Kapnék vajon a fővárosban állást?
Pénzügyi területen dolgoztam, 7 év tapasztalat, diploma, mérlegképes, 2 aktív nyelvtudás. A városomban egyszerűen nem kapok állást. Az a baj, hogy nem csináltam soha komplex könyvelést, így seniornak nem hívnak, sima könyvelőnek meg azt mondják, hogy már sok lennék. Inkább felveszik a kezdőket sokkal kevesebb fizetésért.
Fejvadászok állandóan hívogatnak, hogy állásajánlat Pesten, eddig nemet mondtam, de most már gondolkodom rajta. 1 helyen voltam Pesten, azt mondta a csaj az interjún, hogy alig-alig találnak olyat, aki ilyen magas fokon beszéli ezt a 2 nyelvet. Volt számviteli teszt is, jól megírtam. Ennek ellenére nem vettek fel, még egy e-mailre sem méltattak. Nem tudom mi lehetett a baj, talán a távolság? Pedig amíg nincs állásom, nem költözöm. Van saját lakásom van, minek fizessek ott albérletet? Egyébként sem biztos, hogy költöznék, a férjemnek helyben van állása, a gyerekeknek helyben iskola, óvoda, magánórák. Inkább ingáznék. Van rá esély, hogy felvesznek bárhova? Úgyis talál valakit helyben, nem?
Az ingázás azért nem gyere be egy cégnél sem általában, mert akkor minimum a km-enkénti 9 ft-os autó támogatást ki kéne fizetni, ami mondjuk napi 2x100 km esetén 1800 ft, havonta közel 40e forint. Ami egy felsővezető milliós béréhez képest nem sok, de mondjuk egy 140 nettó fizetésre már sok.
A tömegközlekedő ingázó még rosszabb, mert ott is kell támogatni az utazást, ráadásul 22 munkanapból télen jó, ha 10x beér pontosan, mert a felsővezeték, a hó, a víz, a hideg, a meleg, a karambol...
Csak akkor fognak veled komolyan foglalkozni, ha írásba adod, hogy legkésőbb a próbaidő letelte után felköltözöl a városba. A nélkül én sem vennélek fel.
Nem, ez nem igaz, GYED után már dolgoztam 1,5 évet.
Hát, sajnos igen, minimum a 9 ft-ot igénylegm, különben nekem sem éri meg feljárni.
Nem csak multi céget, hanem egy céget sem érdekel, hogy neked mennyibe kerül a munkába járás. Elvégre TE AKARSZ náluk dolgozni, nem fordítva.
Az meg, hogy a 40e forint sok-e vagy sem attól függ mennyi bért kapnál. Ha 1,000,000 bruttóra vennének fel felsővezetőnek akkor kutyát nem érdekelné, hogy honnan jársz be dolgozni. De ha 220,000 bruttót kapsz akkor arányaiban nagyon sok a 40e forint extra térítés. És nem, ez elvi kérdés, nem attól függ, hogy beleférne-e amúgy a cégnek vagy sem. Hanem attól, hogy az évi 500e forint és ha te megkapod más is megkapja. Akkor meg 100 munkavállalónál már 50 millió, ami viszont sok.
# 6
Elég nehéz a felfogásod hallod-e..... A mondat első felét kérlek értelmezd magadra. Nem te teszel szívességet egy cégnek azzal, hogy náluk dolgozol.
Tedd azt, mondd, hogy pesti vagy. Még a munkaszerződés aláírásánál is kimagyarázhatod azzal, hogy azért adtál meg vidéki lakcímet, mert az albérletbe nem engedtek bejelentkezni. De azért javaslom, hogy túl sok utazási költségtérítést ne igényelj, mert akkor a próbaidő első hónap végén megköszönik majd a közreműködésed.
Amúgy 450 bruttóra a 40e forint havi költségtérítés már pont határeset, összességében egy éves prémium mértékét kiteszi. Pénzügyes létedre azért ezt beláthatod.
Értem én, csak arra próbáltam ráutalni, hogy amennyire arrogáns vagy, annyira nehezen fejezed ki magad.
Nyilván, ha azt mondom pesti vagyok, akkor nem kérek költségtérítést.
Nem én fejezem ki magam nehézkesen, neked nem üti meg a mércét a felfogásod. De ezen nem fogunk összeveszni....
Kezd kirajzolódni előttem, hogy miért nem vettek fel a szuper nyelvtudásoddal, lehet nem is a távolság vagy a költségtérítés a gond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!