Egy mérnöknek van lehetősége elhelyezkedni az USA-ban?
Szerintem bőven van esélyed. Nem tudom pontosan milyen mérnök vagy, nézegess állásokat már jóelőre, iratkozz is fel rájuk. Tudd, hogy milyen tudást/képességet/gyakorlatot keresnek(persze ne vakon, gyakran a hirdetés nem teljesen fedi a munkát).
Az szerintem rendkívül fontos, hogy mielőtt valaki a külföldi létbe vág, itthon is elérjen sikereket. Ha szakmailag jó szinten vagy, akkor a területeden érdemes gyűjteni sok-sok hirdetést.
Az USA-ban más mint itthon, megfizetik a jó munkaerőt szvsz. Itthon inkább egy képzetlen embert(vagy pajtit) veszünk fel feleannyiért, aki szarul csinálja majd, de legalább olcsó...
Ha fix állás nélkül vágnál neki, akkor mindenképp legyél rugalmas, ne csak a szűk környezetedben nézelődj, mint itthon. Kint gyakran államokon át többszáz km-re áttelepül akár egy család is egy jó/új állásért, legalábbis amennyire tudom sokkal rugalmasabbak mint itthon.(ez az előnye ha pl. nincs saját lakásod)
Kivándorlás lépéseiről blogokon olvasgass, az USA-val nem vagyok tisztában.
Sok sikert!
Miért pont az USA?
Jahh hát igen,oda a legnehezebb kijutni.
Második rohadtul tudja hogy esélyed van,de arról már fingja sincs hogy zöldkártyát kapni alig esélyes.
Hamarabb elhelyezkedsz Európában, teszem hozzá bőven meg is felel az elvárásaidnak.
" Az USA-ban más mint itthon, megfizetik a jó munkaerőt szvsz "
Ez egy tipikus fotel "okos" válasz.
Ott még keményebben kell dolgozni mint itthon. Másod és harmad állások nagyon gyakoriak,sokszor teljesítmény arányos fizetés van egy-egy munkakörben. Itthon ez ismeretlen...ott hétköznapi.
Ott is felveszik a képzetlent..az olcsó mexikói munkaerőt..
Szal ennyit erről 2. válaszoló.
"Második rohadtul tudja hogy esélyed van,de arról már fingja sincs hogy zöldkártyát kapni alig esélyes."
Én nem azt írtam, hogy mérnökként 100% hogy tud az USA-ban dolgozni, hanem hogy a többi szakmához képest van a legnagyobb esélye...
egy mérnök - kis túlzással - bárhol talál munkát, mert olyan tudással rendelkezik, amelyre szüksége van a munkaerőpiacnak
angolul tanulj meg folyékonyan!
a jogi része az más kérdés - a zöldkártyán áll, vagy bukik a dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!