Miért életcél annyi embernek, hogy egész életében másoktól függjön?
Nagyon-nagyon szeretnék nyitni egy kis butikot, kereskedő-vállalkozó végzettségem is van ( 2 diploma mellé). Sajnos a minimális boltnyitás, bérlet,rezsi, kaució, engedélyek, kezdő árukészlet 1,4 Millió FT alaphangon. Utána, egy havi 110 nettós fizuhoz minimum nettó 620ezres forgalmat kéne csinálni,
Osztottunk, szoroztunk 5 különböző könyvelővel: nem megy, Marad az alkalmazotti lét.
Az első év mindenképp veszteséges lenne, addig miből élnék? Engem senki sem tart el!
vállalkozások 99%a nem úgy meg, hogy csak csettint az ember és van elég forgalma, emellett kockázatos is hogy be jön e vagy sem?! Minimálbéres munkánál vagy a mellett meg nem engedhető meg a kockázat, nem akarja az ember magát a híd alatt találni. Ha netán hitelből finanszírozza és bukik, akkor is ki kell fizetnie a hitelt. A bankot nem érdekli hogy nem jött be a vállalkozásod.
Tök8 hogy te alkalmazott vagy vagy vállalkozó, mindig is másoktól fogsz függni. Akkor is másoktól függsz, ha 100 millát lekötsz a bankban, vagy befektetsz valamibe. Honnan tudod hogy nem jön egy államcsőd, nem lesz adócsaló a vállalkozó kibe befektettél? Sehonnan.
Bejelentett alkalmazotti melónál nincs ilyen gond. Elvégzed a munkád, kifizetik a pénzt és pont. Minimális a kockázat és tervezhető bevétel.
Nem azt mondtam, hogy senki ne dolgozzon alkalmazottként, hanem hogy ne kizárólag olyan tudása legyen, amivel csak alkalmazottként tud pénzt keresni. Tudom én, hogy léteznek nagyon jó állások is, jó munkahelyi légkörrel, magas fizetéssel, normális főnökkel, kollégákkal. Viszont bőven tudok olyan emberekről is, akik egy céges leépítés, vagy egyszerűen csak a cég kivonulása, megszűnése miatt lazán az utcára kerültek az "álommunkahelyről", és mivel kizárólag olyan tudásuk van, amit csak vállalati keretek között lehet hasznosítani, hónapok, évek óta munkanélküliként tengetik az életüket. Isten ments, hogy ott hagyj egy ilyen jó állást, kívánom, hogy nyugdíjas korodig maradhass ott! De vésztartaléknak azért tanulj meg valamit, amiből pénzt tudsz csinálni, ha épp egyik HR-es leányzónál sem te vagy a győztes befutó.
Mert nem akarják, hogy sok vállalkozó legyen. Sok-sok befenyített droid alkalmazott kell csak,akik örömmel dolgoznak 12 órát a minimálbérért,mert tudják, hogy akad a helyükre 500 másik. Vagy mehetnek közmunkázni 47ért. Ha van közmunka.
Épp most szüntetik be a magán nyelvtanárok működését is:
a [link] oldalt én nem tartanám hiteles forrásnak...
Emellett a nyelvoktatás "betiltása", illetve az ötlet több szempontból is aggályos
- jogilag nem kivitelezhető, amit a cikk ír
- ha valami csoda folytán be is tudnának vezetni egy ilyen törvényt, az kb. betarthatatlan lenne
- személy szerint nem látom, miért lenne a kormánynak rövid- vagy középtávon jövedelmező egy ilyen intézkedés
a Kérdezőnek: értem én, amit mondasz, de az eddigi kommentjeid alapján elégg az jött le, hogy aki alkalmazott egy cégnél, az valami nagyon buta, tudatlan ember lehet. Különbözőek vagyunk, különböző lehetőségekkel. Azzal viszont egyet értek, hogy manapság az okos ember több lábon áll, és mindig van egy "B" terve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!