Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez esetben csorbul a munkaváll...

Ez esetben csorbul a munkavállaló joga?

Figyelt kérdés
Közmunkás voltam már kétszer is ugyanott. Lejárt a közmunka, de szükség van a munkámra, és ezért két hónapja havi munkaszerzödést kötöttek velem. (4 órás) Úgt volt hogy lesz közmunka télen, de nem indult be. Ezért megint egy hónapra 4 órás munkaszerzödést akarnak kötni. Mindezt addig amig be nem jön a közmunka, mert akkor 6 órás közmunka szerzödést akarnak. Azt mondták nincs pénz az állományba vételemre... Azt nem értem hogyha láthatóan szükség van rám, és a közmunka hiányában képesek rendes munkaszerzödéssel alkalmazni, akkor miért akarnak majd ha bejön a közmunka megint közmunkásnak alkalmazni? Persze mert így olcsó.. Viszont ez nem sért valamilyen munkaügyi törvényt?
2013. okt. 23. 08:27
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Még most is egyszerü embernek tartasz aki önmagán nem lát túl? Pontosan tudom látom hogy kihasználnak minket, most is a szerzödésekkel velünk ba..nak ki. Mert hogy nekünk jót nem akar senki (max kifelé látszatra) az biztos!!!Mások meg mindent megtehetnek!
2013. okt. 23. 12:29
 22/25 anonim ***** válasza:
31%
igen, még most is. De ezt ne értsd félre, ez nem baj. Az emberek különbözőek.
2013. okt. 23. 12:41
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat indulok dolgozni.
2013. okt. 23. 12:43
 24/25 anonim ***** válasza:
36%

Dolgoztam én is közmunkaprogramban, ismerős a helyzet :(

Velem is megesett, hogy olyan feladatokat is meg kellett csinálni, amiket elvileg nem is lehetett volna egy közmunkásnak, akár munkaidőn túl is, aztán a rendes alkalmazottak közül választottak ki egyet, aki megkapta a munkám után járó pótlékot, én meg a kegyet, hogy lecsúsztathatom, azért a pénz jobban jött volna. Igazságtalan ez a rendszer, a statisztikák szépítésére alkalmas egyedül, másra nem.

2013. okt. 23. 16:45
 25/25 anonim ***** válasza:
58%
Igazad van kérdező, de tudod, mi jár annak, akinek igaza van? Hát, Mo-on ez hatványozottan igaz.
2013. okt. 24. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!