Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért életcél annyi embernek,...

Miért életcél annyi embernek, hogy egész életében másoktól függjön?

Figyelt kérdés
A kérdések nagy része arról szól, hogyan lehetne "jó állást" szerezni. Pedig van egyéb alternatíva is, mint egy életen keresztül agyatlan HR-eseknek kuncsorogni, aztán meg a főnöknek megfelelni. Számomra mindig egyértelmű volt, hogy olyat tanuljak, amiből önállóan is pénzt tudok keresni. Nekem ne más mondja meg, hány napot dolgozzak egy évben, mennyi szabad napom lehet, hány órát legyek ott naponta! Miért olyan népszerű a munkaviszony?

2013. dec. 12. 16:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

A probléma ott kezdődik, hogy te azt gondolod, hogy tudod másnak mi a jó. Pedig hidd el, sokkal többen esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, hogy tudják mi a jó másoknak - pedig csak a saját életüket vagy vélt illetve valós sikereiket / kudarcaikat vetítik ki másokra.

Hidd el, a legtöbb embernek nem jó az, hogyha önállósodik.

Az "és ha elveszti a munkáját és nem talál másikat" feltevés meg már ott hibádzik, hogy sokkal de sokkal nehezebb önállóan vállalkozni sikeresen és profitabilisan, mint adott esetben egy új munkát találni. Főleg azért, mert ha úgymond elveszted a munkahelyed akkor annyi történik, hogy nincs bevételed amíg nincs új munkád. Amikor pedig belebuksz egy vállalkozásba jó eséllyel több százezres vagy milliós tartozással szállsz ki belőle.

2013. dec. 12. 19:36
 12/27 A kérdező kommentje:
Nem értesz. Én nem a vállalkozásról beszélek. Azt meghagyom azoknak, akiknek kereskedelmi vénájuk van, értenek az üzleteléshez. Arra tényleg nem mindenki alkalmas. Én sem (az más dolog hogy ma Magyarországon a vállalkozás, mint működési forma kell ahhoz, hogy számlaképes legyél, de valójában semmiféle vállalkozásom, cégem nincsen, egy fillért nem fektettem be). Én arról beszélek, hogy legyen az embernek valami tudása, amit kamatoztatni tud akkor is, ha nem talál állást. Lehet az bármi. Nyilván nem mindenkiből lesz tolmács vagy építészmérnök. De díszíthet tortákat szülinapi bulikra, varrhat vagy akár csak megjavíthatja mások ruháit, készíthet weblapokat, dekorálhat lakást, biztos vagyok benne, hogy ezerféle dologgal lehet pénzt keresni. Egy csomó olyan kérdés van mindig munkanélküliektől, hogy "mivel tudnék itthonról pénzt keresni", aztán ha rákérdezel, hogy mihez ért, a válasz "semmihez".
2013. dec. 12. 19:48
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

"ezerféle dologgal lehet pénzt keresni."

Aha, és 999 féle dologhoz kéne, hogy legyen valamilyen vállalkozási forma mögötted. Amivel meg már annyit tudnál keresni, hogy normálisan megélj belőle, ott már van havi fix költséged adó, járulék és egyéb formájában.

Az, hogy te azt gondolod, hogy otthonról weblapokat készítesz nem adóköteles - nos ez egy érdekes elképzelés, kívánom, hogy egyszer ne nyomjon fel egy elégedetlen ügyfél a NAV-nál és ne kapj majd egy 2-3 milliós pénzbüntetést...

2013. dec. 12. 19:54
 14/27 A kérdező kommentje:
Nem kell vállalkozási forma. Az ilyen nem költségigényes-költségelszámolós tevékenységeket lehet végezni adószámos magánszemélyként is, amíg nincs annyi bevételed, hogy érdemes legyen vállalkozni.
2013. dec. 12. 20:09
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Vegyünk egy egészséges összeget, amiből már normálisan lehet élni és MEG IS ÉRI érte saját lábon állni, stresszelni ahelyett, hogy egy kényelmes, felelősség nélküli munkahelyen lébecoljon naphosszat.

Mondjuk, hogy ez az összeg 150-200e forint, azaz évi 2-2,5 millió.

Ennek a töredékét sem keresheted meg "adószámos magánszemélyként", pláne, mivel az adószámos magánszemély gyűjtőfogalom NAV szerinti definíciója, hogy alkalomszerűen, eseti jelleggel végez kereső tevékenységet. Bármilyen rendszeresen végzett tevékenység üzletszerűségnek minősül, amihez KÖTELEZŐ valamilyen vállalkozási formát létrehozni, ami viszont költséggel jár.

2013. dec. 12. 21:42
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

"Az viszont tényleg lutri, hogy az ember talál-e egy életen keresztül mindig valakit, aki éppen eltartja."

de neked mint tolmács, fordító, nyelvtanár és idegenvezető, nem kell ügyfeleket keresni? téged találnak meg? nincs benne lutri, hogy lesz-e elég ügyfél jövőre?

2013. dec. 12. 22:19
 17/27 anonim ***** válasza:

Meg annyit tennék még hozzá, hogy sok olyan dolog van, amit nem lehet egyedül, egyéni vállalkozásban csinálni.

A weblapszerkesztés is ma már több emberes munka. Aki magas szinten akar ezzel foglalkozni, az nem tud mindenben jó lenni, ami kell hozzá, mert egyszerűen nincs rá ideje.

2013. dec. 12. 22:21
 18/27 A kérdező kommentje:

16#

Azt arra írtam válaszként, amit az egyik válaszoló írt egy "a saját korlátait ismerő" fiatal kislányról, aki azért nem tanult tovább, mert a szülei vagy a pasija úgyis eltartják. A válaszoló szerint jól tette, mert ő tudja, mi a jó neki. Erre írtam, hogy azért rizikós egy egész életet arra építeni, hogy majd mindig talál egy olyan társat, aki szó nélkül eltartja.

2013. dec. 12. 22:41
 19/27 anonim ***** válasza:

Azt hogy megmondják hány napot/órát dolgozzak és a szabadnapjaim korlátozása szerintem jó üzlet a nyugodtan végigaludt éjszakákért és az anyagi biztonságért.

Próbáltam magánvállalkozó lenni de néha amikor egy-két jogszabálymódosítás a bevételek egészét elvitték akár egész negyedévre is már szabályosan rettegtem hogy legközelebb mit fognak kitalálni, így inkább kevesebb fizetésért és kisebb kockázatért beálltam egy céghez alkalmazottnak.

2013. dec. 12. 23:48
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Elgondolkoztam, miért is járok én be arra a vacak, kizsákmányoló munkahelyemre!

Miért is (a teljesség igénye nélkül)?

van évi 20 nap alapszabadságom, plusz az életkor után járó pótszabadság, ez mind fizetve

100% bérre be vagyok jelentve, jól keresek, és jogilag is minden rendben van

ha délután 4-kor azt mondom a "főnöknek" (aki nem főnök, csak neki riportolok heti 1x), hogy másnap hagy dolgozzak otthonról, vagy éppen tanulni szeretnék, vagy közbejött valami családi dolog, hadd vegyek már ki szabit, akkor elenged

van egy kezdési idő, amikorra bemegyek, letöltöm a munkaidőt, eljövök - a meló legyen meg, amúgy a kutyát nem érdekli, hányszor megyek ki kávézni, vagy mennyit flörtölök a hr-es csajjal :D

ha beteg vagyok, jogosult vagyok betegszabadságra, nem kell 40 fokos lázzal dolgoznom

szeretem a munkámat

van perspektívám szakmailag fejlődni, előre lépni, tanulni

szeretek egy közösséghez tartozni - jó fej emberek vesznek körül

jó csajok vannak :P

Szerinted mondjak fel, és jövő hónaptól tolmácskodjak feketén? Meg tudnám tenni, beszélek nyelveket tolmácsolási szinten. Ezt kellene tennem? Taníts, Mester!

Szerintem tévúton járok :(

2013. dec. 13. 02:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!