Az átlag magyar mennyit keres havonta? Nettóban.
Valóban 140-150 körül van ez a szám nettóban.
DE: Fontos érteni,hogy attól,hogy ez az átlag a munkavállalók 64%-a kevesebbet keres.
attól függ. mit értesz átlag magyar alatt..
a középosztály gyárban dolgozó magyar 100-110 ezer körül keres nettóban.
Anyámnak 130 a nettója, nekem egyik munkahelyemen 100 volt, a másikon 68. Cége válogatja, hogy milyen plusz juttatásokat ad.
Ha az átlag magyarba bele veszed a magasabb szinten dolgozókat, pl középvezetőket, akkor ez a szám valamennyire emelkedik, ha a politikusokat, és a cégek felső vezetőit is akkor meg nyilván még többel.. (ezért szokott a statisztikákban olyan szép szám kijönni az átlag keresetre, hogy csak na..)
én azt mondom átlagnak, amit a legtöbb munkavállaló keres.
szerintem ez 80-120 közötti összeg nettóban.
a matematikai átlag hülyeség, mert nem a valós tényeket mutatja.
"a matematikai átlag hülyeség, mert nem a valós tényeket mutatja"
Miért, a 80-120 amit te írtál mennyivel mondd el többet, mint a KSH honlapján szereplő 102,1 ezer forint havi nettó? (2012. III. negyedév)
A 80-120e tartománynak pont a közepe a 100e...
A statisztika tud becsapós is lenni, de nem tudom mi ez a tiltakozás ellene.
előző:
az, h összeadják a 47 nettós közmunkások bérét, meg a 750-es orsz. gyűlési képviselők fizuját, s kijön, h az átlag 150-200 nettó.
ez azonban köszönő viszonyban sincs a VALÓS tényekkel. az átlagot jobban mutatja, h a legtöbben mennyit keresnek.
ha 10 emberből 8-an 100 at kapnak, 1 kap 500-at és 1 50-et akkor nem 200 az átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!