Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha azt mondja a főnök, hogy...

Ha azt mondja a főnök, hogy 99%, hogy felvesz akkor az már biztos?

Figyelt kérdés

Mert voltam egy magyar nagyvállalatnál interjún Anyám ismerőse dolgozik ott és ő ajánlott be, amúgy meg se volt hirdetve az állás. Egy másik gyerek is volt ott interjún.

Rólam azt kell tudni, hogy igen jó végzettségem van, de nagyon régóta sikertelenül járok interjúkra.

Ez az interjú is ugyanolyan gáz volt, mint a többi (amiket mind hirdetés útján pályáztam meg). Azt hittem ebből se lesz semmi.

Interjú után átküldött a titkárságra, egy nyilatkozatot kellett aláírnom És kb két perc múlva a főnök így kb berúgja az ajtót és akkor mondja, hogy felvesz engem, mert a másik pályázó nem elég jó (gondolom nem volt meg a diplomája még)...

Na és mondta, hogy még 2-3 hét kell míg megcsinálják a papírmunkát a személyzeti bővülésről, de 99%, hogy felvesz!

Én meg nem kezdtem el ott ujjongani neki örömömbe, hanem nagy hidegen eljöttem, mert aznap mennem kellett munkába (mert éppen most ilyen csicskamunkán vagyok)...

Akkor most lehet majd meggondolja magát, amiért nem mutattam, hogy mennyire örülök? És keres gyorsan egy másik embert? Vagy mi?

2013. nov. 28. 23:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok ezzel, hogy csak akkor biztos egy állás, ha már a kezedben van a szerződés. De mivel itt ismerősön keresztül kapnád a munkát, gondolom elég valószínű, hogy tényleg felvesznek.
2013. nov. 28. 23:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Sokszor a 100% sem biztos. Biztos akkor lesz, amikor kezedben a szerződés. Az mindenesetre rejtély, hogy milyen papírmunkához kell 2-3 hét.
2013. nov. 28. 23:33
 3/6 A kérdező kommentje:
mivel ez egy nagy cég, ezért kiírni egy új pozíciót nem olyan egyszerű
2013. nov. 28. 23:43
 4/6 A kérdező kommentje:
az ismerősömet felhívtam és ő is azt mondta, hogy ez így megy.
2013. nov. 28. 23:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk a szomszéd kisboltban volt úgy, hogy megüresedett egy hely, és anyu oda akart menni dolgozni, ráadásul az egyik eladót már régről ismerjük. Mondta, hogy jó, akkor 1 hét "betanulós időszak", és ha bírja a strapát, akkor felveszi. Letelt az 1 hét, mondta neki a főnök, hogy már intézheti a munkanélküliből való kijelentkezést meg hasonló dolgokat, mert holnaptól fel lesz véve. Másnap azt közölte, hogy bocsika, de a lányának valami barátnőjének szüksége van munkára és inkább őt veszi fel... Annyiban legalább fair volt, hogy kifizette azt az 1 hetet (igaz bejelentve nem volt, mivel csak betanult).

Szóval egyáltalán nem biztos; egyik napról a másikra meggondolhatja magát a főnök (mert ő a főnök, és azt csinál, amit akar).

2013. dec. 12. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Nah mi lett felvettek gépészcsávó?
2013. dec. 14. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!