Az a kérdésem h mi a teendőm akkor ha, Londonban élek már fél éve és 5 hónapig egy magyar vállalkozónál dolgoztam és nem jelentett be, most viszont nem hajlandó kifizetni 2 hónapnyi fizetést. Hova, kihez tudok fordulni?
Megkaptam a privát üzenetedet.
Ha feketén dolgoztál akkor hivatalos úton nem tudod vissza szerezni a pénzedet. A te szavad a vállalkozó szavával szemben, Ha feljelentenéd mondván hogy neked sem fizeted, akkor te is buksz mert nem adóztál. Így akár 5000 font pénzbírság, és azonnali kitoloncolás is várhatna rád. (Nem is olyan régen olvastam a bíróságnál amikor a council taxot intéztem.)
Ha nem törvényes úton akarnád behajtani (gondolom kivernéd belőle) akkor a vállalkozó feljelenthet és szintén pénz illetve 2 évre terjedő börtönbüntetésre is számíthatsz. Természetesen a kitoloncolás rögtön érvénybe lép.
Ezért is írtam hogy külföldön feketén dolgozni nem érdemes, mert nagyot lehet bukni vele.
Amúgy ha kint vagy még akkor jó magad is utána tudsz nézni az angliai jogszabályoknak.
Megint én vagyok.
1 dolgot viszont tehetsz,
Mivel nem írtad milyen munkakörben dolgoztál. Azt megteheted hogy a vállalkozótól letétbe veszel pár dolgot aminek az érteke a 2 havi béred. Ha kifizeti a béredet akkor visszaadod neki. Ha nem akkor vedd úgy hogy ezt kaptad fizetés helyett. Nyugodtan lehet mondani neki, hogy a feljelent lopásért (megtehetné) akkor a vállalkozó is bukni fog, mert te meg adócsalásért jelented fel.. Ő is többet bukna mit a te 2 havi béred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!