Ha nem tudnátok elhelyezkedni a szakmátokban, akkor elmennétek gyárba dolgozni?
Én mikor befejeztem a főiskolát, nem találtam azonnal olyan munkát, ami a szakmámhoz csatlakozna. De valamit dolgozni kell. Így először egy elektronikai csatlakozókat gyártó cégnél voltam összeszerelő, majd egy másik gyárba takarító munkás. Ez ment 1 évig mire találtam egy használható állást.
Nem bántam meg, hogy addig elég pocsék munkálat végeztem, talán még előnyömre is vált.
Köszönöm!
Ugyanez van velem. Pár hónapja elvégeztem a főiskolát, de semmi munkalehetőség a szakmámban, csak a gyár. Azt hiszem, akkor megpróbálom én is, aztán ha találok valami hasznosat, ott hagyom.
Az első válaszoló vagyok. Jól teszed, biztos fog neked is jobb adódni!!!
Téma mostanában, hogy a Főiskolát, Egyetemet végzettek nem találnak Magyarországon munkát. Ez nem igaz. Csak alacsonyabb rangú munkákat nem vállalnak el, mert, hogy ők mennyit tanultak, hogy jó állásuk legyen... Ne csatlakozz ehhez a rossz csoporthoz.
Viszont jellemző, hogy ott ragadsz adott helyen, mert kényelemesebb, plusz a beosztás miatt nem biztos hogy annyira egyszerű lesz interjúkra járni. Ezt kalkuláld bele.
Én is csak ideiglenesen vállaltam el egy ilyen munkát, ugyanígy gondolkodva, de 3 év lett belőle és majdnem depresszió, mert nagyon le tud húzni a monotonitás és a színvonal. Nem egyszerű ez a dolog :(
Én első körben első helyen kaptam állást a végzettségemnek megfelelőt, miután ez a hely megszűnt hosszú ideig semmi. Voltam ezután favágó, benzinkutas, mezőgazdasági segédmunkás, közmunkás, most pedig évekkel később sikerült mérnökként elhelyezkednem.
A vicc az egészben a közmunkát leszámítva jobban kerestem ezekben az állásokban, mint amennyi a mérnöki fizetésem...
Benzinkutasként napi nettó 11-14 000et kerestem, havi 10-12 napot dolgoztam 18 órát naponta.
Erdészeti ill. mezőgazdasági munkásként napi nettó 5000-et kaptam 8 órára, havi 20-30 napot dolgoztam.
Jelenleg papíron mérnökként 8 órás munkarendben dolgozok (valójában 9+3 óra utazás), hétvégére is marad bőven feladat, tehát nem unatkozok. Mindezért nettó 105 000-et kapok. Amennyiben az anyagiakat nézzük a legkevésbé kifizetődő, másrészt kihívásokkal tűzdelt és érdekes, monotonnak semmiképpen nem mondható.
Válaszolva a kérdésedre, igen elmennék a helyedben gyári munkásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!