Érettségizett pályakezdő vagyok, egy béna szakmával. Mindenhonnan azzal utasítanak el, hogy nincs gyakorlatom még onnan is, ahol pályakezdőket is alkalmaznának. Mégis hogyan tegyek szert tapasztalatra, gyakorlatra ha még csak lehetőséget sem adnak? Gyakornoki munkákat nézem, de oda meg főiskolásokat vesznek fel. El vagyok már keseredve, az egésztől már hányingerem van.
Azért csak add be a gyakornoki pozíciókra a jelentkezésed. Sose lehet tudni. Szerencse kell az elején. Később meg még több...
2013. dec. 19. 14:59
2/10 anonim válasza:
pontosan ez a problémám nekem is. Már másfél éve próbálkozom, mindenhol ez az indok. Nincs gyakorlatom. 2szer hívtak állásinterjúra, aztán vissza se hívtak, még azért sem, hogy közöljék, hogy nem vettek fel. Nem azért a 2500Ftért, de annyiba került a buszom, és mivel nincs keresetem, így nekem az is pénz. + az állam azt is elvárja, hogy fizessem az egészségügyi szolgáltatási járulékot havonta a nem létező keresetemből. Persze a szüleim segítenek, eltartanak, de én már gáznak érzem..
2013. dec. 19. 15:14
3/10 anonim válasza:
"Már másfél éve próbálkozom, mindenhol ez az indok. Nincs gyakorlatom. 2szer hívtak állásinterjúra, aztán vissza se hívtak"
Ráfoghatod, ha ettől jobban érzed magad, de igazából biztos, hogy nem erről van szó. Ha a gyakorlatod hiánya miatt nem vesznek fel, akkor be se hívnának, hiszen minek, ott van az önéletrajzod náluk, nem vesztegetnék az idejüket.
2 próbából 2 rajtad múlt, az interviewn, nem sikerült eladnod magad. Olvasgass erről a neten, kérdezgess ismerőseidet.
2013. dec. 19. 15:24
4/10 anonim válasza:
Suli idő alatt ezért kell elmenni gyakornoknak és suli mellett minimum 30 órát dolgozni,sajnos áldozatot kell hozni.
2013. dec. 19. 16:49
5/10 anonim válasza:
1,5 év alatt már rég bekamuzhattál volna valami noname kft-t ahol gyakorlatot szereztél... persze csak akkor ha a suliban megtanultad ami kell és tudsz a szakmádban dolgozni.
Ha nem tudsz, akkor felesleges kamuzni, úgyis kiderül.
2013. dec. 19. 17:23
6/10 anonim válasza:
lehet,hogy én gondolom rosszul, de azért a HR-es csajsziknak is kell produkálni valamit, ezért behívnak akit csak tudnak...aztán egy doksival több van...nyilván ki tudnák szűrni elsőre is azt a hármat, akik közül nagy valószínűséggel meglesz a befutó...de ha 30ból választanak éa nem 3 közül, akkor egész pontosan 27 anyaggal több van lefűzve, szép kövér a mappa és mindjárt el is számoltak az idejükkel...de ez csak privát vélemény, igazából nem tudom
2013. dec. 19. 20:16
7/10 anonim válasza:
úgy bemondani gyakorlatot, hogy életedben nem találkoztál a munkával meg badarság...azonnal kiszúrják...ha szellemi munka, akkor 3 kérdés, ha fizikai, akkor az első munkadarab és már az utcán is vagy...ráadásul - teljes joggal - még le is hazugoznak
2013. dec. 19. 20:21
8/10 anonim válasza:
Könyvelő végzettségem van, ebben a szakmában elég nehéz gyakorlat nélkül elhelyezkedni. Az interjún közölték, hogy azt hitték a tanfolyam kötelező gyakorlathoz volt kötve, így van némi tapasztalatom. Elmondanám semmi. Az elmélet megy, de ebből felére nincs szükségem, arról nem beszélve rengeteg dolgot meg se tanítanak (ami pont kellene). Lehet gondolni arra, hogy ezek kifogások, de én igenis próbálkozom, beadtam rengeteg helyre az önéletrajzom. Napi szinten küldöm az e-maileket állásjelentkezéssel kapcsolatban. Nehéz pályakezdőként 0 gyakorlattal elhelyezkedni. Kamuzni nem fogok, 100 hogy kiderülne a tapasztalatlanságom.
2013. dec. 19. 20:48
9/10 anonim válasza:
“lehet,hogy én gondolom rosszul, de azért a HR-es csajsziknak is kell produkálni valamit, ezért behívnak akit csak tudnak...aztán egy doksival több van .. (…) akkor egész pontosan 27 anyaggal több van lefűzve, szép kövér a mappa és mindjárt el is számoltak az idejükkel...”
Rosszul gondolod. A HR-est fix munkaidőn foglalkoztatják, fix pénzért, semmi szüksége arra, hogy feleslegesen mappákat halmozzon fel (amúgy milyen mappát? Nem szoktak jegyzőkönyvet írni az interviewkon). Őt azért fizetik, hogy megtalálja az ideális embert és ha 3 jó jelöltet behív akkor 2 óra alatt nagy valószínűséggel meglesz a feladata. Ha behív 30-at, akkor az 22 óra munka (majdnem 3 teljes nap), ugyanazzal az eredménnyel. Nem nehéz belátni, hogy egy vállalat se engedné meg, hogy így pocsékolja a munkaidejét. De ő se h*lye, miért pocsékolná a saját idejét?
2013. dec. 20. 08:22
10/10 anonim válasza:
Én ezt ugy oldottam meg h kozepsuliban tanítás utan elmentem apropenzert negy órában dolgozni, mire vegeztemvolt volt fel év tapasztalatom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!