Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez esetben csorbul a munkaváll...

Ez esetben csorbul a munkavállaló joga?

Figyelt kérdés
Közmunkás voltam már kétszer is ugyanott. Lejárt a közmunka, de szükség van a munkámra, és ezért két hónapja havi munkaszerzödést kötöttek velem. (4 órás) Úgt volt hogy lesz közmunka télen, de nem indult be. Ezért megint egy hónapra 4 órás munkaszerzödést akarnak kötni. Mindezt addig amig be nem jön a közmunka, mert akkor 6 órás közmunka szerzödést akarnak. Azt mondták nincs pénz az állományba vételemre... Azt nem értem hogyha láthatóan szükség van rám, és a közmunka hiányában képesek rendes munkaszerzödéssel alkalmazni, akkor miért akarnak majd ha bejön a közmunka megint közmunkásnak alkalmazni? Persze mert így olcsó.. Viszont ez nem sért valamilyen munkaügyi törvényt?
2013. okt. 23. 08:27
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
41%

Így azért más a dolog fekvése nem?

Egy kicsit sem. Akik régen dolgoznak egy helyen hajlamosak azt hinni, hogy pótolhatatlanok. Pedig közel sem. Te sem vagy az, majd leosszák valamelyik aktív kollégára a feladatot és kész, még spóroltak is.

Ez alapján inkább azt mondanám, hogy a helyi vezető valóban szívességet tett neked, mert 4 órában fenntartott egy teljesen felesleges munkakört és valószínűleg ezért tartania kellett a hátát a saját felettesei felé.

2013. okt. 23. 11:27
 12/25 A kérdező kommentje:
Utolsò! Nagyon nincs igazad! Törvényileg kulcsot sem kaphatnék mert közmunkás vagyok vagy csak egy havi munkás!,Ezt is megmondták! Volt hogy mindannyiunkat elküldtek ugyanebböl a munkakörböl 3 hónapra (4-en vagyunk azonos munkakörben ebböl kettönknek van kulcsa) akkor azok helyettesítettek minket de volt is sírás hogy tovább ment kell maradniuk meg hogy elmaradnak a saját munkájukkal. Ja ès amikor mi nem voltunk akkor megtettèk azt is hogy 7 végère bezártak mert a minker helyettesítök nem voltak hajlandóak 7végén dolgozni! Mert nekik az lekezelö. Ök az irodista elit. Úgyhogy ha afönököm nekem akarna jót akkor visszavenne állományba vagy mindent megtenne hogy ez így legyen! De ö inkább úgy ugrál ahogy az önkorm fütyül. Meg 11 év után fenyeget? Inkább én tetrem szivessèget hogy elvállalom ezt a megalázó helyzetet nem?
2013. okt. 23. 11:42
 13/25 A kérdező kommentje:
Nem tudom neked hogyan esnének ezek ennyi év után.
2013. okt. 23. 11:44
 14/25 A kérdező kommentje:
Ünnepnap van ma de ma is mi 4-en megyünk dolgozni. Ketted de ketten du. Most szerinted melyik irodosta aki szerinted aktiv dolgozó volna erre hajlandó?Úgy hogy ezért a mai napért semmit nem kapunk?
2013. okt. 23. 11:48
 15/25 anonim ***** válasza:
41%

Már miért ne kaphatna kulcsot közmunkás? A közmunkás ugyan olyan alkalmazott, mint bárki más. Ha pedig a munkahelyi vezető rá bízza az épület kulcsát akkor az az ő döntése és felelőssége.

"elmaradnak a saját munkájukkal."

És? Ezt majd szintén a munkahelyi vezetők megoldják. Általában csak a sírás van - főleg közalkalmazottaknál - de ha keményen odalép nekik az ember akkor tudnak azért többet és hatékonyabban dolgozni. Barátnőm közalkalmazott, én privát szférában vagyok vezető. Nap mint nap hallom tőle, hogy ők halálra dolgozzák magukat és nem érnek a végére, bla, míg a saját embereim sírás nélkül kb. kétszer annyi melót végeznek el naponta. A közalkalmazottak nagyon el vannak tájolva, hogy mi merre hány méter és mennyit ér a munkájuk.

"7 végère bezártak "

Na és? Nyilván valaki úgy döntött, hogy inkább megéri bezárni hétvégére, mint alkalmazni +4 embert. Ez teljesen reális helyzet.

A főnököd nyilván azért "ugrál úgy, ahogy az önk. fütyül", mert az önkormányzattól kapja a működéshez szükséges forrásokat.

Sajnos te egy nagyon egyszerű léleknek tűnsz, aki nem lát a saját orrán túl. Szerezz más munkát akkor, legalább az önértékelésed helyre kerül.

Mint mondtam, te semmiféle szívességet nem tettél sem eddig sem a jövőben. Megkaptad a munkádért a béred. Ha elégedetlen vagy vele akkor válts, senki nem fog főbelőni, ha így teszel.

2013. okt. 23. 11:48
 16/25 A kérdező kommentje:
Hát inkább neked nincs fogalmad a dolgokról a konkrét helyzetröl! Ami a közalkalmazottakat illeti, abban viszont igazad van hogy sz..t se dolgoznak.
2013. okt. 23. 11:54
 17/25 A kérdező kommentje:

"Na és? Nyilván valaki úgy döntött, hogy

inkább megéri bezárni hétvégére, mint

alkalmazni +4 embert. Ez teljesen reális

helyzet."

Tévedsz! Nem vettek volna fel senkit sem. Az irodistáknak kellett volna lenniük de ök azt mondták a fönöknek hogy nem teszik meg, az meg bólintott rá. Visszhangja ennek a döntésének volt is rendesen...

2013. okt. 23. 12:15
 18/25 anonim ***** válasza:
31%
Akkor jelen esetben még a munkahelyi vezető is töketlen. Nekem 1x mondaná bárki, hogy ezt vagy azt nem csinálom meg (nyilván beszélek olyan dologról, ami legális és a munkaszerződése szerint kötelessége elvégezni), másnap már nem kéne jönnie dolgozni.
2013. okt. 23. 12:19
 19/25 A kérdező kommentje:
Igen én is így gondolom! Ezèrt mondtam hogy bizonyos emberek mindent megtehetnek, munkára is mondhatnak nemet, mások (mi 4-en) meg örüljünk hogy ott lehetünk xarè hugyè. (bocs de ez az igazság) Ès vmi undorító nyalás megy!!!
2013. okt. 23. 12:22
 20/25 A kérdező kommentje:
A hivatalsegég feladata is sokszor (majdnem mindig) ránk van testálva. Pl mi munkaidöben visszük ki a leveleket amiket neki kell de azt hozzá teszik hogy eddig ès eddig érjetek vissza mert utána mi megyünk haza. Mármint ök. Ès ugye legyünk hálásak hogy addig "helyettesítenek" minket. Ja ès mivel idöre kell visszaèrni így gyakran munkaidön túl szabadidönkben is visszük a leveleket. A fönök mindehez asszisztál boldogan.
2013. okt. 23. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!