Miért csak barátokat, ismerősöket vesznek fel az MTA Ökológiai és Botanikai Intézetébe? A szakmai tudás miért nem számít?
Én kormánytisztviselőként dolgozom már másfél éve, én is pályakezdő voltam és mindenféle protekció nélkül bekerültem. Egyszerűen a diploma után elküldtem az össze közigazgatási szervnek a pályázatomat, függetlenül, hogy volt-e pályázat. 4 hely jelezte felém, hogy menjek be állásinterjúra, és szerencsémre a leginkább nekem tetsző hely jelzett vissza elsőnek.
Most is vettünk fel 2 új embert, most kiírt pályázat volt, egyiknek sem volt ismertsége, az egyiknek már volt tapasztalata, a másik hozzám hasonlóan pályakezdő volt.
Én fél évig segédkeztem ingyen egy kutatásban az MTA-nál - bár nem az Ökológiai Intézetnél.
Voltak valóban okos emberek, de például a témavezetőnk röviden egy idióta volt, szakmailag és emberileg is.
Lényegében a munkát velünk végeztette, még azt is nekünk kellett kitalálni, hogy egyáltalán honnan induljunk neki a témának, egy épkézláb ötletet nem mondott, pedig azért illett volna, hisz egy nagy kaliberű tanulmányt miért néhány egyetemistával akar megíratni?
Az idős prof nagy ívben letojta a társaságot, volt 1-2 fiatal kutató, az egyik inkább lelkes volt mint bármilyen irányban tájékozott. A másik ha csinált valamit az jó volt, de inkább nem szeretett semmit csinálni.
Valahogy az egész dolog felületesnek tűnt, beültünk, projektor, konferenciaterem, erre a milyen teát vagy kávét igyunk kérdés fontosabb volt mindennél.
Na meg volt egy fontos interjú amin az alany késett - erre a vezetőnk nem elment fodrászhoz, hogy neki az meg van beszélve?
Még ha valami hatalmas tudású prof. habil. akárki lenne, akkor is munkaidőben, főleg ha fontos dolog van nem járunk hajat vágatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!