Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha megtudják az emberek, hogy...

Ha megtudják az emberek, hogy 3 műszakban dolgozom úgy néznek rám mint egy földönkívüli menekültre, ilyet Ti is tapasztaltatok már?

Figyelt kérdés
2013. dec. 5. 12:02
 1/10 anonim ***** válasza:
40%
Hát, nekem a 8 óra is sok, szóval van abban valami, ha sajnálnak téged. Én is.
2013. dec. 5. 12:10
 2/10 anonim ***** válasza:
22%

Mondjuk ha nekem mondanád, én is elég furcsán néznék. Én úgy tudtam egy műszak az 8 óra. Tehát a 3 műszakban dolgozol, 3x8 = 24.

De én is ismerem a mondást, hogy a nap 24 órából és egy éjszakából áll.

2013. dec. 5. 12:29
 3/10 anonim válasza:
54%
igen.tapasztaltam.nem lehet mindenki miller, és sajnos egyre több az ilyen munkahely ahol több műszak van.persze régió függő hogy találsz e jó fizető állást 1 műszakban. :)
2013. dec. 5. 12:29
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

uhhh csak ugy hullamzik az IQ a valaszolok kozott: a 3 muszak nem azt jelenti, hogy napi 24 orat dolgozik, hanem hogy a munkarendje 3 muszakos: hol nappal, hol delutan, hol ejszaka dolgozik napi 8 orat.

amugy semmi meglepo nincs ebben, informatikai cegeknel is van ilyen, folyamatos uzemeltetest nem is lehet maskepp csinalni.

2013. dec. 5. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
A férjem is így dolgozik, elég nehéz így a családi élet, de tényleg azt hiszik az emberek hogy gyári munkás, ha nem teszem hozzá gyorsan mivel foglalkozik:-))
2013. dec. 5. 13:52
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

Mégis ki néz rád úgy? Én Fejér megyében lakom, és itt szinte már csak ilyen állás van.

És egyre több a diplomás körökben is az ilyen elvárás, ha amerikai a cég.

Engem egyszer felhívott egy fejvadász, hogy mennyire jó munkalehetőséget kínál, szépen elbeszélgettünk a dologról, tetszett is. Mire csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy ja, és egyébként délutános meg éjszakás műszak. Én egyből mondtam, hogy akkor köszönöm szépen, de tárgytalan, egészen meg volt lepve. Szóval szerintem lassan már ez teljesen normális, elég szomorú, hogy megtehetik. Rabszolgaság már az, ami ebben az országban van...

2013. dec. 5. 14:58
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

"Mondjuk ha nekem mondanád, én is elég furcsán néznék. Én úgy tudtam egy műszak az 8 óra. Tehát a 3 műszakban dolgozol, 3x8 = 24. "

Na ezért néznek rád furcsán kérdező, mert ilyen iq fighterekkel van tele az ország. Sajnos ez az alapműveltség.

2013. dec. 5. 15:53
 8/10 anonim ***** válasza:
21%

Lehet, hogy igazad van csak nehogy véletlenül fordítva lovagold meg a lovat kedves "nem iq fighter".

Egyetemi tankönyvekben, munkaszervezési területen, illetve menedzsment területen is teljesen egyértelmű, hogy a műszak, vagy más néven váltás egy üzemnek a munkaerő időbeli elosztása a folyamatos gépkiszolgálás miatt. Na most mivel Magyarországon 8 órás a teljes munkaidő / nap jogszabály szerint alapesetben, ezért teljesen alapvető, hogy munkaszervezési területen 8 órás műszakkal számolnak. Ha nem 8 órás, akkor nevezhetik fél műszaknak stb.

Tehát nem pontosan értem mi a gondod azzal a feltételezéssel, hogy ha valaki arra hivatkozik, hogy 3 műszakban dolgozik, akkor 24 órát munkával töltene?

A magyar nyelv szabályai szerint amit a másik "nem iq fighter" mondott, akkor úgy hangoznak helyesen "Három különböző műszakban dolgozok felváltva".

2013. dec. 5. 16:42
 9/10 anonim ***** válasza:
72%

Rám meg akkor néztem, amikor állásinterjún közöltem hogy inkább éhen halok, minthogy 3 műszakban dolgozzak!

Tanulság ebből:

Kit érdekel hogy ki hogy és hogyan néz. Én életem, úgy élem ahogy nekem tetszik!

2013. dec. 5. 19:19
 10/10 anonim ***** válasza:
52%
Én nem néznék rád úgy. Kórházban dolgozok, nálunk ez megszokott. Én meg amúgy is jobban szeretek délután/éjszaka dolgozni, mint hajnali fél5-5 körül kelni. A korán kelést utálom a világon a legjobban.
2013. dec. 5. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!