Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban ilyen jól keresnek az...

Valóban ilyen jól keresnek az emberek Magyarországon vagy csak rengetegen trollkodnak ebben a topikban?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy Mo. minimum 2/3-a havi 80-150 ezer forint között keres. Fiatal pályakezdőként viszont nagyrészt munkája sincs az embernek. Ha magamból indulok ki és a környezetemből, akkor ezt tudom mondani.

1 éve vagyok munkanélküli diplomás. Nem egyedül. Olyan emberek vannak hozzám hasonló helyzetben, akik egész életükben szorgalmasak voltak és kitűnő tanulók. A csoporttársaim nagy része vagy továbbtanult, vagy ismerősnél és családban dolgozgat.

1-2 ember van az 50-ből, akinek munkahelye van, de ahhoz semmi köze a diplomájának, mert érettségivel is el lehet végezni azt a munkakört.

Erre minden "ki mennyit keres és mit dolgozik?" kérdésre olyan válaszok jönnek nagyrészt, hogy legalább 300 ezret keresnek 20 éves koruk óta, diploma nélkül, stb...

Ilyenkor persze egyből arra gondolok, hogy egy lúzer vagyok, akinek semmi keresnivalója a Földön, ha mindenki más ilyen jól boldogul. Egyszer nem lehet olyat olvasni, hogy "80-ért vagyok munkás egy gyárban".

Mi ennek az oka? Ezek vajon mennyire komoly válaszok? Kezdek valóban parázni, hogy én vagyok a világ szerencsétlenje.

2014. jan. 1. 20:01
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
28%

"Turizmus-vendéglátás: ha közgazdász diplomát ad (nem vitatom, hogy ez van ráírva vagy annak van minősítve) akkor miért nem ilyen szakon végzetteket keresnek pénzügyi területre?"

Ezen a szakon végeztem és pénzügyi területen dolgozom, bankban.

2014. jan. 2. 20:02
 42/47 anonim ***** válasza:

39: "nagy valószínűséggel nem is mehetek vissza a munkahelyemre a GYED után..... (elég jellemző a nagyobb multiknál) "

Azért nem mindenhol, ahol én dolgoztam, ott az első Télapó ünnepélyen alig lézengtünk, pár évvel később meg már külön kellett bérelni hatalmas termet, olyan sok baba született. Egyszer az egyik konyhában négy pocakost láttam csevegni, voltak akik visszajöttek, majd mentek megint GYEDre a másodikkal Ugyanis a multinál tudnak biztosítani helyet a visszatérő anyukának, míg egy kis cégnél, ahol betöltötték a helyét ott nem.

Stressz is változó, van ahol rosszabb, de az ahol én dolgoztam és egy másik ahol a barátnőm, azok pl. elég kellemes környezet volt.

2014. jan. 3. 03:22
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

"Persze, annyian, hogy hirtelen nem is tudok egy embert sem mondani, aki nem beszél legalább 3 IDEGENnyelvet.

Ne vicceljünk már..."

Pedig Budapesten több Shared Service Center van, ezeknél angolul van minden tréning, üzleti kommunikáció, pl. a nemzetközi környezet miatt a mellettem ülő magyar kollégának angolul kellett küldenem a mailt és ő is angolul igazolta vissza, mert így kellett a dokumentációhoz. Plusz idegen nyelvet is elvártak.

Ha gond volt a számítógépemmel, akkor nem hívhattam a magyar IT kollégát, hanem fel kellett hívnom a központi számot, ahol angolul elregéltem, hogy mi a bajom, ő próbált a világ másik feléről segíteni, ha nem ment, akkor ő szólhatott a felettem lévő emeleten dolgozó magyar kollégának, hogy trappoljon már le hozzám.. Nem lehetett kikerülni.

Több ilyen központ van, százszámra dolgoznak ott fiatalok nem minimálbérre bejelentve, a világ minden részével kapcsolatban voltunk, így kötelező volt a nyelvtudás. Nem anyanyelvi, hanem tárgyalóképes, tehát nem tudom elmondani, hogy mi az bárányborda közepesen átsütve ribizlimártással és vajon párolt répával, viszont a munkámhoz kapcsolódóan tudtam levelezni, telefonálni, prezentációt tartani.

Angol + egy másik nyelv tárgyalóképes tudása feltétel volt, emellett a cégnél bizonyos feltételekkel lehetett jelentkezni nyelvtanfolyamokra. Aki akart, a meglévő nyelvtudása mellett tanulhatott újabbat a cég költségén, a tanár pedig házhoz ment az irodaépületbe.

2014. jan. 3. 03:33
 44/47 anonim ***** válasza:

Valaki írta hogy nettó 620 ezret keresett..Már nem azért, de ha valaki ennyit kap kézhez...ha úgy alakul túl sokáig nem marad munka nélkül.

Ehhez a fizuhoz már simán elvárnak 5-7 év munkatapasztalatot, ha nem 10 évet..

Ha még így is munkanélküli, akkor ott már emberi gondok is felmerülnek.

2014. jan. 3. 15:33
 45/47 anonim ***** válasza:
Vagy 20 év munkatapasztalat és mondjuk 45 év feletti nő az illető és akkor nem fog kelleni sajnos.És ha vki az utolsó beosztásában vezető volt, már nem kell titkárnőnek sem-őda túlképzett lesz, a vezetői állásokat pedig újabban haveri alapon osztják.
2014. jan. 3. 16:07
 46/47 anonim ***** válasza:

Shared Service-ről annyit, hogy igen, ott min. 2 nyelv kell. De azért diplomás, nyelveket beszélő embereket ott sem nagyon találnak, mert a legtöbb helyre (pláne, ha ritkább nyelv), bőven elég a nyelvtudás, meg az érettségi. Shared service-be, amúgy sem kell valami nagy tudás, ha beszéled a nyelvet, 1-2 hónap alatt betanulsz. Tudom, ott dolgoztam.

Most meg nagyjából kitörölhetem a munkatapasztalatommal, mert 40 éves vagyok, és nem kellek sehova. A fiatalokat veszik csak fel.

Hiába jelentkezem, az a válasz, hogy túlképzett vagyok.

Kis céghez főkönyvelőnek kéne a tapasztalat, de oda meg nem shared service-es.

2014. jan. 3. 19:09
 47/47 anonim ***** válasza:

44: "Valaki írta hogy nettó 620 ezret keresett..Már nem azért, de ha valaki ennyit kap kézhez...ha úgy alakul túl sokáig nem marad munka nélkül.

Ehhez a fizuhoz már simán elvárnak 5-7 év munkatapasztalatot, ha nem 10 évet.. "

Ja, ez a szükséges munkatapasztalat pedig meg is van már 35 éves korra, úgyhogy miért is vegyenek fel egy 45 évest, akinek több a fizetett szabadsága és eleve begyepesedettnek tartják, aki nem fog lépést tartani az újdonságokkal, nagyon kilóg a csapatból a kora miatt? Egy nő 40 felett gyakorlatilag eláshatja magát a munkaerőpiacon, persze ha kisgyerekes vagy szülőképes korban van, akkor is....

2014. jan. 4. 01:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!