Hogyan oldjam meg a budapesti munkavállalást, ha vidéki vagyok?
Itt keleten nincs lehetőség, próbáltam egy évig elhelyezkedni, de nem megy. Meg a bérekben is elég nagy különbségek vannak, szóval ezért is költöznék Budapestre.
De hogy csináljam? Egy állásinterjúra az út ~10 ezer forint. És ez csak egy interjú, amiből tuti több lesz, így a folyamatos felutazgatás nem megoldás, mert rengeteg pénzt felőröl. Félretett pénzem nincs albérletre.
Akkor mégis hogyan? Ti hogy csinálnátok vidékiként?
Akkor mégis mi a terved?
Ülsz otthon a kaput bámulva és várod, hogy valaki becsengessen és felajánljon egy vezérigazgatói állást azonnali kezdéssel?
Oké, akkor mit vársz?
Hogy valaki becsengessen egy középvezetői állással?
Mert most lehet, hogy megleplek, de nem fogsz olyan fizetést kapni kezdőként, amiből meg tudsz élni a vágyott életszínvonalon Pesten egyedül, hacsak nem középvezetőként dolgozol vagy nem valami kiemelt bérezésű szakmában (pl. IT).
Minden egyéb esetben vagy bedolgozod magad alulról vagy maradsz ott, ahol vagy...
a protekció is sokat számít vagy ha valaki folyékonyan beszél 1-2 idegen nyelvet
amúgy neked mi a végzettséged és milyen munkatapasztalatod van kedves kérdező? Ha legalább olyan jó mint a magabiztosségod akkor nyugadtan gyere fel Pestre, mert biztos találsz munkahelyet.
# 34
Na és? Gattyán meg a TF-re járt és el sem végezte. Ettől még nem ez az általánosság.
De már mondtam, hajrá, mozdulj rá a csodás fizetésekre, majd pofára fogsz esni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!