Miért életcél annyi embernek, hogy egész életében másoktól függjön?
"Miért olyan népszerű a munkaviszony?"
Az emberek nagy részének kell a segítő kéz, útmutatás! Egy önálló vállalkozás, ahol döntéseket kell hozni sokaknak nem megy.
Egyszerűen különbözőek vagyunk.
Vannak emberek, akiknek nem valók főnöknek. Lehetnek remek alkalmazottak, hibátlanul megcsinálhatják azt, amit mondanak nekik, de amint ehhez társulna a felelősség, ami a vezető beosztáshoz tartozik, összeroppannak.
Ennyi.
Egyébként, ez a ne más mondja meg hány órát dolgozz ez egy nap... Elárulom, hogy a vezetőknek általában tényleg nem 8 órából áll egy munkanap, inkább 10-12-ből. Tapasztalat. :)
Azért, mert az önmagangelésre az emberek 85-90%-a képtelen. Ha nem áll mellettük / felettük valaki és nem mondja, hogy mit kell csinálni akkor leginkább nem csinálnak semmit. Önmotíváció kb. 0.
Egyszóval az a függés nem minden embernek rossz, sőt, a legtöbb ember csak így tud létezni és képtelen az olyan szintű önmegvalósításra, amire te célzol. Ha ebbe kényszerítenéd bele őket akkor kudarcot vallanának.
Amúgy erre pont jó példát láttam hallottam ma reggel. Vonattal mentem dolgozni, velem szembe ült 2 lány. Egy olyan 18 körüli és egy tippre 24-25 éves. Az idősebb épp arról próbálta meggyőzni a fiatalt, hogy menjen felsőoktatási képzésre, mert hű meg ha meg stabil megélhetés meg tönkreteszi az életét, ha függ a szüleitől illetve az élettársától / barátjától anyagilag.
A fiatal lány meg hiába mondta, hogy de ő nem akar főiskolára menni, mert még az érettségi is komoly nehézségek elé állította a másik csak mondta neki a hülyeséget. És tudod mit? A fiatalabb lánynak volt igaza. Mert lehet abból a 20 percből, amennyit hallottam megállapítható volt, hogy a lány egyszerű, mint egy faék, de mégis igaza volt, mert tudta, hogy hol vannak a saját határai és mire képes. Ha ez a barátnője sikeresen belehajszolja egy főiskolába és ráveszi, hogy költözzön kollégiumba, mert otthon a szülőktől "függve" nem jó neki akkor azzal tuti taccsra vágja az életét. Mert az a lány olyan, mint az emberek nagy része - nem alkalmas a teljesen önálló, önmenedzselő életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!