Mégis, hogyan kezdjek el dolgozni?
Ha van biztos családi háttered (van hol lakni és van mit enni), akkor tényleg érdemes gyakornoki és önkéntes munkákat vállalni - persze közben kereshetsz rendes fizetéssel állást - de legalább addig is tapasztalatot szerezz.
Mi a szakmád?
webmester szakmám van, azt is úgy csináltuk, hogy a nagyon alap dolgokat évekket azelőtt tanultam meg otthon magamnak. Ezzel nem lehet mit kezdeni és bevallom nem is akarok, mert nem szeretek mára sokat ülni gépnél.
Szerencsére van mit ennem, de 2 éve vagyok otthon és napi téma ez nálunk. Nincs pofám itt lebzselni sem, de nem látom kiutat. Beszállnék legalább minimálisan a rezsibe pl.
Nézd, kérdező, valószínűleg nem azonnali megoldás a problémádra, de kezdj el otthon magadnak nyelvet tanulni. Tulajdonképpen ez az egyetlen irány, amerre diploma nélkül is ki tudsz töri, mert a mai globalizálódó világban hatalmas értéke van a nyelveket beszélő embernek.
Tudom, hogy nem egyszerű és sok idő, de ha az elmúlt két évben mondjuk csak napi 1-1 órát foglalkoztál volna két nyelvvel - akkor máris lenne egy erős középfokod két nyelvből,és azért azzal már lehetne kezdeni valamit. Értem, hogy nehéz helyzetben vagy és mozdulni akarsz, de amíg úgysincs megoldás, addig tanulj!!!
Minden, amit megtanulsz, befektetés, ami később meg fog térülni.
Ugyanez a helyzet nálam is. Már nics pofám ahhoz sem, hogy benyúljak a hűtőbe itthon. Rosszul vagyok attól, hogy nincs munkám, mert mire kitanultam a szakmámat, addigra a kiskutyafüle is ezt csinálja. Nem tudok aludni, nem tudok koncentrálni, állandóan ideges vagyok és sírógörcseim vannak. Minden házimunkát megcsinálok , de ez sem tereli el a figyelmemet arról, hogy egy haszontalan semmirekellőként élem a napjaimat.
Persze lehet jönni azzal, hogy bárki talál munkát, aki keres...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!