Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bankszámládról mennyi pénzt...

Bankszámládról mennyi pénzt vonnak? Mennyi a fizetésed és ebből mennyit tudsz levenni?

Figyelt kérdés
2013. okt. 22. 07:48
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
jelenleg még kézbe kapom a fizetésemet, és gondolkodok a bankszámlán, de nem tudom megéri e, ha még abból a kicsiből lemarkolnak néhány ezer forintot.
2013. okt. 22. 07:49
 2/12 anonim ***** válasza:

Kb 120000 a fizum, ez többnyire el is megy, kb 8-900Ft, amit levon a bank. Ebben benne vannak a kontroll SMS-ek is. OTP Bank NET számlacsomag, 1 kp felvét, 3-4 csoportos beszedés, 1-2 utalás, 6-8 kártyás vásárlás. Simple csomaggal lehetne olcsóbb is.

Amúgy [link] oldalon találsz számlacsomag-kalkulátort.

2013. okt. 22. 08:57
 3/12 A kérdező kommentje:
ez havi szinten vagy éves szinten? 8-9 ezer forint?
2013. okt. 22. 13:05
 4/12 anonim ***** válasza:
Nyilván havi szinten. Olyat nem nagyon fogsz találni ahol éves szinten csak pár száz forintból megvan egy bankszámla.
2013. okt. 22. 13:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Minden fizetnivalómat interneten fizetem, készpénzt nem használok, mindenhol kártyával fizetek, prémium ügyfél vagyok az egyik banknál, így jóval olcsóbban használom a számlámat, mint egy átlag banki ügyfél. Amit fizetek: 4895 Ft bankkártya díj/év, tranzakciós adónak csak a fele van áthárítva rám, számlavezetés ingyenes, mivel több, mint havi 6 átutalást bonyolítok online, ezért ez is ingyenes.
2013. okt. 22. 17:26
 6/12 A kérdező kommentje:
akkor most azért mert én havi egyszer felveszem az eleve nevetséges fizetésemet akkor még abból 9 ezer forint le van gombolva. ez röhej.
2013. okt. 23. 07:49
 7/12 anonim ***** válasza:
Mert minek veszed fel? Használj kártyát!! Lehetőleg ne vedd fel és akkor nem kerül pénzbe. Én is kártyát használok szinte mindig mindenre és a vissza térítés miatt tulajdonképpen a bank többet fizet nekem mint amennyit én nekik a különböző díjakban. :-)
2013. okt. 23. 09:27
 8/12 A kérdező kommentje:
miért ha kártyával fizetek az nem kerül pénzbe? egyébként meg sok helyen csak kp-vel lehet fizetni. plusz ott vannak a csekkek.
2013. okt. 23. 10:30
 9/12 anonim ***** válasza:

"ez havi szinten vagy éves szinten? 8-9 ezer forint?"

"akkor most azért mert én havi egyszer felveszem az eleve nevetséges fizetésemet akkor még abból 9 ezer forint le van gombolva. ez röhej."

Egy 0-t benéztél. 8-900Ft-ot. Nyolc-kilnecSZÁZ forintot. És hülye lennék, ha az egész fizetésemet felvenném. KGFB-n évi 4-5000-et (igen, ez ezer) spórolok azzal, hogy nem csekkezek (22000 helyett 17000 valamennyi), mobilnál havi kb 240Ft (300 a kedvezmény, kb 60Ft az inkasszó díja), hitelnél havi kb 100Ft (160-60) a spórolás. Csak ezekkel sokan nem számolnak. Meg annak sem járnak utána, hogy mennyivel lehetne olcsóbb a bankolás, csak morognak, hogy milyen drága.

2013. okt. 23. 11:17
 10/12 anonim ***** válasza:

"miért ha kártyával fizetek az nem kerül pénzbe? "

Nem. A logtöbb banknál/számlánál nem. Ahol igen, azt ott kell hagyni a francba.

"egyébként meg sok helyen csak kp-vel lehet fizetni. plusz ott vannak a csekkek."

A sarki kisboltban, ahol nem lehet kártyával fizetni, ott többet buksz az árakon, mint a tranzakciós adóval. Tény, hogy van 1-2 hely, ahol nem lehet kártyával fizetni, de azt sem írjuk, hogy 1 Ft-ot se veszünk fel. Én még így is sokat, kb a fizetésem 1/4-ét veszem ki.

Csekkek: MINDEN szolgáltatónál van csoportos beszedési lehetőség, vagy átutalási lehtőség (akár a csekk alapján is lehet átutalni, a posta sem csinál mást). Sok szolgáltató csekkdíjat számol fel (bár nem tehetnék), vagy inkább kedvezményt ad a fizetendőből ha utalsz, vagy csoportos beszedési megbízást adsz.

2013. okt. 23. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!