Ti mit tennétek a karácsonyi munkahelyi frusztráció ellen? Minden ismerősömtől azt hallom, hogy ki mit kap a cégtől karácsonyra. Én meg semmit.
Az én munkahelyemen még egy darab szaloncukrot se. Egy filér jutalmat se. Se én se senki.
Ezt még lenyelném.
De lépten nyomon azt hallom, hogy mások mit kapnak.
Egy ismerősöm mondja: akkor ajándékkosarat kapott hogy gyalog haza se tudta vinni, kocsival kellett érte visszamenni.
Jöjjön hozzánk dolgozni! Nálunk ilyen gondja nem lesz. Nem kap semmit.
Egy másik panaszkodik, hogy a cégének „van pofája kiszúrni a szemét 15.000 Ft kajajeggyel”.
Van aki meg azt kifogásolja hogy kap ugyan 13. havit, de csak januárban folyósítják.
ja. amikor a különmelókat csinálom, hogy ne látsszon ki a seggem a lyukas gatyából.
egyébként: aki azt állítja hogy egy munkanap után eset héttől kedzve ÉRDEMI tanulást lehet végezni az HAZUDIK.
és akkor még mindig felmerül a kérdés: ok, tanulok.
és a gyerekkel mikor tanuljak / legyek együtt?
hm?
tán éjszaka?
vagy a gyereket hagyjam a francba?
Egyébként ott vannak a hétvégék.
ma 15:24
Kedves kérdező.
Kár vitázni olyanokkal akik csak azt a választ tudák adni hogy
- tanulj
- menj külföldre
- költözz el
- menj egyetemre
Mint írtam, sokan tanulnának, de nincs anyagi keret hozzá. Nem mindenkit támogat a család anyagilag, sőt sok embernek családja van, számlái vannak, gyerekei vannak, és így a legtöbb ember bár tanulna de képtelen az egyetemi költségeit kifizetni. Vagy akár egy nyelvtanfolyamot.
Nekem már az is érvágás volt hogy 3 éven keresztül évi 40 ezer forintot fizettem + a tankönyveket is meg kellett vennem, hogy leérettségizhessek. Mindezt munka, és iskolás gyerek mellett.
A menj külföldre a másik kedvenc okos beszólásom. Mintha olyan könnyű lenne. Nem mindenki kap kezdő tőkét a szüleitől (ami nem is olyan kevés összeg) , és megint csak a szokásos válasz: Miből menjen ki ha itthon fizetnie kell a számláit, lakbért, kaját, és gyereke is van??
Szóval kár felhúzni magad azon hogy valaki a szokásos szöveget mondja, ahelyett hogy végig gondolná, hogy lehetséges-e tanulni annak is akit senki nem támogat, és nem a szülők nyakában él.. Lehetséges-e külföldre menni dolgoznia ha senki nem támogatja, és nem a szülők nyakán él???
(ja, és figyeld meg, mennyire le fognak pontozni, mert nem ismerik el hogy igazam van)
köszönöm MÁR NEM MEGYEK!
Már jártam kettőn is, le is diplomáztam, jeles rendűvel, azt hittem ez valami.
hát igen, "valami" valami totál értéktelen.
- menj egyetemre
Az hogy másnak mije van az engem teljesen hidegenhagy örülök annak hogy legalább van munkám, és ha valami olyan adatik meg másoknak amit ők nem értékelnek de én örülnék neki az se tud különösebben bosszantani.
Sokan panaszkodnak hogy diplomával, ilyen-olyan képzéssel semmire sem mennek, már ott elrontották hogy nem tájékozódtak előre hogy piacképes-e a tudás. Hiába lobogtatja az ember a diplomáját ha olyan területre szól ami a kutyát sem érdekli.
Továbbképzéshez nem kötelező tanfolyamra járni, van internet/könyvtár ahol szinte teljesen ingyen lehet tananyagokhoz jutni. Évekig gyárban güriztem hajnali 4kor keltem, 8-12órás műszakokban dolgoztam amihez napi 3 óra tömegközlekedés is társult így fogtam magam és amíg a buszon zötykölődtem minden nap tanultam. Még mindig buszozok, még mindig tanulok közben de már nem gályamunkát végzek és a fizetésem is elfogadható lett mert tettem érte.
Ha valami nem tetszik nem másokat kell hibáztatni és kifogásokat keresni hanem tenni ellene, mindenre található megoldás csak elég kitartóan kell keresni.
"Továbbképzéshez nem kötelező tanfolyamra járni, van internet/könyvtár ahol szinte teljesen ingyen lehet tananyagokhoz jutni. "
A gond ezzel az, hogy ha nincs végzettséget igazoló papírod róla (legyen az érettségi bizonyítvány, vagy bármilyen szakmai bizonyítvány) semmit nem érsz el. Oké, a neten hozzáférsz a tananyagokhoz.. de le is kell vizsgáznod, papírt/bizonyítványt kell szerezni belőle..
Na ez kerül pénzbe. És aki nem a szülei házában él, akit nem támogat senki anyagilag az nem fogja tudni kifizetni azt, hogy legyen végzettséghez megfelelő bizonyítványa..
aha. és mi van azokkal akik piacképes területen kezdtek tanulni csak mire végeztek telítődött a piac?
egyébként is ki mindja meg mi a piacképes?
ki jogosult ennek kimondására?
és mi van, ha én egy mindenki (egyetem/fejvadászok/KSH stb) által piacképesnek mondott területen végzek és mégse megyek vele semmire?
ld cisco CCNA képzésem? akárkit megkérdeztem szóban írásban mindenki ódákat zengett. láttam statisztikákat mely szerint a végzettek 75%-a pár hónapon, a maradék meg éven belül talál munkát.
hát úgy tűnik én a maradék maradéka vagyok.
azért KU***ra örülnék ha egyszer jogi lehetőségem is lenne X iskolán számon kérni hogy a piacképesnek (hazudott) papírjuk sz***t se ér.
mert most mindenki jártatja a pofáját mindenki megmondja az okosat-utólag persze....
szeretném ha vki megmondaná ELŐRE mit kell végezzek.
de azzal a feltételle, hogy ha mégse megyek vele semmire, visszamehessek és csattanhasson a bilincs az illetőn.
csak hát akkor egyből elnémulna mindenki...
semmire sem mennek, már ott elrontották hogy nem tájékozódtak előre hogy piacképes-e a tudás.
Kedves kérdező!
Miért másokat okolsz a saját helyzeted miatt?
Miért sajnálod másoktól ezeket a juttatásokat? Ha ők sem kapnának semmit, akkor te boldogabb lennél - hát gratulálok.
Egyáltalán nincs lehetőséged munkahelyet váltani? Ezt azért nehezen hiszem el.
Diplomával(és gondolom nyelvvizsgával) és ezzel a tanfolyammal nem találsz magadnak jobb állást? És akkor mégis kinek a hibája ez, ugye nem az ismerőseidé, nem a nálad jobban keresőké, hanem csakis a tied. Ez a te életed, bárki szeretné megváltoztatni, ezt csak te tudod megtenni.
csak úgy jelzem: eljutottunk oda hogy a diplomám nem munkakeresést segítő hanem GÁTLÓ tényezővé vált.
maga egy fejvadász tanácsolta nekem: "felejtsem ki" az életrajzból a diplomáimat.
senkinek se kell egy agyondiplomázott ember.
és miért? (szintén nem én mondtam...) mert a cégek tudják h egy tanult embert nehezebb palira venni.
és ugye mivel indul manapság egy átlag munkahely: fizetés ennyi, de bejelentve csak ennyivel, munkaidő napi 8, 10 ó, de papíron csak 4, szabadság betegállomány csak papíron stb stb
na most egy iskolázatlan valakivel ezeket a szar kamukat még tán be lehet kajáltatni
Diplomával(és gondolom nyelvvizsgával) és ezzel a tanfolyammal nem találsz magadnak jobb állást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!