Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit kell ledolgoznom?

Mennyit kell ledolgoznom?

Figyelt kérdés
majdnem 1 éve vagyoka cégnél 4 órába bejelentve,de rendes 8órás fizetéssel és munkával.

2013. okt. 25. 07:25
 1/5 A kérdező kommentje:
illetve maradt 4 nap szabim is.ezt viszem tovább most a másik munkahelyemre és ott adják ki?vagy ahol most vagyok itt kiadhatják felmondási idő alatt?
2013. okt. 25. 07:33
 2/5 anonim ***** válasza:

A kérdésed kicsit zavaros.

Sejtésem:

Felmondtál és kérdezed, hogy mennyi a felmondási időd.

Dolgozói felmondás esetén 30 nap a felmondási idő, ha nem próbaidő alatt szünteted meg a munkaviszonyodat. Gondolom, az 1 év alatt folyamatos munkaviszonyt értesz, nem pedig állandó munkaszerződés hosszabbítgatást.

Az időarányosan járó, de ki nem vett szabadságodat a felmondási idő alatt is kiadhatják, tehát letöltheted. Ha ez nem történik meg, akkor a munkaviszonyod megszűnésekor pénzben meg kell, hogy váltsák, tehát ki kell fizetniük a többi járandóságoddal együtt. Nem megy át semmilyen másik céghez. Ott újraszámolják december 31-ig, hogy időarányosan mennyi szabadság jár Neked. Annál a cégnél csak arra vagy jogosult.

A szabadságos napjaidat nem befolyásolja, hogy 4 órás vagy, attól még ugyanannyi szabi jár (akár időarányosan is), mint egy teljes (8 órás) munkaidősnek. Csak a szabadságra járó bérezés lesz más összegű.

2013. okt. 25. 09:06
 3/5 A kérdező kommentje:

szia

köszi a választ igen igy értettem.viszont a szabit nem értem.ha meg van határozva hogy egy évben nekem 23 nap jár és abból marad 4 amit ahogy te irod itt kifizetnek majd ott ujra számolják nekem nem tiszta,mert igy ha itt kifizetik meg van a 23 nap ami jár de ha még ott is kapok az már nem jár mert akkor összességében több lesz mint amennyi 1 évre jár nem?

2013. okt. 25. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Szabin voltam, azért válaszolok ilyen későn:

Van 23 nap szabid egy évre. Ha például február 16-tól dolgozol valahol, és határozatlan szerződéssel, akkor december 31-ig meghatározzák, hogy hány nap szabi jár időarányosan erre az időre. Vagyis:

23 nap : 365 nap = 0,063

Február 16-tól december 31-ig van 319 naptári nap. Erre az időre jár Neked időarányosan: 319 nap x 0,063 = 20,097 nap, vagyis 20 nap szabi. De Te leszámolsz szeptember 24-én. Újraszámolják: 23 nap szabi : 365 nappal = 0,063

Február 16-tól szeptember 24-ig van 221 naptári nap, tehát az új időarányosan járó szabid: 221 nap x 0,063 = 13,923 vagyis 14 nap.

Elhelyezkedsz máshol szeptember 25-én. Ott kiszámolják, hogy december 31-ig mennyi jár Neked szeptember 25-től.

Vagyis: 23 nap : 365 naptári nap = 0,063

Szeptember 25-től december 31-ig van 98 naptári nap. 98 nap x 0,063 = 6,174 nap vagyis 6 nap jár az új munkhelyen időarányosan.

Így már érthetőbb?

2013. nov. 4. 07:04
 5/5 A kérdező kommentje:
igen köszönöm.
2013. nov. 5. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!