Hr-esek, nem lenne egyszerűbb előre közölni a bért, amit a cég hajlandó fizetni?
Láttam angliai honlapon, ott a hirdetések mellett oda volt írva az is, hogy mennyi az ajánlott bér. Ez tetszik, ha vállalnád annyiért, pályázol, ha nem, nem.
Nálunk viszont legtöbbször még az állásinterjún sem lehet megtudni, hogy mennyi az az összeg, amelyet hajlandóak fizetni. A munkavállalónak kell találgatni. Aztán legtöbbször azt sem lehet tudni, hogy miért estél ki, mert sokat kértél, vagy mert szakmailag nem voltál elég jó.
Szerintem mindenkinek időt és energiát spórolnának meg, ha itt is előre megmondanák, hogy mennyi a fizetés, aztán akinek ennyiért nem felel meg, az ne is pályázzon.
8 vagyok.
Van valami abban, amit írsz...
Nem mondom melyik bankban, a lényeg, hogy vezeto sales-est kerestünk. Alapfizetése 250-350 nettó között, + a bónusz, ami ugye az értékesített termékek mértékétol függ.
Több mint 1 millió forintot tapsolt el a HR egy fejvadásznál erre a szerencsétlen emberre, hogy megtalálják. Mondjuk jó szakember ezt hozzá kell tegyem, de kirúghatatlan, mert senki nem akarja hallani, hogy egy 1 millás "terméket" kidobunk az ablakon. Nem tetszik, de hát ez van. Vagyis volt. Most nem tudom, hogy ott van-e még.
Viszont az, hogy kijelented, hogy fejvadászhoz nem mész, ezzel nem értek egyet. Munka kell. Mindegy, hogy hogyan, de kell. Akár fejvadászon keresztuüül akár nem. Ne zárd ki annak a lehetoségét, hogy pont iígy fogsz találni valamit.
Nem mondtam, hogy kizárom, hanem azt mondom, ha lehet, akkor inkább nem. Sokszor ki tudom találni a hirdetés alapján, hogy melyik a cég, akkor be fogom adni inkább közvetlenül oda. Tudom, hogy sajnos sokszor nem lehet a fejvadászokat megkerülni.
De az a tapasztalatom, hogy legtöbbször fogalmuk sincs a valódi követelményekről, és feleslegesen hívogatják be az embereket olyan pozíciókra, amire esélye sincs. Pl. engem adótanácsadónak is be akartak már ajánlani, amikor konkrétan ott volt, hogy adótanácsadói végzettség és tapasztalat kell, nekem meg az nincs.
És sok olyan van, hogy vidéki az állás ugyan, de elvárják, hogy felmenj Pestre, hogy elmondják, hogy melyik cég, és érdekel-e. Azért azt is illene végiggondolni, hogy manapság akár 1 évig is lehetsz munkanélküli, a segély már csak 3 hónap, és mondjuk nekem felmenni a fővárosba 5000 ft-omba kerülne.
Még be is vállalnám, ha tuti lenne esélyem, de sajnos a fejvadászos interjú még semmire nem biztosíték.
Ezt akár hetente csinálhatnám, de minek? Ők meg szinte alig tudnak valamit a cégről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!