Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mégis, hogyan kezdjek el...

Mégis, hogyan kezdjek el dolgozni?

Figyelt kérdés
Érettségim van, gyenge szakmával. Okos, értelmes ember vagyok, szeretnék megbecsült helyen dolgozni (sajnos fizikai munkát nem tudok végezni), ahol nem értéktelen dolgokat kell idősekre rásózni. Tisztelettudó vagyok, és szeretek új dolgokat tanulni. Nagyon sokoldalú vagyok és rengeteg dologhoz értek (csak papírom nincs róluk), de nem látom azt, hogy valaha lesz munkám pályakezdőként, hiába ezek a tulajdonságok. Tanulni nem tudok pénzhiány miatt, felsőoktatás meg kilőve. Olyan nevetségesen irreleváns tapasztalati éveket írnak az állásokhoz, hogy pályakzedő ember nem tud elkezdeni tapasztalatot gyűjteni. Esetleg menjek gyakornoki munkákra? Kérlek titeket a külföldi, meg a rendszert szidó kommenteket ne ide írjátok.

2013. nov. 5. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha van biztos családi háttered (van hol lakni és van mit enni), akkor tényleg érdemes gyakornoki és önkéntes munkákat vállalni - persze közben kereshetsz rendes fizetéssel állást - de legalább addig is tapasztalatot szerezz.

Mi a szakmád?

2013. nov. 5. 15:04
 2/8 A kérdező kommentje:

webmester szakmám van, azt is úgy csináltuk, hogy a nagyon alap dolgokat évekket azelőtt tanultam meg otthon magamnak. Ezzel nem lehet mit kezdeni és bevallom nem is akarok, mert nem szeretek mára sokat ülni gépnél.

Szerencsére van mit ennem, de 2 éve vagyok otthon és napi téma ez nálunk. Nincs pofám itt lebzselni sem, de nem látom kiutat. Beszállnék legalább minimálisan a rezsibe pl.

2013. nov. 5. 15:27
 3/8 A kérdező kommentje:
ha lenne legalább normális alkalmi munkám, egyből mennék belőle tanulni valami más szakmát. Ami jó lenne B tervnek.
2013. nov. 5. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Sejtem mit érzel. Én tudnék fizikai munkát végezni és van is egy jó szakmám csak tapasztalat hiányában meg jogosítvány nélkül nem kellek sehova. Ha regisztrálsz munkaügyi központba akkor jelentkezhetsz ingyenes képzésekre. Fogalmam sincs mik a lehetőségek, de meglehet próbálni.
2013. nov. 6. 00:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Nézd, kérdező, valószínűleg nem azonnali megoldás a problémádra, de kezdj el otthon magadnak nyelvet tanulni. Tulajdonképpen ez az egyetlen irány, amerre diploma nélkül is ki tudsz töri, mert a mai globalizálódó világban hatalmas értéke van a nyelveket beszélő embernek.

Tudom, hogy nem egyszerű és sok idő, de ha az elmúlt két évben mondjuk csak napi 1-1 órát foglalkoztál volna két nyelvvel - akkor máris lenne egy erős középfokod két nyelvből,és azért azzal már lehetne kezdeni valamit. Értem, hogy nehéz helyzetben vagy és mozdulni akarsz, de amíg úgysincs megoldás, addig tanulj!!!

Minden, amit megtanulsz, befektetés, ami később meg fog térülni.

2013. nov. 6. 07:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Jól beszél az utolsó. Velem csak annyi a baj, hogy még nincs melóm, addig olyan gyomoridegbe vagyok, hogy semmi mással nem tudok foglalkozni, koncentrációm kb. nulla. Vergődök, szinte ingyen dolgoznék, de nem kellettem eddig még.
2013. nov. 6. 12:40
 7/8 anonim válasza:

Ugyanez a helyzet nálam is. Már nics pofám ahhoz sem, hogy benyúljak a hűtőbe itthon. Rosszul vagyok attól, hogy nincs munkám, mert mire kitanultam a szakmámat, addigra a kiskutyafüle is ezt csinálja. Nem tudok aludni, nem tudok koncentrálni, állandóan ideges vagyok és sírógörcseim vannak. Minden házimunkát megcsinálok , de ez sem tereli el a figyelmemet arról, hogy egy haszontalan semmirekellőként élem a napjaimat.

Persze lehet jönni azzal, hogy bárki talál munkát, aki keres...

2013. nov. 13. 17:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Szakmával én is így vagyok. Engem csak az dühít, hogy TÉNYLEG TALÁL!!! Nem egy alkesz, semmirekellő, ostoba ismerősömnek lett munkája úgy, hogy már jogsija is van. Ezek az emberek sem helyesen nem tudnak írni, de még beszélni sem tudnak rendesen, és normális munkájuk van! EGyik ismerősöm most talált egyik ruhaboltba eladói állást úgy, hogy semmi eladói végzettsége sincs. Én akárhányszor keresek ilyet, mindig kell... Nem értem és sajnos részben az iskolák hibája, mert nem tanítják az ilyeneket sem.
2013. nov. 14. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!