Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cégek nem vesznek fel szívesen...

Cégek nem vesznek fel szívesen nőket ha tudják, hogy gyereket is akarnak egyszer. Melyik félnek lehet igaza?

Figyelt kérdés

Igazából ezen gondolkodtam most.

Egy nő dolgozik melóhelyen x évet, becsúszik a baba, vagy betervezi, elmegy szülési szabadságra, stb, a cég nem rúghatja ki, stb-stb, ez így talán okés is.

Viszont manapság tudtommal eléggé gyakori az, hogy csak azért mennek el dolgozni már ha találnak munkát, hogy 3 hónap múlva elmehessenek szülésire, főleg ha már valaki terhes és úgy veszik fel, tudja, hogy pár hónap múlva "elmegy".

Megértem, hogy a nőket nem szabad a melóhelyen ilyesmiről faggatni, vagy emiatt nem felvenni. Viszont azt is megértem, hogy a munkáltatónak ez pénzkiesés, és nem szeretné, hogy valaki 3hónap múlva elhúzzon mint a vadliba. Itt az oldalon is sok helyen olvastam már, hogy 2menjál dolgozni, 3 hónapot kibírsz, utána okés minden", stb.

Így elég nehéz dönteni a két fél között szerintem, hisz mindkettőt meg lehet érteni valahol.

2009. nov. 21. 22:48
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Ez a lehetőség már megszünt, amiről te írsz, nemrég hozták meg a törvényt, annyi hónap pénz jár a kismamának, ahány hónapot ledolgozott a cégnél! Tehát elmegy dolgozni, terhes lesz, elmegy szülési szabira mondjuk 6 hónap mulva, tehát ledolgozott 6 hónapot, akkor kap 6 havi gyest és semmi többet!
2009. nov. 21. 23:22
 2/10 anonim ***** válasza:
44%

Ezen kívül a cég akár előre is nézhetne olyan 20-30 évre.

Mégis ki a fenét fog felvenni dolgozni, ha senki sem szül gyereket? Ki fogja eltartani a cégvezetőt (nyugdíj) majd 30 év múlva?

Vagy 20 év múlva már nyoma nem lesz ennek a cégnek? Nos: akkor dolgozni sem nagyon érdemes odamenni.

2009. nov. 22. 02:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem miért lettem lepontozva? Tőlem kikeresheted a magyar közlönyben is , ugyanezt fogod olvasni amit én leírtam, csak más szavakkal.
2009. nov. 22. 18:48
 4/10 A kérdező kommentje:
bocs, hosszú napom volt, most írok majd, nem pontoztam le senkit sem. Sőt még fel se speciel megvallom.
2009. nov. 22. 18:58
 5/10 A kérdező kommentje:

Első(meg utolsó):

akkor gyak a 6hónapnyi GYES-t kapja, azt megvallom nem is tudom, az állam adja nem? A cég mit fizet viszont? Gondolom, hogy fizet ő is, kell TB is, szal a cégnek van bármi anyagi kiesése amikor a kismama nem dolgozik?

2009. nov. 22. 19:00
 6/10 A kérdező kommentje:

"Ezen kívül a cég akár előre is nézhetne olyan 20-30 évre. " hozzászóló:

tipikusan a mellébeszélő fajta vagy meg az aki nem értelmezi a szöveget.

2009. nov. 22. 19:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Inkább te nem érted, hogy mit akart ezzel mondani.
2009. dec. 24. 13:57
 8/10 A kérdező kommentje:

dee értem. felveszek egy alkalmazottat aki 3 hónap múlva elmegy szülni és 2 évig nem látom. Utána felveszek másikat mert helyettesíteni megy, ő is elmegy 3 hónap múlva és ő t se látom 2 évig.

én meg örüljek neki, hogy dejó nekem? ez nem éppen tisztességes.

nem vállalkozó vagyok, csak írtam egy példát.

2009. dec. 24. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy alkalmazottad dolgozni tudjon (folyamatosan, 100 éven keresztül) - ebbe bizony beletartozik a gyerekszülés- és nevelés is.

Legfeljebb azt tudod elérni, hogy nem nálad szüli a gyerekét, hanem egy másik cégnél. Azt nem tudod elérni, hogy a szülés és nevelés 3-4 évére majd fizetés nélküli szabadságot vesz ki. Az régen volt, mikor még a férj eleget keresett az ilyesmihez. Ma már ekkora fizetéseket átlagembernek nem osztanak, ill. az emberek igénye megnőtt az akkori nyomorhoz és létminimumhoz képest.

2009. dec. 24. 16:19
 10/10 A kérdező kommentje:
nem érted. nem az a bajom, hogy egy nő 3-4-10 stb éves munkaviszony után elmegy szülni. hanem azzal, ha elmegy 3 hónapnyi munkaviszony után.
2009. dec. 24. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!