Mért kezd elterjedni manapság a motivációs levél és
hogy fényképet kérnek az önéletrajz mellé?
Szerintem ne küldj motivációs levelet, maximum ha kifejezetten külön kérik, de akkor se feltétlenül. Nem hiszem (a saját példámból pedig biztos vagyok benne, hogy nem), hogy akárhová is azért hívnának be mert írtál ilyet.
A fényképnek meg tényleg annyi funkciója van hogy tudjanak arcot kötni hozzád interjú után is. (Meg még annyi, hogy lássák, rászántál-e 5 percet és 300 Ft-ot egy igazolványképre, vagy egy partyfotó.hu-s képet ollózol ki paintben.)
2014. jan. 17. 01:04
11: Ha kérik és nem küld motivációs levelet, akkor azért az nem jó pont. Lehet, hogy nem számít az adott cégnél és csak formaságnak gondolják, de az is lehet, hogy felmerül bennük, hogy ez most szöveget értelmezni nem tud, trehány, hogy kifelejtette vagy tojik rá, hogy mit kérnek tőle. Egyik sem válik előnyére. Nem jó, ha csökkenti az esélyeit amikor egy pár soros motivációs levelet percek alatt össze lehet dobni.
2014. jan. 17. 01:16
13/25 A kérdező kommentje:
Elég szomorú, ha valakinek figyelnie kell a helyesírásra; és ez fárasztja, ezért csak akkor teszi, ha muszáj...
Ennek természetesnek kellene lennie!
Normális esetben máshogy nem is tud írni az ember, csak jól!
2014. jan. 17. 15:47
15/25 A kérdező kommentje:
fontosabbnak tartom hogy idegennyelveket beszéljen az ember inkább minthogy minden szót letudjon írni helyesen magyarul.kommunikálni tudok,ha muszály helyesen írni is, ennyi nekem elég.na nem mintha amúgy minden mondatra jutna 5 helyesírási hiba,azért ne túlozzunk.állásra jelentkezésnél is az mutat jól ha tud az ember angolul németül,de ha azt írnám hogy képzeljék magyar nyelvből és helyesírásból olyan jó vagyok hogy országos versenyt nyernék akkor maximum vállat vonnak hogy na és?arról már nem is beszélve hogy én is mint sokan mások komolyan fontolgatom a nem is oly távoli külföldre költözést.ahol meg a magyarnak soha az életben többet hasznát nem veszem.
A helyesiras megy "kulfoldiul"? Csak mert en nemreg kerestem kulfoldon, mivel nem az anyanyelvem, az interju vegen az orrom ele toltak egy jegyzetfuzetet, hogy akkor irjak meg egy levelet, mert le akarjak tesztelni az angolomat. Nem volt am helyesiras ellenorzo, csak a buksi fejem.Sajnos azt latom, hogy aki az anyanyelven nem igyekszik a helyesirasra, annak idegen nyelven sem megy. Illetve nincs is igenye arra, hogy a levelei tokeletesek legyenek.
2014. jan. 17. 18:46
17/25 A kérdező kommentje:
ahol már 1-2 kis hiba miatt elutasítanak oda ne is vegyenek fel.munka közben is hibázom,nem vagyok robot.mivel jobb ha egy hét után rúgnak ki vmi apróság miatt? egyébként jobban megy.angol nem ragoz olyan sokat és csak 26 betűből dolgozik.
Az a baj, hogy te kb. egy darab szót sem tudsz helyesen leírni...
Szánalmas idióta vagy!
2014. jan. 17. 19:02
19/25 A kérdező kommentje:
meséld már el nekem mit nem tudtam leírni te értelmileg visszamaradt?
muszaly helyesen muszaj.Nem LY.
Az angolban lehet,hogy kevesebb a betu,de azt is a megfelelo sorrendben kell leirni. Nekem volt olyan munkatarsam, akinek meg lett tiltva, hogy az ugyfeleknek ugy irjon,hogy elotte nem neztem at. Mert a ceg nem egethette magat azzal,hogy nem tokeletes amit kap az ugyfel.
2014. jan. 17. 19:19
Kapcsolódó kérdések: