Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit takarhat ez az állás?

Mit takarhat ez az állás?

Figyelt kérdés

Nem igazán derül ki számomra a hirdetésből, hogy mi is ez pontosan. Hol és kinek kellene tanácsot adni, vajon?

[link]

2013. okt. 16. 14:00
 1/6 anonim ***** válasza:
bepattansz a kocsidba, elautókázol valahova a világ végére egy leendő ügyfélhez és próbálod rábeszélni, hogy vegye meg a termékeket.
2013. okt. 16. 14:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Óvakodj az ilyen jellegű hirdetésektől. Gyakorlatilag nem kér semmilyen végzettséget, sem munkatapasztalatot.

A jelenlegi munkaerőpiacon, amikor dúskálhatnak a gyakorlott, nyelveket beszélő, diplomás emberekben?

Ez azt jelenti, hogy ügynöki munkád lesz. A saját autóddal kell utazgatnod, és eladni a termékeiket. Teljesítményarányos fizetés meg azt jelenti, hogy kapsz jutalékot, ha eladtál valamit. Viszont hiába utazgatsz, és fizeted a benzint, ha a kutyának sem kellenek a termékeik, akkor nem kapsz fizetést.

Arról nem beszélve, hogy mivel nem akar majd felvenni téged, mivel akkor ki kell fizetni utánad a járulékokat, a legtöbb ilyen helyen vállalkozói igazolvány is kell, hogy tudj nekik számlázni. Ami azt jelenti, hogy kiváltod a vállalkozóit, és magadnak fizeted a járulékokat, ami plusz kiadás, neked.

Szóval felejtsd el!

2013. okt. 17. 19:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is ilyenre gondoltam sajnos :(
2013. okt. 17. 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyébként van erről egy sztorim, hogy ezek milyen szemetek tudnak lenni. Az ilyen jellegű munkák.

Anyukám keresett állást. Azt mondták neki, hogy valamelyik nagyáruház pénztárához kell állnia, elkapni az embereket, és kérdőívet kell kitöltetni a vásárlói szokásaikról. Ez így elég egyszerűnek tűnik. Kértek vállalkozói igazolványt, de azt mondták, hogy mivel jutalékos rendszer van, ráér egy-két hónap múlva kiváltani, ha majd meglátják, hogy mennyi pénzt tud összehozni belőle.

A munka a következő volt:

Valóban elkapta az embereket, kozmetikai cikkekkel kapcsolatos kérdőív volt. A végén persze meg kellett adni a nevet, lakcímet, telefonszámot.

Majd felhívni 2-3 nap múlva, hogy sorsoláson vettek részt, és nyertek. A nyereményt személyesen viszik ki nekik, feltétel, hogy vigyen oda még min. 2 szomszédot, és akkor hallgassák meg az árubemutatót.

Anyunak már eleve nem tetszett ez a nyeremény dolog, mert persze nem kaptak semmit, csak egy ürügy volt, hogy beengedjék árubemutatót tartani. 1 hétig csinálta, aztán a nő kitalálta, hogy az irodába nem mehet be, mert őt zavarja, hívja az embereket a saját mobilján!

Meg ugye a saját autó sem volt feltétel a kiírásban, anyunak nincs, hogy tudna menni lakásra árubemutató tartani? Hát, menjen busszal. Vidékre? Ja, és persze semmit nem térít. Mondta a nő, hát este vigye el a férje kocsival. Hát, ez röhej, mert ugye nem a férje keresett állást, hanem ő.

Tartott azért 1-2 árubemutatót, adott is el terméket. De jutalékot azt nem kapott érte, mert ugye nem tudott számlát adni. Kb. 60.000 Ft-tal tartozott neki a csaj, amikor anyu beintett. Szerintem elég türelmes volt. A komment az volt:

-Úgysem találsz olyan munkahelyet, ahol nem kell dolgozni!

2013. okt. 19. 21:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Na ez durva. Amúgy sem értettem soha ezt az elvet. Nyilván ha valaki állást keres, akkor nincs felesleges pénze vállalkozóit kiváltani( meg amúgy mégis mire, lutrira? Vagy lesz pénz, vagy nem, a járulékot meg fizetni kell mindenképp)furikázni a saját költségéből( már ha fent tud tartani egyáltalán autót)meg most komolyan, nem olyan világot élünk, ahol a jutalékos állásokban lehetne bízni. És ez a rátukmálós dolog is olyan kínos. Nem csodálom, hogy anyukád ott hagyta, én már második nap nem mentem volna. És nem azért, mert nem szeretek meg akarok dolgozni, csak mindennek van határa.
2013. okt. 19. 22:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Pedig sajnos sokan elvállalják, mert annyira kevés a munkalehetőség, és bíznak abban, hogy hátha ebből majd lesz pénzük. Mert a főnök a kevésbé tájékozott embereket bármire rá tudja beszélni.

Nekem is volt olyan, hogy a itt ezen az oldalon írt egy nő, hogy a szomszéd faluban lakik, és kismamáknak tud állást ajánlani, menjek el egy személyes beszélgetésre. Többször levélváltás után sem volt hajlandó semmi közelebbit elárulni, de persze bizonygatta, hogy nem ügynöki állás. Akkor mégis micsoda? Mert azt sem tudta rólam, hogy mi a végzettségem, de ő sem mondott semmit, hogy mit is kéne csinálni. Így végül megírtam neki, hogy nem megyek sehova, ez így komolytalan ajánlat. De biztos, hogy ilyenekre nem szánok időt, szerintem te se tedd.

2013. okt. 19. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!