Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban ilyen jól keresnek az...

Valóban ilyen jól keresnek az emberek Magyarországon vagy csak rengetegen trollkodnak ebben a topikban?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy Mo. minimum 2/3-a havi 80-150 ezer forint között keres. Fiatal pályakezdőként viszont nagyrészt munkája sincs az embernek. Ha magamból indulok ki és a környezetemből, akkor ezt tudom mondani.

1 éve vagyok munkanélküli diplomás. Nem egyedül. Olyan emberek vannak hozzám hasonló helyzetben, akik egész életükben szorgalmasak voltak és kitűnő tanulók. A csoporttársaim nagy része vagy továbbtanult, vagy ismerősnél és családban dolgozgat.

1-2 ember van az 50-ből, akinek munkahelye van, de ahhoz semmi köze a diplomájának, mert érettségivel is el lehet végezni azt a munkakört.

Erre minden "ki mennyit keres és mit dolgozik?" kérdésre olyan válaszok jönnek nagyrészt, hogy legalább 300 ezret keresnek 20 éves koruk óta, diploma nélkül, stb...

Ilyenkor persze egyből arra gondolok, hogy egy lúzer vagyok, akinek semmi keresnivalója a Földön, ha mindenki más ilyen jól boldogul. Egyszer nem lehet olyat olvasni, hogy "80-ért vagyok munkás egy gyárban".

Mi ennek az oka? Ezek vajon mennyire komoly válaszok? Kezdek valóban parázni, hogy én vagyok a világ szerencsétlenje.

2014. jan. 1. 20:01
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Én már félig-meddig elhatároztam, hogy elköltözöm a fővárosban, csak nincs félrerakott pénzem. Így meg nem megy.
2014. jan. 1. 22:45
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Hiába vagy mérges a fél világra attól hogy valaki lediplomázik és letesz egy nyelvvizsgát még nem fog automatikusan munkát kapni ha egyéb hiányosságai vannak, diploma vagy akármilyen más végzettség nem egy garancialevél hanem egy lehetőség amivel nem mindenki tud élni.

Középfokú nyelvvizsga nem elég semmire mert sokan már három vagy több idegennyelven beszélnek.

2014. jan. 1. 22:46
 23/47 A kérdező kommentje:

"sokan már három vagy több idegennyelven beszélnek"

Persze, annyian, hogy hirtelen nem is tudok egy embert sem mondani, aki nem beszél legalább 3 IDEGENnyelvet.

Ne vicceljünk már...

2014. jan. 1. 22:56
 24/47 anonim ***** válasza:
76%
Akkor már meg is van a válasz hogy miért nem talál munkát az ismeretségi köröd, nálunk úgy kezdődik hogy akinek nincs felsőfokú nyelvvizsgája be se jut az egyetemre, ők általában már beszélnek egy másik nyelvet is és amíg lediplomáznak 4év alatt bőven megtanulnak egy harmadikat.
2014. jan. 1. 23:02
 25/47 A kérdező kommentje:
Ez a "nálunk", melyik ország?
2014. jan. 1. 23:08
 26/47 anonim ***** válasza:
83%
Mérnökinformatika és villamosmérnöki kar Budapesten(egyetem nem főiskola)
2014. jan. 1. 23:16
 27/47 anonim ***** válasza:
76%
egyetértek az előzőekkel. a jelenlegi munkahelyemen alap elvárás volt a diploma, a tárgyalóképes angol és plusz még egy nyelv! enélkül még az önéletrajzomra sem néztek volna rá. informatikai területen szintén alap elvárás a folyékony angol. nem igazén értem miért lepődsz meg az előző válaszokon,hogy kell a 3 nyelv, én magam (és a kollégáim is) 2 nyelvet remekül beszélünk,és még egyet legalább mindenki középszinten tud. ez a mai világban elvárás, verseny van a jó állásokért
2014. jan. 1. 23:21
 28/47 A kérdező kommentje:

Akkor én miért nem ismerek olyan embereket, akik 2-3 nyelvet magabiztosan beszélnek? Pedig nem barlangban lakom.

Inkább az a jellemző, hogy az egyetemisták fele nem rendelkezik nyelvvizsgával a diplomázásukig sem.

2014. jan. 1. 23:32
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

A 8-as és 13-as válaszoló vagyok.

Budapesten, nyilván. Tömegesen ilyen fizetések csak ott fordulhatnak elő.

De én is Szolnokon születtem és Szegeden jártam egyetemre. Viszont szerencsémre időben rájöttem, hogy Budapesten lehet a legjobban keresni a legnagyobb eséllyel, úgyhogy már az egyetem befejezése előtt 2 évvel tudtam hogy Budapestre kell költöznöm mindenképpen.

Szerintem aki a 20-as, 30-as éveiben jól akar keresni és be akarja indítani az életét/karrierjét és mellé képes nagyban gondolkozni, azoknak a legtöbbje vidékről Budapestre költözik (ha épp nem ott lakott). Akármennyire is elveszik a vidék minden előnye, azért a fővárosnak is vannak előnyei. Ezt neked is ajánlom, hogy törekedj rá minden eszközzel.

2014. jan. 1. 23:42
 30/47 anonim ***** válasza:
83%

28:

Végeztem orosz nyelvi szakot is és az volt az átlag nálunk, hogy 30-ból kb. 25-en tudtak két idegen nyelven és a többiek meg inkább már hármon. Szóval nem lehetetlen.

De ezt a nyelvi szakos anomáliát félretéve, a két nyelvet én sokkal gyakoribbnak látom az én ismerősi körömben. Általában angol és német, az utóbbi nyögvenyelősen, de az előbbi meg anyanyelvi szinten (főleg mérnököknél, informatikusoknál).

Én is angolul, oroszul és szlovákul beszélek minimum középfokú szinten.

Viszont én is tudom hogy még ez sem reprezentálja a valóságot. Tényleg jellemző, hogy akinek nem kell a munkájához, vagy nincs valamilyen speciális kapcsolata egy nyelvvel, hogy amiatt tudná (pl. az apja spanyol, ezért ő is tud spanyolul), az jó esetben elgagyog angolul vagy magára szed valamit netezés alatt és kész. És ez persze még mindig csak a 35 alatti korosztály. Efelett még rosszabb.

2014. jan. 1. 23:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!