Cégek nem vesznek fel szívesen nőket ha tudják, hogy gyereket is akarnak egyszer. Melyik félnek lehet igaza?
Igazából ezen gondolkodtam most.
Egy nő dolgozik melóhelyen x évet, becsúszik a baba, vagy betervezi, elmegy szülési szabadságra, stb, a cég nem rúghatja ki, stb-stb, ez így talán okés is.
Viszont manapság tudtommal eléggé gyakori az, hogy csak azért mennek el dolgozni már ha találnak munkát, hogy 3 hónap múlva elmehessenek szülésire, főleg ha már valaki terhes és úgy veszik fel, tudja, hogy pár hónap múlva "elmegy".
Megértem, hogy a nőket nem szabad a melóhelyen ilyesmiről faggatni, vagy emiatt nem felvenni. Viszont azt is megértem, hogy a munkáltatónak ez pénzkiesés, és nem szeretné, hogy valaki 3hónap múlva elhúzzon mint a vadliba. Itt az oldalon is sok helyen olvastam már, hogy 2menjál dolgozni, 3 hónapot kibírsz, utána okés minden", stb.
Így elég nehéz dönteni a két fél között szerintem, hisz mindkettőt meg lehet érteni valahol.
Ezen kívül a cég akár előre is nézhetne olyan 20-30 évre.
Mégis ki a fenét fog felvenni dolgozni, ha senki sem szül gyereket? Ki fogja eltartani a cégvezetőt (nyugdíj) majd 30 év múlva?
Vagy 20 év múlva már nyoma nem lesz ennek a cégnek? Nos: akkor dolgozni sem nagyon érdemes odamenni.
Első(meg utolsó):
akkor gyak a 6hónapnyi GYES-t kapja, azt megvallom nem is tudom, az állam adja nem? A cég mit fizet viszont? Gondolom, hogy fizet ő is, kell TB is, szal a cégnek van bármi anyagi kiesése amikor a kismama nem dolgozik?
"Ezen kívül a cég akár előre is nézhetne olyan 20-30 évre. " hozzászóló:
tipikusan a mellébeszélő fajta vagy meg az aki nem értelmezi a szöveget.
dee értem. felveszek egy alkalmazottat aki 3 hónap múlva elmegy szülni és 2 évig nem látom. Utána felveszek másikat mert helyettesíteni megy, ő is elmegy 3 hónap múlva és ő t se látom 2 évig.
én meg örüljek neki, hogy dejó nekem? ez nem éppen tisztességes.
nem vállalkozó vagyok, csak írtam egy példát.
Ahhoz, hogy alkalmazottad dolgozni tudjon (folyamatosan, 100 éven keresztül) - ebbe bizony beletartozik a gyerekszülés- és nevelés is.
Legfeljebb azt tudod elérni, hogy nem nálad szüli a gyerekét, hanem egy másik cégnél. Azt nem tudod elérni, hogy a szülés és nevelés 3-4 évére majd fizetés nélküli szabadságot vesz ki. Az régen volt, mikor még a férj eleget keresett az ilyesmihez. Ma már ekkora fizetéseket átlagembernek nem osztanak, ill. az emberek igénye megnőtt az akkori nyomorhoz és létminimumhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!