Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkaügyi központ által...

A munkaügyi központ által felkínált munkát köteles vagyok elfogadni?

Figyelt kérdés
Regisztráltam magam a munkaügyi központban. Ha felajánlanak egy állást, akkor kötelező elfogadnom? Törölnek a nyilvántartásból, ha nem fogadom el? Semmilyen segélyt, támogatást nem kapok. Én szeretnék dolgozni, csak ha netalán pont valami nyomós ok miatt nem tudnám elvállalni, erre az esetre kérdezem....

2013. okt. 24. 19:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem attól nem kell félned, hogy ott ajánlanának bármit is, eddig nekem sem kínáltak fel sose munkát, amúgy én sem kapok semmit, legközelebb már jelentkezni se megyek, semmi értelme.
2013. okt. 24. 19:25
 2/15 anonim ***** válasza:
79%
Köteles vagy elfogadni. Ha nem teszed, egy évre törölnek a nyilvántartásból.
2013. okt. 24. 19:28
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
Nyomós oknak persze elfogadják az alkalmatlanságot igazoló orvosi papírt.
2013. okt. 24. 19:29
 4/15 anonim ***** válasza:
96%

A nyáron kaptam egy levelet amiben másnapra voltam hivatalos egy állásinterjúra, még jó, h itthon voltam, ám már jó 10éve is volt, h így v. más módon közvetítenek ki.. Meg is lepődtem, másnap derült ki 7-en voltunk 1 állásra..ha van miből válogatni a munkaadónak él is a lehetősséggel.

A lényeg, megjelenni köteles vagy mer, ha nem akkor törölnek, ha felvesznek "örülsz"(attól függ milyen meló), ha nem..így jártál.

Még sosem jártam úgy, h csak én lettem volna azon a lehetőségen.

Rakat fos a munkaügyi központ, mikor Páromnak nem volt melója és regisztrálva volt oda, több tanfolyam után is érdeklődött, főként C+E jogsi után. Rendszeres érdeklődés ellenére mégsem értesítették, mikor a tanfolyam indult! Más emberektől értesült, h már elindult a tanfolyam és enyhén szólva, hulladék embereket vettek fel oda és nem Őt, aki komolyan rajta volt az ügyön. Azóta kerüli a munkaügyi központot, de édesanyja kapcsolatai miatt, elmulasztott jelentkezések elvannak simítva.

Én meg csak addig míg jár az aktívkorúak támogatása, de ahhoz elektronikus úton jelentkezem, ha már van ez a "lehetőség", erről is csak véletlen tudtam, h jár/jogosult vagyok..

2013. okt. 24. 20:51
 5/15 anonim ***** válasza:
47%

nektek már ajánlott melót a munkaügyi központ...

piszkos mázlisták :-)

2013. okt. 25. 14:07
 6/15 anonim ***** válasza:
94%

hüje vagy?

vállald el ..

Ha a lakóhelyedhez közel van akkor minden alkalmi melót el kell vállalni amit adnak ..

tök mind 1 mennyit fizet,meg meddig tart.

Én se kapok semmit se segélyt se bérpotlót semmit....

2013. okt. 25. 14:11
 7/15 -Ági- válasza:
80%
Elvileg el kell fogadni. Ha esetleg felvennének, de neked mégsem tetszik valami miatt, akkor intézd úgy, hogy a munkáltatónak ne felelj meg. Egyébként nem fognak munkát találni, nem kell emiatt aggódni...
2013. okt. 25. 18:21
 8/15 anonim ***** válasza:
én sose kapok tölük semmi melot
2013. okt. 25. 20:36
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. okt. 26. 08:25
 10/15 anonim ***** válasza:
Nagy kamu ez az egész munkaügyi központ. Nekem még sose ajánlottak munkát(nem mintha kértem volna tőlük:-) ) azaz talán egyszer valamikor régebben ,de elég homály az egész banda akik ott ülnek az irodába.Van két szakmám ami gyakorlatilag soha büdös életbe nem dolgoztam csak segédmunkásként párhónapot Regisztrációkor persze a szakmáim alapján vettek nyilvántartásba igy ha a szakmáimban befutott hozzájuk egy állásajánlat akkor persze egyből küldték nekem az állásközvetitő levelüket hogy itt a meló ha nem vállalom el akkor törölnek a nyikvántartásból . Felhivtam a munkaügyi központ által megadott álláslehetőséget ,közöltem velük hogy a munkaügyi központ adta ezt melót.Azt is mondtam nekik hogy nincs szakmunkásgyakorlatom a szakmámban,tehát az adott álláslehetőségben. Erre közölte velem telefonon a munkahely/munkáltató hogy nekik csak jól képzett gyakorlott hozzáértő szakmunkásokra vanszüksége úgyhogy köszöni szépen de nem tart rám igényt .Ettől függetlenül a munkaügy törölt a nyilvántartásból holott én előre meg mondtam nekik hogy nem értek a szakmáimhoz .mivel nincs bennük szakmai tapasztalatom .
2017. szept. 7. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!