Anyám meg a nővérem mindig nyagatnak hogy mennyek dolgozni, de hogyan, meg hova? Adjatok már tanácsot hogy hogyan is kezdjek el keresni munkát. F/22
Szerintem a végzettségednek megfelelőn próbálkoz talán úgy több sikered lesz.
19/L
Először is: mi a végzettséged? Mihez értesz? Ha semmihez, akkor főleg betanított munkára (ez esetben közeli gyárakban kell érdeklődni) vagy segédmunkára (kőművesmesternél, gazdáknál érdeklődj, hogy kell-e nekik egy segítő kéz) számíthatsz.
Ha pedig van szakmád, akkor a végzettségednek megfelelő helyen kopogtass/jelentkezz álláshirdetésekre. A CV-t és motivációs levelet beküldés előtt mindenképp ellenőriztesd le egy "írástudóval"!
Ha nincs szakmád akkor tegyél le olyat amihez elég a 8 általános. Vagy estin fejezd be a gimit és érettségizz le, mert legtöbb helyen ez már alapkövetelmény és ha jobb szakmát akarsz tanulni ahhoz már alap az érettségi. Munkát valóban nem könnyű találni, én is ebben a cipőben járok. Én OKJ-n végzem el az autószerelőit, ez mellett van targoncás szakmám, érettségim meg ECDL vizsgám de ezekkel csak gyárakba mehetek ami itt nem nagyon van :S
Ha mindenképp munka kell akkor az árufeltöltés jöhet csak szóba.
Még eszembe jutott a Meki és Burger King, mint krumplisütő ill. takarító. Csak az a baj, hogy a mai helyzetben még ezekre a munkakörökre is minimum érettségivel rendelkezők jelentkeznek.
Amúgy erősen javaslom, hogy vagy kezdj el egy szakmunkást vagy esti érettségi+OKJ-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!