Ausztriai munka tényleg megéri? (Lent)
Sziasztok!
Sokat olvastam, hogy Ausztriában sokkal többet lehet keresni. Én konkrétan a pincérkedésre gondolok. Az mindig kell. Még fiatal vagyok. Elég lenne egy érettségi oda?
Most németül és angolul tanulok. Gimi végére minimum mind2-ből meglesz a közép. Elég ez? Vagy többet érhet oda egy OKJ-s tanfolyam? Mennyit keresnék? Milyen feltételek vannak?
Hali!
Én is ugyanilyen célokkal tervezem a jövőm. :D A fizetés brutto 1200-1600 euró között mozog. Minél beljebb mész annál többet keresel + rájön még a jatt is. Egy OKJ-s pincért én mindenképp akarok.
17/F
Köszi szépen a gyors választ!
Én Bécsre gondoltam mint munkahely. Sok sikert!
Persze a többiek válaszára is kíváncsi vagyok:)
Semmiféle papír nem szükséges , ami kell az a nyelvtudás
( nem a papír kell,beszélni kell tudni ) , és a szakmai tapasztalat ( tehát gyakorlat ).
Ha nincs gyakorlatod , nyelvtudásod , akkor esetleg mosogathatsz.
Első vagyok.
5. Válaszadó, ez igaz amit mondasz, de nem is a pincérkedés az a szakma amivel nyugdíjig kihúzod. 5-8 év én se tervezem tovább, de az idő alatt elég rendesen meglehet szedni magad. :)
5-ös valaszolo!
A kerdezo konkretan becsre gondolt.
Itt,szallast nem biztositanak az ettermek,legalabbis en meg ilyenrol nem halottam.Abban az etteremben ahol juli vegeig dolgoztam a konyhan,a pincerek minimalberrel voltak bejelentve ugyanugy mint en,borravolval mindegyik 2000 euro folott keresett viszont nem kaptak meg a 13,14ik fizetest.Mindenkepp erdemes itt kint kezdeni,sokkal jobb mint odahaza minden szempontbol.Ha esetleg videkre, valamelyik siparadicsomba szeretnel jelentkezni ,ott kapsz szallast meg kajat is,de altalaban heti 6 napot kell dolgoznod.
Köszönöm a válaszokat.
"vidéki síparadicsom" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!