Működött neked a gerilla önéletrajz?
Mondjuk az után, hogy már elküldtél párat sikertelenül, majd váltottál erre a módszerre és bevált.
Köszi
Ahhoz, hogy jól működjön kell lennie számottevő tapasztalatnak, melyet le lehet gerilla módszerrel írni.
Nekem pályakezdőként semmi értelme, mivel nem sok plusz pozitívumot tudok beleírni.
"Ahhoz, hogy jól működjön kell lennie számottevő tapasztalatnak, melyet le lehet gerilla módszerrel írni. "
Utánaolvastam mi az a gerilla önéletrajz és nem írtak olyat, hogy pályakezdő ne alkalmazhatná. Sőt, pont pályakezdőt említettek első példák között.
Gerilla amúgy annyit jelent, hogy a szokásostól eltérő. Valami egyéni.
2. vagyok, aki nem kelendő, az gerillával sem lesz az.
Én a pénzért kínált gerillás módszerekből azt szűrtem le, hogy amellett, hogy ne legyen a tiéd a 100. europass és ne csak a szokásos emailt használd, írd le a pozitívumaid, miben emelkedtél ki az előző munkahelyeden, mit tudsz csinálni, ne csak azt írd, hogy jó problémamegoldó képesség, hanem egy konkrét megoldott problémát.
De ha valaki pályakezdő, az mit írjon? Esetleg egyetemi versenyekről tudna írni, de aki azon sem volt?
Plusz egy alapból nehéz helyzetben levő kisgyerekes nőt akkor sem fognak előnyben részesíteni, ha hihetetlenül egyedi, ötletes önéletrajzban írja le, hogy még a gyerek előtti munkahelyén milyen feladatokban teljesített.
Ráadásul a szó szerint vett gerillázás nehéz és nem igazán sikeres, ha beviszed és kézbe adod akkor lehet csak a portásig!titkárnőig jut, ha be is jutsz az igazgatóhoz lehet inkább valami hülye nyomulós fazonként könyvel el, esetleg nincs is szükségük emberre.
Én meg nem javasolnám neked. Ma már egy csomó helyen szoftverrel nézetik át az önéletrajzokat, ahol pont azokat a szavakat keresik, amelyek a hirdetésben konkrétan szerepelnek. Így inkább arra figyelj, hogy mit írnak le a hirdetésben, és azokat a szavakat tedd bele az önéletrajzodba. pl. ha számlákat könyveltél de a hirdetésben AP könyvelőt keresnek, akkor nem biztos, hogy a számla alapján rádtalálnak, be kell írni, hogy AP könyvelő.
Ha már mindenképpen gerillázni akarsz, akkor inkább a motivációs leveledbe írd bele az elért sikereidet. Illetve beleírhatod az önéletrajzba is, ha még van benne hely, mert az is szabály, hogy ne legyen hosszú, mert azt sem fogja senki elolvasni.
koszi mindenkinek.
8-as..tudod erdekes, amit a vegen irtal. ( a zoftveres dologrol még nem hallottam)
Szoval sok helyen azt irjak, hogy irjuk bele az oneletrajzba az eredmenyeket, de amikor elkuldjuk es az email szoveget fogalmazzuk, abba is bele kell (-ene) irni azt, hogy hol dolgoztunk es mit ertunk el. Minek? Ha mar a cv-ben benne van, akkor miert irjuk le ugyan azt a kiserolevelben, sztem eleg lenne utalni ra, pont azert, hogy megnezzek az oneletrajzot. Vagy,ha tul hosszura sikerul az e-mail dolog, akkor meg azt nem fogja senki elolvasni.
Erdekes meglatasok ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!