyit keresnek. A 250.000 bruttómmal én voltam a nyerő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!