Jogos a dühöm, és hogy fel akarok mondani?
egy büfében dolgozok, ez a 2. hónapom. Mióta én itt vagyok 3 ember jött, aztán 3 napom belül ment el. kibírhatatlan a főnök.
Engem úgymond szeretnek, a vendégek is, és a kollegák is.
Alkalmi munkavállalóival dolgozok, azaz havonta max 15 napot mehetek.
Az első hónapba volt egy váltó társam, 2 napot én dolgoztam, aztán 2 napot ő, DE aztán azt a nőt is kifúrták, és elment. A fizetést 5.-én kaptam, viszont 10.000 ftal kevesebbet, mondván, hogy 2 napot nem voltam bejelentve a könyvelő szerint,azaz nem is voltam. Biztosan tudom, hogy voltam, és a munkatásaim is emlékeznek.Kamera van minden hol, kértem hogy nézzük vissza, de az lett rá a válasz, hogy nem lehet ennyi napot. ( 7 nap )
lenyeltem a békát, de megfogadtam, hogy ezt nem hagyom mégegyszer!
jött egy új csaj, ugyanúgy 2 napos váltásba voltunk. Hétvégét végig dolgoztam ( hétfő- kedd lett volna szabad ) hétfőn 1kor kaptam egy telefont, hogy a csaj beteg, 2re legyek ott. Persze ugrottam.
Kiderült hogy a csajnak komolyabb baja van, és korházba kell lennie. Persze ki lett rúgva. Az egész hetet én dolgoztam helyette végig szó nélkül.
Most már megvan a 15 ledolgozott munkanapom, azaz nem mehetek többet, mire a Főnök nyájasan mondta, hogy már nem így vagyok bejelentve, hanem rendesen fel vagyok véve,mert így sok napom lenne.. mire nincs más. Hogy teheti ezt? aláírásom nem kell semmihez? vagy mondjuk a beleegyezésem?
Kaptam egy szabadnapot, karácsonyt mentünk ünnepelni rokonokhoz. Mondtam, hogy külföldön leszek, beszéljük meg a következő heti beosztást,mert nem leszek elérhető.
Hétfő 2 órát beszéltünk meg.
Mivel hétfőn csak délután megyek dolgozni, gondoltam, elég ha délbe jövünk haza a rokonoktól.
De hajnal 6kor kaptam egy smst. hogy 11re menjek mégiscsak dolgozni.
Mire vissza írtam neki, ( mivel telefonálni nem tudtam ) hogy sajnos nem érek addig haza, hiszen mondtam hogy külföldön tartózkodom, és buszhoz vagyok kötve, és csak 2re tudok bemenni, ahogy eredetileg megbeszéltük.
Kaptam egy nagyon ocsmány üzenetet, hogy azért ez nem így megy, hogy én csak úgy azt mondom h nem tudok előbb bemenni, mert ő egyedül dolgozik, és nem bírja egyedül. és jó lesz ha nagyon elgondolkodok a továbbiakról.
Teljesen kiborultam, hogy még én vagyok hibáztatva, holott 2 ember helyett dolgoztam majdnem 2 hétig. Megvan már a 15 napom, és elvileg annál többet nem is mehetek. A másik, hogy miért kéne nekem itthon ülnöm, és azt lesnem, hogy mikor jut eszébe, hogy előbb menjek?
Arról nem is beszélve, hogy én akkor rohanok be, mikor ő füttyent, de ő a 2 napomat csak úgy nem fizeti ki.
Betelt a pohár, és ma meg mondom neki, hogy januárban már nem szeretnék menni. De nagyon ideges vagyok. Egyébként is lelkis fajta vagyok, és szerettem itt dolgozni, de már idegileg kikészülök ettől a csicskáztatástól. ti mit tennétek a helyemben?
Még türelmes vagy. Mások már a kifizetetlen napok után nem mentek volna dolgozni. Apám vállalkozó, tudom mit beszélek. Alig talál normális embert. Volt, hogy részegen ment be az ember dolgozni, hazaküldte, mondván nem munkaképes. Persze levonta a fizetéséből azt a napot. Az ember szitkozódva távozott, és fel is jelentette, hogy nem akar fizetni, blabla. Persze nem neki lett igaza.
Bocs az offért. De nem, én sem tűrném. Az előzőek fényében teljesen biztos vagyok benne, hogy nem, nem vagy bejelentve, és ki sem fogja fizetni a plusz napokat.
Arról nem beszélve, hogy mindenkinek van magánélete, és ezt tiszteletben kell tartani. Én azért utánanéznék, hogy valóban be voltam-e jelentve, és ha nem, akkor jelenteném, hogy feketén dolgoztat. Nem vagyok híve a feljelentgetésnek, és tudom, hogy oka van annak, ha nem jelentenek be valakit (nagyon magasak a járulékterhek), de azért ez már bosszúért kiált.
Majd írd már meg, hogy meg tudtad-e nézni bejelentettek-e
(esetleg talán a könyvelőt is meg tudod kérdezni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!