Az alábbi fényképes hirdetést olvasva szerintetek mi lesz itt jövőre?
A végéhez hozzá kell másolni még hogy
-52424413#pics
najo inkabb beillesztem az eredetit, ha nem jelenne meg...
jo napot kivánok
en budapesten lakom es sajnos mar pár honapja semmi jovedelmem nincs es szoszerint éhezek ...
szeretnék vallalni mindegy mit csak annyit adjanak hogy legyen mit egyek ÉHBÉR es ki tudjam fizetni a napi rezsimet ...
barmit elválallok ..
hihetetlenul kilátástalan vagyok ...
semmi olyan dolgom nincs ami ertekes esetleg a kis putrim ..
telefon szamot ne adjanak ha van aki ajalna munkát mert nincs annyim se hogy vissza hivjam ..
* Vállalat neve: szegény munkas
* Pozíció típusa: Főállás
* Szükséges tapasztalat: 1 - 1
* Bérskála: 200 - 200 Óra
Felhasználó adatai
* Névtelen
* 06307519837
Hát...., kedves budapesti, nem nagyon fogunk egyet érteni. Persze ez nem probléma. Különbözhet a véleményünk, különbözőek a tapasztalataink. De akkor szerinted aki ahová született, az ott is dögöljön meg.
"sok vidéki jön fel azért, mert szerinte itt több a lehetőség"
Hát ha előszeretettel alkalmazzák őket, akkor nem csak szerinte, hanem valóban több a lehetőség.
Még jó hogy ez nem rajtad múlik, hogy ki hova mehet, mert sokan sz*rban lennének. Szerintem aki kénytelen elhagyni az otthonát létfenntartási problémák miatt, annak lehet sz/rabb. Sajnos sokan menekülnek külföldre is, de ha rajtad múlna, le lenne zárva a határ is. Persze lehet hogy csak te vagy egy kicsit elkényelmesedve és nem mész a munka után, mert pesten minden a szádban volt eddíg.
"mennyiből lehet Pesten megélni"
Hááát. Én meg erre azt mondom hogy honnan is tudod te hogy mennyiből lehet megélni máshol. Meg mit gondolsz, vidéken mindenki lóval jár még, mint a western filmekben? Gombát, meg bogyókat gyűjtök, és nem kell fűteni, csak kivágom az erdőből a fát, és tüzet rakok a barlangban? Vagy hogyan képzeled te ezt el? A misztikus "vidéknek" melyik részén jártál, ha szabad kérdeznem?
Fogadok, ha nem fűtök, nem fürdök és nem eszek is több kiadásom van mint neked. Sőt, fel se kell kelnem.
Az olcsó munkaerő jelzővel meg óvatosan, mert szerintem senki sem jókedvéből "olcsó munkaerő" 2009.ben. Úgy látszik te még nem vagy eléggé megszorulva, hogy olcsó munkaerővé válj, és megszerezd a munkát a sok bevándorló "vidéki" elől.
22:36 - 70ezer bruttós munka az egyetlen, ez is létszámstoppra hivatkozva, amit végzek, máshol nincs hely, van más, van ismerős, van vidéki, aki felutazik, túlképzett vagyok, azért nem kellek, vagy nincs 5 nyelvvizsgám, azért nem kellek, vagy nincs autóm, azért nem kellek. Megyek külföldre, mert a magyarországi munkáltatóknak nincs rám szükségük, mert nekik a protekció, az ismerős, a fekete számít, meg aki fekszik a főnöknek, nem a valódi tudás. Nagynénéim, nagybátyáim ugyanígy nem voltak itthon a tudásukkal és munkaszeretetükkel megbecsülve, kimentek külföldre, ott megtalálták a helyüket, ahol megbecsülik őket.
Nem fogunk egyetérteni, de ez a nagy magyar valóság, és én szégyellem, hogy ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!