Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi ez a divat Magyarországon,...

Mi ez a divat Magyarországon, hogy az állások 80%-ához elvárás a folyékony angol nyelvtudás?

Figyelt kérdés
Csomó helyre nem tudom beadni az önéletrajzom, mert én csak gagyogok angolul, németből középfokún beszélek. Lehet egyáltalán Magyarországon magyarul dolgozni?
2013. nov. 27. 18:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem két hét kell egy nyelv elsajátításához, nem várok csodát, 5 éven át tanultam, de nekem egyszerűen látnom kell magam előtt, hogyan van leírva a szöveg, akkor tudom lefordítani. Ha beszélnek hozzám, mire elképzelem, hogy néz ki írásban és lefordítom az első mondatot, lehet már a tízediket is elmondták, túl messze van a kiejtés az írásképtől, ez a problémám.
2013. dec. 10. 08:41
 22/34 anonim ***** válasza:

Valószínű keveset hallgattál és túl sokat írtál, olvastál. Mindezt ráadásul úgy, hogy nem foglalkoztál a kiejtéssel. :-(

Az kevés, ha egy szót le tudsz írni, ki is kell tudni mondani.

Szerintem ha olvasás jól megy akkor első körben ezen a hallás dolgon az is sokat segíthet ha hallgatsz olyan szöveget ami leirva is megvan. Így egyszerre tudsz olvasni ami amúgy is megy és hallani hogy hozzászokjon a füled.

Amúgy TÁMOP tanfolyamot is ajánlom. 90 ezer Ft támogatást kaphat szinte bárki nyelvtanfolyamra.

2013. dec. 10. 11:46
 23/34 anonim ***** válasza:

Az tény, túl sokat nem kellett beszélni az órákon, hangsúlyosabb volt az írásbeli feladatok megoldása.

Mi ez a támop és hogy lehet igénybe venni?

2013. dec. 10. 12:30
 24/34 anonim ***** válasza:

Igen, ez elég nagy baj, ha nem beszéltetek, mert az sokkal fontosabb. Ha belegondolsz akkor magyarul is mit tanultál meg először? Hát beszélni. Aztán írni csak 6-7 évesen a suliban, amikor már folyékonyan beszéltél. :)

TÁMOP tanfolyamokról még nem hallottál?? Pedig már egy éve fut a projekt!

[link]

konkrétan regisztrálni meg itt tudsz:

[link]

Aztán ha regisztráltál akkor lehet vadászni a tanfolyamokat. Nem túl nagy a kínálat, meg időben is ugye olyan kell amire tud járni az ember és az se árt ha a szintjének megfelelő ugye :)

Szóval nem olyan egyszerű, de több hónap után én is találtam olyat, ami nekem megfelelő.

90 ezer Ft állami(nagy részben uniós forrás) pénzre jogosult szinte bárki felnőtt. (Kivétel talán csak ha állami finanszírozású felsőoktatásban tanul valaki, de ha költségtérítéses, akkor már jogosult a támogatásra.)

"A TÁMOP 2.1.2. eredményes megvalósításához 12,48 milliárd Ft európai uniós támogatás áll rendelkezésre, melyből 1 milliárd forintot a közép-magyarországi régióban (KMR) lehet felhasználni."

A fenti idézetből is következik, hogy sajnos Budapesten nem olyan könnyű bejutni, de nekem is sikerült, szóval nem lehetetlen. Sokkal könnyebb vidéken, bár ott meg lehet, hogy azért nehéz mert nem jön össze elég ember egy tanfolyam indításához, még így sem, hogy gyakorlatilag ingyenes.

(2% önrész van vidéki térségekben, 5% a fővárosiaknak és főváros környékieknek - de a lakcímkártya számít, szóval ha somogyi a lakcímed de pesten élsz akkor is csak 2%)

2013. dec. 10. 13:16
 25/34 anonim ***** válasza:
Köszi, eddig nem hallottam erről a lehetőségről, tényleg nem rossz 4500ft-ért egy 90 órás tanfolyam. A tanfolyam végén van valamilyen vizsga? Vagy ha valami nem úgy sül el, akkor ki kell fizetni a teljes árát?
2013. dec. 11. 08:41
 26/34 anonim ***** válasza:
Mert ebben az országban nagy bevételek származnak az oktatásból. Lassan azért kell "tudni" 8-10 nyelven. De munkahely az nincs.
2014. jan. 8. 08:12
 27/34 anonim ***** válasza:

TÁMOP: igen van vizsga, nekünk pl minden 20 óra után de nem vészes. Nem bukik meg senki aki bejár. ;-)

Más:

" Mert ebben az országban nagy bevételek származnak az oktatásból. Lassan azért kell "tudni" 8-10 nyelven. "

Azt elfelejted, hogy aki 8-10 nyelven beszél az mind magától tanult meg.

2014. jan. 8. 16:34
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el az előző hszeket, meg látom, hogy régi kérdés, de nagyot nevettem! :D

Eléggé kiakasztó, hogy lassan már egy takarítói munkához is diplomát, és akár nyelvtudást is kérnek.

Én eléggé rég óta kb. 2 éve keresek munkát, nekem van angol középfokom, de szerintem egy csomó hirdetés alapból kamu.

Behívnak stb., deha tényleg kellene nekik ember, akkor vkit fel is vennének. Voltam olyan interjún, ahol direkt a többi jelentkezővel összebarátkoztam, és kiderült, h vhogy senki nem felelt meg az elvárásoknak, de érdekes.

Na szóval, ha nem is divat, de az tuti, h sok hirdetés kamu, ki érti miért van erre szükség.

Amúgy szerintem is gusztustalan, hogy a saját hazánkban a saját nyelvünkön már alig lehet boldogulni, mintha kb. tömegesen külföldiek élnének itt, és miattuk esetleg szükség lenne. Azt se hiszem el, hogy minden cég csak külföldi ügyfelekkel dolgozik, amiért szükséges más nyelv.

2014. márc. 21. 01:29
 29/34 anonim ***** válasza:
Ja, és ha még aktuális a munkakeresésed, akkor nyugodtan add be, max. nem hívnak be. Ilyen példával is tudnék élni, tehát az elvárásokon ne is görcsölj. A legtöbbnek megfelelni se lehetne, pláne it területeken. :D
2014. márc. 21. 01:33
 30/34 anonim ***** válasza:

" mintha kb. tömegesen külföldiek élnének itt, és miattuk esetleg szükség lenne. Azt se hiszem el, hogy minden cég csak külföldi ügyfelekkel dolgozik, amiért szükséges más nyelv."

Segítek, hogy értsd: van a cégnél rengeteg magyar és néhány külföldi. Angolul viszont mindenki megerti egymást. Ha van egy megbeszélés akkor az angolul zajlik ha a résztvevők közül bárki nem tud magyarul.

2014. márc. 21. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!