Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ausztriai munka tényleg...

Ausztriai munka tényleg megéri? (Lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sokat olvastam, hogy Ausztriában sokkal többet lehet keresni. Én konkrétan a pincérkedésre gondolok. Az mindig kell. Még fiatal vagyok. Elég lenne egy érettségi oda?

Most németül és angolul tanulok. Gimi végére minimum mind2-ből meglesz a közép. Elég ez? Vagy többet érhet oda egy OKJ-s tanfolyam? Mennyit keresnék? Milyen feltételek vannak?

2013. okt. 5. 14:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hali!

Én is ugyanilyen célokkal tervezem a jövőm. :D A fizetés brutto 1200-1600 euró között mozog. Minél beljebb mész annál többet keresel + rájön még a jatt is. Egy OKJ-s pincért én mindenképp akarok.

17/F

2013. okt. 5. 14:29
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a gyors választ!

Én Bécsre gondoltam mint munkahely. Sok sikert!

Persze a többiek válaszára is kíváncsi vagyok:)

2013. okt. 5. 14:42
 3/9 anonim ***** válasza:
48%

Semmiféle papír nem szükséges , ami kell az a nyelvtudás

( nem a papír kell,beszélni kell tudni ) , és a szakmai tapasztalat ( tehát gyakorlat ).

Ha nincs gyakorlatod , nyelvtudásod , akkor esetleg mosogathatsz.

2013. okt. 5. 14:47
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
Igenis kell végzettség, anélkül nehéz pincérkedni is!
2013. okt. 5. 15:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor szóljon hozzá egy olyan személy is aki kint van mint pincér! A fizetés 1200-tól indul+ jatt(helyfüggő). Szállás és kaja általában ingyen van. 13-14 havi fizu ami vonatkozik a szezonmunkásokra is. Elsőre nagyon jól hangzik, de kösd fel a gatyát nem olyan könnyű ez mint ahogy hangzik. Főszezonban napi 14-15 óra szabadnap nélkül. És ha valakit lehet cseszegetni akkor az biztos nem az osztrák munkatársad lesz hanem a "vendégmunkás. Teljesen más a gondolkodásmódjuk, és ha ezt nem sikerül megszoknod és ehhez alkalmazkodnod akkor hamarosan munkanélküli leszel. Nyelvtudás pincérként középfok,és nem kell a végzettséget igazoló papír! Nem árt ha van de a síparadicsomokban nem szükséges. Természetesen ha egy nívósabb étteremben szeretnél dolgozni akkor minimum! Sok sikert, és azt tanácsolom jól gondold át mielőtt belevágsz. Én is szabadulni akartam az országból, de már most fontosabbnak tartom a családomat mint a pénzt!
2013. okt. 6. 14:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

5. Válaszadó, ez igaz amit mondasz, de nem is a pincérkedés az a szakma amivel nyugdíjig kihúzod. 5-8 év én se tervezem tovább, de az idő alatt elég rendesen meglehet szedni magad. :)

2013. okt. 6. 16:27
 7/9 anonim ***** válasza:

5-ös valaszolo!

A kerdezo konkretan becsre gondolt.

Itt,szallast nem biztositanak az ettermek,legalabbis en meg ilyenrol nem halottam.Abban az etteremben ahol juli vegeig dolgoztam a konyhan,a pincerek minimalberrel voltak bejelentve ugyanugy mint en,borravolval mindegyik 2000 euro folott keresett viszont nem kaptak meg a 13,14ik fizetest.Mindenkepp erdemes itt kint kezdeni,sokkal jobb mint odahaza minden szempontbol.Ha esetleg videkre, valamelyik siparadicsomba szeretnel jelentkezni ,ott kapsz szallast meg kajat is,de altalaban heti 6 napot kell dolgoznod.

2013. okt. 6. 20:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

"vidéki síparadicsom" :D

2013. okt. 6. 20:58
 9/9 Kim Bo Mao ***** válasza:
48%
Szia, Bécsben élek, és szerintem egy okj végzettség nem árthat, ha gyakorlatod van akkor 99% hogy felvesznek valahová. De ha nincs szakirányú végzettséged és gyakorlatod, akkor elég nehéz pincér/szobalány állást szerezni, -Bécsben legalábbis-mert itt sok a túljelentkezés, és inkább veszik fel akinek van valami szakirányú végzettsége vagy valami, mint akinek nincs. Ha okj-ra mész, próbálj gyakornokoskodni valamilyen hotelnél vagy étteremnél.
2014. jún. 3. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!