Mindenható HR-esek áldás vagy átok?
A „hogyan kell önéletrajzot írni” rovatok arra hívják fel a figyelmet, hogy a pályázatot elbíráló személy gyakran egy pillantással dönt a pályázó sorsáról. Ráadásul én még büszkeséget is érzek ezekben az írásokban: micsoda hatalom és tudás van a HR-es kezében.
Elgondolkodtam, mennyire speciális ez a szakma. Ha egy orvos egy pillantással dönt a beteg sorsáról, vagy egy mérnök egy pillantással hagy jóvá egy tervet, mindenki felháborodik a felelőtlen magatartáson. Akkor miért menő dolog ez a magatartás HR esetében. Hogyan szolgálja – szolgálja –e egyáltalán a megbízó érdekeit – az, hogy első benyomás alapján félresöpörnek egy jelentkezőt ? Szerintem még egy több éves gyakorlattal rendelkező szakember esetében sem elfogadható, nemhogy a szakma gerincét képező huszonéves hölgyek esetében.
Véleményeket, személyes tapasztalatokat várok most a válság sűrűjében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!