Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi ez a divat Magyarországon,...

Mi ez a divat Magyarországon, hogy az állások 80%-ához elvárás a folyékony angol nyelvtudás?

Figyelt kérdés
Csomó helyre nem tudom beadni az önéletrajzom, mert én csak gagyogok angolul, németből középfokún beszélek. Lehet egyáltalán Magyarországon magyarul dolgozni?
2013. nov. 27. 18:33
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
9-es: Abszolút egyetértek és tapasztaltam én is amit leírtál.
2013. nov. 27. 19:12
 12/34 anonim válasza:
Nem mondasz példát, mert akkor kiderülne, hogy mégis tudni kell a nyelvet az álláshoz. Egy diplomás embertől pedig elvárható a nyelvtudás. Ha erre nem képes, akkor adja lejjebb az igényeit. Más országban is tudni kell világnyelveket bizonyos állásokhoz, mégsem hisztiznek miatta.
2013. nov. 27. 19:16
 13/34 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy németül középfokon beszélek, angolul csak értek.
2013. nov. 27. 19:19
 14/34 anonim ***** válasza:
75%
Akkor hajrá a Lidl, ott meg pont az angolt nem fogadják el, csak a németet...
2013. nov. 27. 19:48
 15/34 anonim ***** válasza:
23%
ha van pénzed akkor elmész magánórákra, ennyi
2013. nov. 27. 19:55
 16/34 anonim ***** válasza:

"Whitzerai, aki angolul tud beszélni, az hülye lesz itthon maradni piri pénzért!"

Ebben tévedsz. Plusz akkor a németeddel miért nem vagy még Ausztriában, Németországban, vagy Svájcban? Egyikre sem az angolul beszélőket keresik.

Magyarországon is, nyilván egy német gyökerű/kapcsolatú cégnél nem angolt fognak kérni. Kivéve mondjuk kereskedelemben, mert ott első az angol, még osztrák/német cégeknél is.

2013. nov. 27. 20:09
 17/34 anonim ***** válasza:
Eddig ahol én dolgoztam ott kellett az angol, mert vagy az ügyfelekkel kellett tárgyalni, vagy multi volt, ahol eleve minden belső tréning, információ, stb angolul volt. Manapság már nem lehet kihagyni az angolt. Pár cég van, ahol inkább a németet kérik..
2013. nov. 28. 00:42
 18/34 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a bajom, lassan már a takarítónőtől is tárgyalóképes angol nyelvtudást várnak el. Sok állást azért nem tudok megpályázni, mert kérik az angolt, én meg egyszerűen nem értem, ha beszélnek hozzám, írásban megy a dolog, de azzal sokra nem megyek. Nem lehet mindenki nyelvzseni, nekem a matek megy jól, más meg számolni nem tud, nem vagyunk egyformák.
2013. nov. 28. 10:52
 19/34 anonim ***** válasza:

Pedig az angol ALAP már,tehát ezt tudni kell és kész ha jó melót akarsz menő cégnél akkor az angol az ALAP,tehát szépen tanulni kell angolul ennyi,le tolni a popsit és hallgatni,tehát angolt azt kívül belül tudni kell,tehát ma már magyar mellett az angol ami anyanyelvünk ez van és kész.

Tanulj meg angolul,ez nem kérdés.

2013. nov. 29. 02:37
 20/34 anonim ***** válasza:

" Nem lehet mindenki nyelvzseni"

Nem. De te az vagy mert egész jól beszélsz gondolom magyarul. Pedig enyhén nehezebb, mint az angol. És nehogy azt hidd, hogy az csak úgy jött. Hosszú évek alatt tanultad meg a magyart is. Pedig a környezet is erősen segített benne.

Szóval ne gondold, hogy az ilyesmi úgy megy, hogy leül a nyelvzseni és két hét múlva folyékonyan beszél egy új idegen nyelvet.

2013. dec. 10. 02:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!